onsdag 17 augusti 2016

Om våld från olika håll

» Att få sina fördomar bekräftade

Non-Violence
Jag såg i bladet att en pensionerad ex-militär misstänks för mordet på sin hustru. Det bekräftar vad jag alltid har sagt. Gamla militärer, jägare, poliser och andra som vuxit upp med vapen som en naturlig del av livet kan man inte lita på. Jag är fullständigt övertygad om att de här grupperna är kraftigt överrepresenterade bland de som begår våldsbrott med vapen. Vi måste helt enkelt förbjuda de här grupperna att inneha vapen. De som förnekar att det är så här är bara en del av någon form av PK-maffia som inte vill erkänna verkligheten för att inte bli osams med dom här grupperna.

Och, kom inte och säg att jag har fördomar som inte baseras på fakta. Jag vet väl själv bäst vilka fakta som är viktiga. Det är dags att samhället tar det här problemet på allvar, och att vi börjar prata om dom här problemen.

Eller hur är det nu Sverigedumokrater och deras svans resonerar?

» Livet är heligt

Galler
Det har ju framförts oro för att Turkiet är på väg att återinföra dödsstraffet. När vi diskuterar detta kanske det är anledning att fundera över de länder som fortfarande har dödsstraffet kvar. Den 15 juli avrättades John Wayne Conner i USA efter att ha suttit nästan 35 år i dödscell. Han var den 15:e som avrättades i USA i år. I Saudiarabien avrättades den 25 juli nummer 100 för i år. Irak har också avrättat mer än 100 än så länge i år. Kina ska vi inte prata om en eftersom man väl tappat räkningen. Så fortsätter det i länder där man tar sig rätten att döda andra. I Guinea i Afrika har dock Nationalförsamlingen nu röstat för att avskaffa dödsstraffet.

Det är ALDRIG acceptabelt att ta livet av någon annan! Livet är heligt!

Inga kommentarer: