onsdag 14 oktober 2020

Sverigedumokratisk cirkus

» Dokusåpan Hörby

Det som händer i SD-styrda Hörby blir allt mer komiskt. Och skrämmande! Sedan Sverigedumokraterna med kommunalrådet Cecilia Bladh in Zito i spetsen fick makten har det varit hela havet stormar bland kommunens chefer. Omsättningen på chefer har satt nytt kommunrekord. Arbetsmiljön bland kommunens anställda är under isen. Jag har skrivit om det här flera gånger tidigare.

Nu senast blev ju kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd och HR-chefen Paul Eklund arbetsbefriade efter sina reaktioner (dvs främst brist på reaktioner) på nakenskandalen bland chefer under en chefskonferens i Landskrona. 32 av kommunens 40 chefer ställde i ett upprop krav på att kommundirektören Lena Mårtensson Stenudd skulle bytas ut. Sedan facken samtidigt anmält kommunen till Arbetsmiljöverket blev den politiska ledningen tvingade att agera. Lena Mårtensson Stenudd hade precis innan hon fick jobbet i Hörby förlorat jobbet i min egen hemkommun Åstorp. Jag var själv kallad till ett snabbt sammankallat möte med företrädare för alla de politiska partierna för att komma överens om hur man skulle göra.

Nu har det dykt upp en platsannons där grannkommunen Höörs kommun söker en Socialchef. Socialchefen i Höör, Ewa Näslund, blir något förvånad när hon ser annonsen. Hon hade ingen kännedom om att hon skulle sluta! Och det visar sig att det i själva verket är Hörby kommun som söker en socialchef. Man "ljuger" helt enkelt medvetet i annonsen. Är det för att man annars riskerar att ingen vågar höra av sig om man berättar att det gäller Hörby? Rekryteringsfirman hävdar att det är vanligt att man gör så. Det tvivlar jag verkligen på. Man skriver kanske inte ut vilken kommun det är (bara Skåne....), men man ljuger nog vanligtvis inte. Den som ljuger är nog rekryteringsfirman.

Det blir ännu mer spännande när vi får veta att socialchef i Hörby är Jan-Olof Sewring som dessutom är högt uppsatt moderatpolitiker i Ängelholms kommun. Han är officiellt ledig från jobbet i Hörby pga influensa! Det är många frågetecken i den här historien som behöver rätas ut. För övrigt har annonsen nu plockats bort.

Stygghet och stagnation

För övrigt är man helt uppenbart inte särskilt glada i Höör. Som tycker att grannkommunen uppför sig illa. Man poängterar att samarbetsklimatet och arbetsmiljön i Höör inte har några problem. Man är rädda för att nu dras in i Hörby-sörjan.

Läs:
Ny socialchef sökes till Hörby – med hjälp av falsk jobbannons. - Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Ny socialchef sökes till Hörby – med hjälp av falsk jobbannons. - Sydsvenskan (låst artikel)
Höör och häpna - jobbet finns i Hörby. - Dagens samhälle

Inga kommentarer: