fredag 9 oktober 2020

Skamlig dubbelmoral

» Partypinglan

I somras var Kristdemokraternas ledare Ebba Busch en av de som var mest kritiska mot hur regeringen handskats med Coronavirusets spridning. Så här sade hon:

Ebba Busch
- "Sverige har med berått mod tillåtit en stor smittspridning."

Nu visar det sig att Ebba Buschs förkärlek för att partaja och umgås med kändiseliten står över hennes eget ansvar för att undvika smittspridning. Samtidigt som Folkhälsomyndigheten och andra uppmanar oss till att hålla avstånd, inte arrangera fester och ta vårt ansvar för att förhindra smittspridningen så väljer helt enkelt Ebba Busch att gå på blöta kändispartajer med obligatoriska kramar och pusskalas. Och det är inte första gången som Ebba Busch väljer kändislivet framför sitt personliga ansvar.

Tydligen blev födelsedagsfesten för influencern Margaux Dietz rejält blöt. Så blöt att Margaux Dietz fick skjuts av Ebba Busch och hennes livvakter hem. I efterhand kom hon tydligen fram till att det kanske inte var så lämpligt att skryta på sociala medier om att partydricka sig full och sedan få skjuts hem av Ebba Buschs livvakter. Hon tog bort inlägget när det började ifrågasättas lämpligheten.

Gissningsvis är det så att Ebba Busch räknar med att vår Herre håller en skyddande hand över henne så att hon inte smittas. Men, hon borde faktiskt skämmas öronen av sig. Tillsammans med sin partikollega Ella Bohlin som tydligen också gillar kändispartajandet. Om man är ansvarig för sjukvården i Stockholm borde man faktiskt ha tillräckligt med vett för att själv följa FHM uppmaningar. Ni borde båda två skämmas. Rejält!

Läs:
Ebba Busch: ”Sverige har med berått mod tillåtit en stor smittspridning”. - SVT
Margaux hemkörd av Ebba Buschs livvakter efter vilda festen. - Aftonbladet
Strandhäll efter Buschs utekväll: ”Oseriöst och häpnadsväckande”. - Aftonbladet
Detaljerna om Margaux Dietzs festkväll med Ebba Busch bortklippt. - Aftonbladet
Oisin Cantwell: ”Låt Ebba Busch få leva”. - Aftonbladet
Lena Mellin: ”De svärtar ner sig själva - och oss andra”. - Aftonbladet
Tegnell om privata fester: ”Risk för samhällsspridning”. - Aftonbladet
Kan Ebba Busch bli minister efter detta? - Aftonbladet ledare

Inga kommentarer: