onsdag 21 oktober 2020

EU förbjuder skumbilar?

» Vad är en korv?

EU-Parlamentet ska diskutera vad som är en korv? Jo, så är det! Det har tydligen lämnats in en motion till Parlamentet (från en socialdemokratisk parlamentariker från Frankrike har jag förstått) som innebär att det ska förbjudas att kalla t.ex. vegetariska alternativ för korv, schnitzel, burgare osv. Vegokorv, vegoburgare osv ska alltså förbjudas. Det måste kallas något annat.

Rød dansk pølser
Ett sådant beslut vore faktiskt horribelt. Om jag tänker på korv, så tänker jag på något långsmalt som man äter. Vad den korven sedan innehåller kan vara väldigt mycket. Om det är nötkött, kalkonkött, kycklingkött, kryddor, majs, havregryn osv struntar jag i. En vegetarisk prinskorv, en prinskorv på kalkon eller en prinskorv på "traditionellt" kött är alla lika mycket en prinskorv.

En dansk rød hotdog pølse blir kanske också förbjuden. Hur mycket kött där är i denna danska delikatess har jag ingen aning om. Det är garanterat inget hundkött i denna i varje fall. Förbjud!

Det är uppenbart att köttindustrin runt om i Europa satsat stort på lobbying för att eliminera konkurrens. Och som jag förstått det finns det en hel del stöd för tokigheterna i EU-Parlamentet. Främst från högerblocket där stora delar av Moderaternas, Kristdemokraternas, Sverigedumokraternas och delar av Centerpartiets gruppledamöter köpt köttindustrins lobbying och stödjer dumheterna.

Vi får hoppas att de flesta ledamöterna har vettet i behåll.

Annars blir väl nästa steg att förbjuda Skumbilar och Skumtomtar. Det är ju inga riktiga bilar eller tomtar!

Läs:
Nu avgör politiker frågan: Vad är en korv? - Aftonbladet
Låt inte köttmaffian stoppa vegokorven. - MP på Aftonbladet debatt
Kampanj mot EU-förslaget: Rädda vegoburgaren. - Aftonbladet

Inga kommentarer: