tisdag 16 augusti 2016

Jag orkar inte mer

» Korta sommartyckerier

* Handelsbanken sparkar sin VD Frank Vang-Jensen med omedelbar verkan. - "Vi gjorde en felrekrytering"! Efter att ha jobbat i mindre än 17 månader kan han dra sig tillbaka med en fallskärm på 19 miljoner kronor förutom pensionen på 17 miljoner. Det är annat än de futtiga 1,5 miljoner som avgångna ministern Aida Hadzialic kan få som max - om hon söker avgångsvederlag och inte har några andra inkomster. Tänk om jag kunde få 19 miljoner när jag slutar. Då behöver jag inte tänka på att pensionen inte räcker - och inte mina barn heller.

* Danmark fortsätter att sätta åt sjuka, fattiga, arbetslösa och utlänningar. Vilket naturligtvis glädjer Svenska Dagbladets Alexandra Ivanov. Hon gläds åt allt som drabbar den som befinner sig på den nedre halvan av samhällsstegen.

* Turkiet är sura på vår utrikesminister Margot Wallström. Att tillåta sex med barn ner till 12 år är väl inget att bli upprörd över. Jag kan inte förstå att Margot Wallström blir arg på sådana självklarheter. Jag kan inte förstå mig på Margot Wallström som retar upp gubbarna i Saudiarabien, Turkiet osv. Eller?

* Donald Trumps kampanjchef Paul Manfort fick under några år totalt 107 miljoner kronor från Ukrainas tidigare ryssvänlige president Viktor Janukovytjs. Vi kanske kan förstå varför Donald Trump uttryckt ganska ryssvänliga tankar? Fast han kritiseras ju för att inte ta råd från någon, så dom där 107 miljonerna har nog inte med dom tankarna att göra. Det handlar nog bara om dåligt omdöme rent allmänt!

* Apropå Donald Trump så läser jag att han i ett tal preciserat sina tankar vad det gäller vilka som ska få resa in i USA. Invandrare ska testas ideologiskt, från vissa länder ska ett förbud mot inresa införas. - "Vi ska bara tillåta dem som delar våra värderingar och accepterar vårt samhälle" säger han. Kanske inte så dumt att införa här också, då skulle ju Donald Trump inte få resa in i Sverige i varje fall!

* I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet är en Anders Ekdahl som är VD för Svensk Industriförening upprörd över förslagen om att tobaksprodukter ska säljas med neutrala förpackningar. Det riskerar ju att minska försäljningen av dessa varor! Usch så hemskt - eller var det kanske inte just det som var meningen?

* Återigen har NASA konstaterat nya värmerekord. Även juli blev en rekordvarm månad. 2016 verkar bli det varmaste året någonsin sedan man började mäta temperaturer. Det är väl bra, då behöver vi snart inte åka på solsemester. Vi får själva 35 grader hela sommaren! Kör mer bil, elda mer kol och flyg till Thailand ett par gånger per år så slipper ni flyga dit i fortsättningen.

* Lillebror Arlanda flygplats i Stockholm har som ambition att bli största flygplatsen i Norden. I dag är Kastrup i København större. Än så länge i år har Arlanda ökat med 6% medan Kastrup ökat med 11%! Med tanke på tankarna precis ovanför så vore det kanske bättre om vi flög mindre istället?

* För övrigt lyssnade jag på Ring P1 i dag på förmiddagen. En dam ringde in och hade lösningen på alla sexuella övergrepp på olika festivaler. Allt detta beror på just Rock & Pop musiken. Det är en aggressiv musik som föder aggressivitet. Hon tyckte vi skulle lyssna på klassisk musik och opera istället. Intelligenta tankar... Bara jag lyssnar på en skiva får jag så'n lust att hitta på jäkelskap. För jag lyssnar ju bara på sådan här aggressiv musik.

Inga kommentarer: