onsdag 7 september 2016

Pengarna styr

» Money talks - 1

Jag skrev ju i går om Ericssons personaldirektör Bina Chaurasia som dels har en lön (12 miljoner) som vi andra bara kan drömma om (inklusive andra personaldirektörer), dessutom fick hon ytterligare 10 miljoner i bonus av den numera sparkade vd:n Hans Vestberg för att inte sluta och flytta till USA. Sedan flyttades jobbet till USA så att hon ändå kunde flytta över Atlanten. Jag konstaterade i går att: - "Jag utgår ifrån att personalen på Ericsson ständigt går omkring som på moln av lycka över att ha en så kompetent personaldirektör."

Men i dag läser jag att Facket redan innan hon fick sin fantastiska bonus krävde att Bina Chaurasia skulle sparkas. - "Bina Chaurasi är ett hot mot en av företagets framgångsfaktorer – Ericssonandan" framförde Facket. Men Hans Vestberg ville hellre ha kvar henne. Sedan dess har förtroendet för ledningen totalt rasat.

Vad detta visar på är att vi lever i helt olika världar. Människor på den här nivån verkar tro att dom lever på en helt annan planet och struntar fullständigt i hur vanliga människor mår. Bara dom kan tjäna ytterligare några miljoner i bonus så är dom nöjda. Allt annat skiter dom fullständigt i. Money talks.

» Money talks - 2

Jag såg en notis om att det är hockeymatch på gång mellan Sverige och Finland. Tydligen en träningsmatch i morgon inför World Cup. Det som gör det intressant med den här rubriken är det faktum att dopningskontrollanter är bannlysta! Jo, faktiskt. Dopningskontroller får inte göras. Bakom denna hårresande regel ligger NHL, den nordamerikanska hockeyligan och spelarfacket där, NHLPA. Vi kan alltså konstatera att i den kommersiella NHL-ligan förutsätts spelarna dopa sig. För om man inte räknade med att spelarna skulle åka fast i dopningskontroller så skulle man inte kräva att dopningspolisen skulle låsas ute.

Jag tycker alla borde göra som den finska sportministern Sanni Grahn-Laasonen gör, bojkotta hela jippot. Släng ut patrasket helt ur idrottsgemenskapen! Det är ju uppenbart att dopningsfusk är rutin, och då har man inte inom idrottsgemenskapen att göra. Fast hockeyrepresentanterna håller inte med. Dom försöker prata bort att pengarna bestämmer. Verkligheten är den att det här inte är idrott, det är bara om pengar det handlar. Money talks.

Inga kommentarer: