tisdag 30 augusti 2016

Socialistskräck och inkompetens

» Usch så hemsk socialism

Gabriel Wikström (S) som är sjukvårdsminister har tillsammans med Vänsterpartiets vårdpolitiska talesperson Karin Rågsjö skrivit ett debattinlägg i Dagens Nyheter som fått Dagens Industris ledarskribent PM Nilsson att sätta morgonkaffet i halsen. Det Gabriel Wikström och Karin Rågsjö föreslår är att den som har betalt en privat vårdförsäkring (eller fått den betald av någon annan) inte ska kunna gå före i kön till en vård som finansieras med våra gemensamma skattemedel. För att förtydliga det hela. Om en klinik på sjukhuset bara hinner operera 5 patienter under en vecka. Då ska de 5 patienter som har störst behov av vården också vara de som får vården. Det ska inte vara möjligt för direktör Ankarcrona att köpa sig före i kön så att någon annan som har större behov inte får behandlingen eftersom direktör Ankarcrona köpte sig före i kön.

Sjukvård
Gabriel Wikström och Karin Rågsjö vill dessutom sätta ett stopp för borgerliga privatiseringsfanatiker så att det i varje fall blir förbjudet att privatisera våra Universitetssjukhus.

Dom här kraven får alltså PM Nilsson att helt balla ur. "Vårdsocialister" kallar han de två och befarar uppenbarligen att jorden kommer att gå under om inte pengar ska göra det möjligt att köpa sig före i kön och att i varje fall de ledande Universitetssjukhusen ska garanteras finnas kvar i samhällets ägo. Kanske dags för PM att lugna ner sig lite?

Och apropå privatiseringsfanatiker så ser jag att Högerpartierna i Stockholm desperat försöker stoppa en rejäl granskning av NKS-bygget. Nya Karolinska Sjukhuset, som ju skulle överprivatiseras till max, och som blivit tokdyrt och tokförsenat. Nu har man panik i Stockholm och vill desperat stoppa en granskning av affären. Jag förstår varför!

» Inkompetens på Migrationsverket

Det finns väl inte många som missat den uppseendeväckande kritiken mot Migrationsverkets personal som Internrevisionen lämnat. I korthet gick kritiken ut på att bortskämda 80-talister som anställts på Migrationsverket är inkompetenta och fega och inte får något gjort.

Migrationsverket
Jag vet inte själv om jag ska känna mig träffad. Jag jobbar ju på Migrationsverket, men är å andra sidan sannerligen inte någon 80-talist. Jag har dock efter att ha läst mer om Internrevisionens rapport, läst vad arbetsgivaren Migrationsverket har haft som kommentar och läst vad den fackliga organisationen ST har att säga bestämt mig för att trots allt också tycka att det finns inkompetens inom Migrationsverket.

Internrevisionen är totalt inkompetent!

» Grattis på födelsedagen

I dag skulle Högeralliansen ha fyllt 12 år. Det är alltså 12 år sedan de fyra partiledarna för Sveriges fyra borgerliga partier träffades hemma hos Maud Olofsson (känd för Nuon-affären och andra katastrofer för Vattenfall) och enades om att skapa Högeralliansen. Dom fick ju chansen att styra Sverige under två mandatperioder. Hur det gick vet vi alla!

Även om äktenskapet inte formellt är upplöst, så får man nog kalla det hela för att dom är särboende i varje fall. Just nu stretar man på i många olika riktningar. Det kommer att krävas många kompromisser om det ska bli en Högerallians version 2.

Hur som helst, ni skulle fyllt 12 år i dag, så Grattis!

Inga kommentarer: