fredag 10 februari 2023

En moderat utveckling mot avgrunden

» Från Fredrik Reinfeldt till Maria Malmer Stenergard.

En gång hade vi en moderat partiledare och statsminister som pratade om att - "öppna våra hjärtan". Han hette Fredrik Reinfeldt. Nu har vi en moderat partiledare och statsminister som har satt sig i ett rasistiskt partis knä för att få Makt. Han heter Ulf Kristersson. Vi har dessutom fått en migrationsminister som är lika främlingsrädd och främlingshatande som hennes idoler i Sverigedemokraterna. Hon heter Maria Malmer Stenergard.

Maria Malmer Stenergard /M/SD
I Aftonbladet skriver ärkebiskop Antje Jackelén en debattartikel med rubriken: - "Jag kan inte släppa det du sa, ministern." Det handlar om det faktum att vår moderata migrationsminister inte begriper vad ordet "permanent" betyder. Jag slår upp ordet i Svenska Akademiens ordlista och får då förklaringen: - "beständig, stående, oavbruten". Den boken har nog vår moderata migrationsminister Maria Malmer Stenergard aldrig bläddrat i.

Vad det handlar om är nämligen att denna moderata minister vill i sin rädsla för utlänningar och ivrigt påhejad av Sverigedumokraterna förvandla de Permanenta uppehållstillstånd som beviljats i Sverige till något som inte är permanent längre. Eller enklare, asylsökande som fått löfte om att dom ska få stanna i Sverige ska se löftet från Sverige som brutet. Vad Sverige lovar är helt enkelt inte ett löfte längre när Maria Malmer Stenergard blir rädd för utlänningar.

Att ärkebiskop Antje Jackelén reagerar på ett sådant löftesbrott beror delvis på att hon själv under många år levt med ett Permanent uppehållstillstånd i Sverige. Hade Maria Malmer Stenergard fått Makten på den tiden så hade kanske Antje Jackelén inte kunnat väljas till ärkebiskop i Sverige utan hade kanske utvisats eftersom det permanenta uppehållstillstånd hon en gång fått plötsligt omvandlats till något inte lika beständigt när en Maria Malmer Stenergard i sin främlingsfientlighet visat vad hon går för. Kanske är det så att Antje Jackeléns kristna kärleksbudskap också lyser igenom. Något som ju dagens Kristdemokraterna under Ebba Busch avskaffat. Dom jamsar ju med utan att protestera!

Skriv ett brev till Maria Malmer Stenergard och berätta vad SAOL berättar om ordet Permanent!

Läs:
Jag kan inte släppa det du sa, ministern. - Ärkebiskop Antje Jackelén på Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: