måndag 5 september 2016

Ingen sportfåne

» Vad är idrott?

Det svenska och finska flygvapnet övar tydligen tillsammans just nu. Det finns dom som tycker att militärövningar är spännande. Om jag förstått medierapporteringen rätt så handlar det om att man övar att Finland attackerat Sverige och det svenska flygvapnet då alltså ska slå tillbaka det finska anfallet. Planen är uppenbarligen att nästa år ska övningen gå ut på samma sak, fast tvärtom. Då är det alltså Sverige som ska anfalla Finland.

Hur som helst ska vi vara glada. Jag noterar med mycket stark tillfredsställelse att Sverige i helgen vann Finnkampen, både på herrsidan och på damsidan. Så härligt att få ge dom nedrans finnarna på nöten. Det var njutbart till max. Bra gjort av dessa kämpande svenska töser och pågar. Det var en ljuvlig upplevelse att se hur glada en del blev över sina framgångar. Jag har bara sett delar av det hela på TV, men det kändes skönt det jag såg. Jag ska erkänna att jag inte är någon sportgalning. Men just friidrott tycker jag är kul att titta på. Det händer så mycket olika saker hela tiden.

Fast i tidningarna har intresset för att rapportera om friidrotten och Finnkampen uppenbarligen inte varit så stor. Aftonbladets Sportbilaga i går ägnade en sida åt att lite så där pliktskyldigt rapportera om Finnkampen. Däremot ägnades hela framsidan och ytterligare ett helt uppslag åt någon sorts BLODIGT gladiatorspel som jag inte ens anser vara idrott utan bara någon sorts vulgär show där det går ut på att visa sig så skrämmande som möjligt innan kampen börjat och sedan se till så att motståndaren ser blodigare ut än vad man själv gör. Uppenbarligen är i princip allt tillåtet i dom här vidrigheterna förutom om att sparka i skrevet och bita i öronen. MMA är INTE idrott, det är bara någon sorts grotesk kommersiell underhållning för sjukligt blodtörstiga idioter.

Tack för ordet!

Inga kommentarer: