måndag 22 mars 2021

Välkommet beslut

» SD = Sverigedumokraterna.

För en tid sedan (närmare bestämt den 30 januari) lovade jag att sluta använda uttrycket "Sverigedumokraterna" om partiet SD! Jag hade förstått att många SD:are kände sig diskriminerade och blev ledsna när dom såg uttrycket. Genom att använda uttrycket gjorde jag sken av att jag tyckte att SD:are var mindre värda än "riktiga" svenskar av annan politisk kulört. Dom blev helt enkelt ledsna när dom förstod att jag inte uppskattade dem och deras åsikter.

Jag vill ju inte göra andra människor ledsna och börja gråta eller få dom att tro att jag skulle tycka att dom är mindre värda än andra. Jag tycker att vi alla är lika mycket värda. Vi måste respektera att vi har olika åsikter och tro. Vi har rätt till vår åsikt och vår tro. Man är inte mindre värd för att man sympatiserar med SD eller M eller KD eller V eller MP osv. Vi lever i en demokrati med åsiktsfrihet. Precis som vi har religionsfrihet. Man är inte mer eller mindre värd baserat på vilken religion man har. Om man är kristen protestant, sympatiserar med katolska kyrkan, den serbisk-ortodoxa kyrkan, judendom, hare krishna, ateist, hindu, buddhist, muslim eller kanske tror på asatron. Vi är som sagt alla lika mycket värda och har vår rätt att välja. Alltså ville jag inte göra SD:are ledsna genom att kalla dom "Sverigedumokrater". Så jag lovade att sluta använda uttrycket. Utom vid speciella tillfällen! Och ett sådant är nu.

Det handlar om alla de olika motioner och krav som framförs från SD runt om i landet och som bara har ett enda syfte. Att på olika sätt diskriminera människor från andra länder, med andra religioner, med andra sätt att leva. Det här är ett område där SD blivit experter. Man uppför sig helt enkelt just som Sverigedumokrater!

I dag gläds jag åt att Förvaltningsrätten i Malmö har begärt inhibition av Trelleborg kommuns beslut att vägra anställning till personer som av religiösa eller kulturella skäl vägrar handhälsning. Detta var en motion från just SD som fick stöd av Moderaterna och eftersom Kristdemokraterna valde att lägga ner sina röster gick motionen igenom i Kommunfullmäktige i Trelleborg. Ett stort antal kommuninnevånare skämdes över kommunens beslut och överklagade beslutet. Nu har alltså Förvaltningsrätten kommit fram till att beslutet i Trelleborg inte längre gäller i avvaktan på ett slutligt beslut i Förvaltningsrätten. Men eftersom man begärt inhibition av beslutet kan vi förvänta oss att man stoppar beslutet i Trelleborg, det strider mot religionsfriheten. Arbetsdomstolen har tidigare kommit med en dom för några år sedan där en arbetsgivare fick bakläxa sedan man avbrutit rekryteringen av en kvinna som vägrade ta män i handen av religiösa skäl. Det är helt enkelt dumma förslag - Sverigedumokraterna.

SD:s partikansli har möte
För någon dag sedan skrev jag att Centern hoppar av den borgerliga alliansens styre i Örkelljunga. Man har helt enkelt tröttnat på Moderaternas inställsamma inställning till SD istället för de borgerliga kollegorna inom Alliansen. Den utlösande faktorn var SD:s motion för ett tiggeriförbud i Örkelljunga som Moderaterna stödde. SD har helt enkelt genom sin motion skapat ett problem som egentligen inte finns. Men man vill sända signaler och visar gärna upp sin rasistiska inställning mot andra. SD har motionerat om tiggeriförbud i många kommuner. Och i vissa får man med sig Moderaterna (och Kristdemokraterna) t.ex. och får igenom beslutet. Men, det handlar om ren dum plakatpolitik för att kunna visa upp sin rasistiska inställning mot andra människor - Sverigedumokraterna!

I Expressen läser jag en debattartikel där SD kräver ett förbud mot att använda burka och niqab i Sverige. Man hänvisar till ett folkomröstningsbeslut i Schweiz med ett sådant beslut. Nu handlar det formellt inte om just "burka och niqab" utan om ett maskeringsförbud på allmän plats. Det kändes faktiskt riktigt komiskt att se schweizarna gå och folkomrösta om ett maskeringsförbud (läs förbud mot burka och niqab) iklädda ansiktsmasker. Även i det här fallet handlar det om plakatpolitik för att visa sin rasistiska inställning mot i det här fallet muslimer. För ni tror väl inte att man menar att polisen ska bötfälla MC-förare som har hjälm med ett mörkt visir? Eller att man under Halloween ska bötfälla ungdomar som klätt ut sig till häxor? Att man under julen ska bötfälla jultomtar? Att man på påsken ska bötfälla barn utklädda till påskkärringar eller påskharar? Att man ska bötfälla vissa nunnor osv? Nä, det handlar naturligtvis specifikt om att sätta åt muslimer. Man skapar ett problem som i verkligheten inte är så stort. Jag tycker också att burka osv är ett korkat plagg - om man inte är biodlare. Men, vi ska inte sjunka lika lågt som vissa muslimskt styrda stater där man kan bötfällas för att man är felaktigt klädd. Alltså INTE har burka. Vi bor i en demokrati, och i en demokrati får man t.ex. gå klädd som man vill. Utklädd till tomte, häxa, kanin, dinosaurie eller ha burka på sig. Vi ska INTE sjunka lika lågt som diktaturer. I sådana här fall vägrar jag att använda ordet demokrati i samband med SD. Det blir Sverigedumokraterna!

Vi kan fortsätta med SD:s homofobi. Runt om i landet kämpar SD med näbbar och klor för att förhindra kommunerna att flagga med den förhatliga Pride-flaggan. Detta handlar naturligtvis om SD:s homofobi. Nyligen skröt man från biblioteket i skånska Svalöv med att personalen genomgått en HBTQ-utbildning och därmed blivit HBTQ-certifierade. Men något sådant ska man naturligtvis inte skryta med på Facebook i en kommun styrd av homofober från SD. Biblioteket fick order från styret om att plocka bort sitt inlägg på Facebook. Liknande attacker mot biblioteken har skett i SD:s skyltfönster Sölvesborg där ju Jimmie Åkessons f.d. sambo Louise Erixon styr och ställer. Biblioteket har helt förlorat sin självständighet. Det ska bli ett redskap för rasismen, homofobin och annan dumhet inom SD. Som sagt, Sverigedumokraterna!

Men, nu lovar jag att inte använda begreppet "Sverigedumokraterna" igen - på ett tag. Jag ska försöka att inte få en massa SD:are att ta till tårarna och känna sig degaderade till sämre svenskar!

Läs:
Rätten stoppar Trelleborgs krav på handskakning. - Dagens Samhälle
Centern i Örkelljunga lämnar allianssamarbete. - Helsingborgs Dagblad
Ett förbud mot burka och niqab vore rätt även i Sverige. - Expressen debatt

Inga kommentarer: