onsdag 27 juli 2022

Inte som alla andra

» Det kan vi hålla med om.

Kan ni gissa vilka det är som inte är som alla andra? Jo, det är Sverigedemokraterna! SD kör tydligen just nu igång en kampanj med en massa billigt producerade reklamfilmer med detta som tema. Vad är det då som gör att Sverigedumokraterna hävdar att dom "inte är som alla andra"?

Jo, tydligen är det så att i SD:s Sverige slipper vi störas av böneutrop på badstranden. Jo, det är tydligen ett seriöst vallöfte från Jimmie Åkessons SD! Jag undrar vilken badstrand det är där man kan bli störd av böneutrop från en närbelägen moské? Jag ska erkänna att jag har faktiskt aldrig hört något böneutrop överhuvudtaget i Sverige. Kan det vara så att man från SD har skapat ett problem som inte finns bara med syfte att få ge utlopp för sin islamofobi och rasism?

Säg Nej till SD
Jag kan berätta om en del annat som man däremot kan störas av när man är på badstranden. Idioter som kör vattenskoter på ett direkt ansvarslöst sätt. Motorcyklister, mopedister och vanliga bilister som glömt ljuddämparen i garaget. Buller överhuvudtaget från närbelägna bilvägar. Grannar på badstranden som är allt för generösa med att bjuda på sin favoritmusik - som inte är min favoritmusik. Det finns många störningskällor när man vill njuta i lugn och ro. Men böneutrop? Var f-n har ni fått det ifrån?

En annan sak som Sverigedemokraterna skulle kunna lova för att öka vår säkerhet är garantier för att man, om man står och väntar på tåget, inte riskerar att bli nedknuffad på spåret framför tåget. Det drabbade ju för en tid sedan en äldre man i Stockholm när han stödd på sin krycka väntade på pendeltåget. En medelålders kvinna rusade fram och knuffade ner honom på spåret. Enda motiveringen hon kunnat lämna är att han ju var svart! Jag skulle vilja hävda att det är just den typen av händelser som SD:s rasistiska retorik provocerar fram. Rättegången pågår just nu. Det ska påpekas att damen uppenbarligen var rejält berusad. Andra väntande passagerare fick stopp på tåget, fick upp mannen och höll kvar kvinnan.

För övrigt ser jag att SD lovar att antalet asylsökande ska bli noll. Inga fler ukrainare osv ska tydligen släppas in. Jag utgår ifrån att om kriget sprider sig och t.ex. flyktingar från de baltiska staterna ger sig ut på båtar för att ta sig till Sverige så ska dessa stoppas och skickas tillbaka. Eller hur menar SD? Jag utgår ifrån att om olyckan är framme och Sverige drabbas av ett utökat krig och ockuperas så kommer inte sverigedemokrater att fly landet och söka asyl i något annat land. Inga asylsökande! Eller det är fortfarande så att människor är olika mycket värda beroende på religion och hudfärg?

Något helt annat, Marit Paulsen har lämnat oss. Jag har inte alltid haft samma åsikt som Marit Paulsen, men jag har haft hög respekt för henne. Kanske finns det idag anledning att påminna om ett citat från Marit: - "Att SD har rasistiska inslag är klart, det får vi aldrig acceptera." Kanske något för hennes partikamrat Johan Pehrson att skänka en tanke åt innan han allt för mycket blir indränkt i den illaluktande Brunblå sörjan i drömmen om Makt.

Kanske något att fundera på även för Ulf Kristersson och Ebba Busch? Fast jag har, om jag ska vara uppriktig, gett upp er. Ni har ju själva anammat SD:s rasistiska retorik. Allt är tillåtet för att uppnå drömmen - MAKT!

Den samlade Brunblå sörjan

Den samlade Brunblå sörjan

Inga kommentarer: