torsdag 15 oktober 2020

Israelisk nonchalans

» Netanyahu gör som han vill

Enligt internationella lagar får man inte flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark, samtidigt som man alltså i praktiken tränger undan den befolkning som redan bor där.

Ett land som tillåts fortsätta att göra detta utan att omvärlden gör något är Israel. Israel bygger regelbundet ut israeliska bosättningar på ockuperad palestinsk mark. Samtidigt som man annekterar ockuperad mark. Mest uppmärksammat är väl annekteringen av östra Jerusalem. Men man har tidigare bland annat annekterat Golanhöjderna från Syrien och detta är nu en del av staten Israel. Den tidigare befolkningen har tvingats bort och istället har israeliska bosättare tagit över.

Fredsduva
Byggandet av nya israeliska bosättningar på den ockuperade Västbanken fortsätter i oförminskad styrka. Allt medan omvärlden tittar på och vägrar att vidta några som helst åtgärder för att stoppa den israeliska annekteringspolitiken. Enligt den israeliska fredsorganisationen Peace Now har den israeliska regeringen i dagarna godkänt byggandet av ytterligare 4.949 israeliska bostäder på ockuperad palestinsk mark. Totalt har bosättningarna på ockuperad mark under året fått klartecken till att bygga ytterligare 12.159 nya bostäder. Vilket enligt Peace Now är den högsta siffran sedan 2012.

Allt medan resten av världen låter det fortsätta utan protester eller några som helst åtgärder mot Israel. USA och Donald Trump håller sin beskyddande arm över den fortsatta israeliska aggressionspolitiken. Detta medan resten av världen fortsätter att känna dåligt samvete för behandlingen av judar under åren. Att kritisera Israel innebär omedelbart att man beskylls för antisemitism. Alltså håller man tyst och låter Israel fortsätta att tränga undan den palestinska befolkningen och göra det allt mer omöjligt att skapa den palestinska stat som FN officiellt eftersträvar. Det är ju bara palestinier / araber / muslimer som drabbas. Dom får skylla sig själva!

Läs:
Peace Now: Israel godkänner fler bosättningar. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: