söndag 31 mars 2024

Tankar när månaden tar slut

» Vår regerings klimatfiasko.

När regeringens eget Klimatpolitiska rådet sågade regeringens klimatpolitik jäms med fotknölarna blev reaktionerna lite olika. De som redan innan kritiserat regeringens obefintliga klimatpolitik gnuggade naturligtvis händerna. - "Vad är det vi har sagt" kan väl reaktionerna sammanfattas som. De som stöttar den Brunblå sörjans obefintliga klimatpolitik blev naturligtvis besvikna. Antingen var reaktionen att hela det Klimatpolitiska rådet hade totalt missförstått regeringens ambitioner. Eller också tyckte man helt enkelt att det bästa vore att avskaffa hela rådet. - "Skjut budbäraren" var väl en ganska lämplig sammanfattning.

Att Sverigedemokraterna inte tror på att vi med vårt sätt att leva och våra utsläpp påverkar klimatet på ett negativt sätt vet vi sedan länge. Sverigedemokrater och vetenskap är helt enkelt två oförenliga faktorer som inte går att förena.

Sedan får dessa sverigedumokratiska tankar stöd från en del håll. Svenska Dagbladets moderatmegafon Mattias Svensson verkar inte ha så mycket till övers för det Klimatpolitiska rådets rapport heller. Och i Svenska Dagbladet kan vi också läsa hur Peter Wennblad hyllar sverigedemokraten Charlie Weimers kritik mot någon form av klimatmål. Dom här herrarna finner varandra i en dröm om att det bara är att åka på en räkmacka in i framtiden och så kommer allt att lösa sig en dag.

Fast kanske inte räkmacka. Jag såg att Jimmie Åkesson deklarerat att han inte äter något som lever i vatten.

Jag för min del tror nog att t.ex. Miljöpartiet och Vänsterpartiet med flera har en mer realistisk syn på hur vi måste agera om vi ska ha en bra framtid för våra barn och barnbarn. Verkligheten är faktiskt att klimatkrisen redan är här. Ändrat klimat och väderfenomen har gjort att priset på kakao har skjutit i höjden rejält är senaste exemplet. Våra chokladkakor kommer att bli rejält dyrare!

Har ni tänkt på förresten att medan våra politiker på högerkanten drar likhetstecken mellan klimataktivister som protesterar och demonstrerar och terrorister. Tydligen har man ännu inte dragit samma likhetstecken mellan lantbrukare som spärrar av väger, sprider gödsel på gatorna och liknande aktioner å ena sidan och terrorister å andra sidan. Klimataktivisterna är tydligen mycket farligare!

Läs:
Klokt att följa den smala klimatvägen. - Mattias Svensson i Svenska Dagbladet
Weimers har ju rätt om klimatmålen. - Peter Wennblad i Svenska Dagbladet
MP kräver höjd reduktionsplikt – kan bli tusenlappar dyrare för hushållen. - Aftonbladet
Arga bönder kan dränka våtmarkslag. - Tidningen Global
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Dagens titel går till den före detta sverigedemokraten Mikael Valtersson. En gång i tiden var nämnda Mikael Valtersson chef på Sverigedemokraternas riksdagskansli och engagerad i partiets försvarspolitik. Som sådan hamnade han i den statliga luftförsvarskommittén som representant för Sverigedemokraterna. Där satt han och diskuterade Sverige kommande luftförsvar tillsammans med de andra partierna, Försvarsmakten och andra myndigheter. När den kommittén lämnade sitt slutbetänkande hade redan den ryska aggressionen mot Ukraina inletts. Lite senare hotades hr Valtersson av uteslutning ur SD efter att han avslöjats med att sprida nazistpropaganda. Då blev det dock inget av uteslutningen. Mikael Valtersson började arbeta för Sverigedemokraterna lokalt i flera Stockholmskommuner.

Idag har Mikael Valtersson blivit en inbiten Rysslandsvän. Han deltar aktivt i Rysslands propagandakanal Sputnik och sprider själv Rysslandsvänlig propaganda på nätet och propagerar för att stödet till Ukraina ska avslutas.

Det ska påpekas att Mikael Valtersson senare faktiskt blivit utesluten i Sverigedemokraterna sedan han aktivt börjat stödja Alternativ för Sverige istället. Visst är dom goa dom där nuvarande och före detta sverigedemokraterna?

Läs:
SD:s förre försvarsexpert medverkar i Kremls propagandakanal. - Expressen
Skandalen visar att SD inte är moget för regeringen. - Expressen
SD Sollentuna behåller utesluten politiker. - Expo
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: