onsdag 31 mars 2021

Paniken sprider sig inom Kristdemokraterna

» Antisemitismen här och där.

Ebba Busch börjar få panik! Stödet för Kristdemokraterna rasar sedan länge. Partiet är nu nere kring 4% i väljarundersökningarna. Om inget radikalt händer blir Kristdemokraterna beroende av att Broder 4% ska rädda partiet kvar i Riksdagen och rädda Ebba Busch som partiledare. Om det är Broder 4% från Moderaterna eller Sverigedemokraterna kan vi däremot börja fundera på.

Med Ebba i högervridningen
I Aftonbladet har Ebba Busch tillsammans med ett par andra KD:are skrivit en debattartikel om antisemitismen i allmänhet och antisemitismen i Malmö i synnerhet. Men, läser man debattartikeln så handlar det mindre om avsky för antisemitism och mer om det sossehat, islamofobi och främlingsfientlighet rent allmänt som blir allt mer framträdande inom hela den Brunblå sörjan.

Antisemitismen inom muslimska kretsar är ett stort problem. Den är vidrig och går inte att förneka. En stor andel av muslimerna lägger skulden för staten Israels ockupationspolitik och den apartheidliknande politik som staten Israel för gentemot palestinier på ockuperad och annekterad mark på judar rent allmänt. Något som naturligtvis är helt felaktigt. Man kan inte lägga skulden för den politiken på judar som grupp. Det är snarast högerkrafter i Israel som utnyttjar religionen för att föra just det - Högerpolitik. Kritiken mot den israeliska högerpolitiken är mycket hård bland stora judiska grupper. I Israel - och i Sverige.

Men Ebba Busch föredrar att utnyttja det sossehat och den islamofobi som blivit att mer framträdande inom hela den Brunblå sörjan. Främst inspirerad av Sverigedemokraterna men allt mer accepterad och uttalad från Moderaterna och Kristdemokraterna. Det är hit som Liberalerna nu har köpt en enkelbiljett!

I debattartikeln nämner i princip inte Ebba Busch antisemitismen inom högerextrema kretsar. Faktum är att det snarast är högerextrema kretsar och nazister som står för de flesta attackerna mot judiska synagogor osv t.ex. Men detta vill naturligtvis inte Ebba Busch nämna. Hon är ute efter att manifestera sitt sossehat och sin islamofobi samtidigt som hon allt mer närmar sig högerextremismen. Paniken inom Kristdemokraterna blir som sagt allt mer tydlig.

Ett av kraven från Ebba Busch är att svenska moskéer osv inte ska få lov att ta emot pengar från utlandet. Jag utgår ifrån att Ebba samtidigt kräver att svenska frikyrkor osv inte ska tillåtas ge bidrag till kristna församlingar i andra länder. Eller?

Läs:
Migrationen har lett till ökad antisemitism. - Ebba Busch i Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: