söndag 3 juli 2022

Bra Magdalena

» Ibland förtjänt av beröm.

Jag noterar att Magdalena Andersson i samband med Almedalsveckan gjort ett utspel inom sektorn för det svenska friskoleexperimentet. Med tre löften.

♥.   Ett nytt nationellt skolvalssystem! Bra! Ska vi ha ett system med skolval så ska detta vara utformat så att ALLA kan söka till den för dom mest lämpade skolan och detta med rättvisa möjligheter så att det också blir de mest lämpade som får platserna på de aktuella skolorna.

♥.   Stopp för etableringen av religiösa friskolor! Bra! I skolan ska vi alla lära oss samma saker enligt den läroplan som gäller. Vill föräldrar indoktrinera sina barn i en viss religiös riktning så får detta ske på fritiden. Det ska inte ske i en obligatorisk av skattemedel finansierad skola.

♥.   Förbjud vinstuttag i skolan! Bra! Våra skattepengar ska inte gå till vinstutdelning till internationella investerare, vinstmaximerande svenska kapitalägare eller andra som vill göra en slant på att med våra skattepengar driva en skola med syftet att maximera vinsten på bekostnad av att maximera undervisningen.

Hurra Magdalena!

Inga kommentarer: