torsdag 28 april 2016

Girighetens ansikten

» Gissa vem som ska betala

Fuck you
F.d. Majoren Jan Björklund har presenterat Folkpa... f'låt Liberalernas nya potenta budgetalternativ. Ja, i varje fall ett litet utkast till sådant. Som gammal militär tycker Janne att militären behöver mer pengar än vad den blocköverskridande militäröverenskommelsen kom överens om. Eftersom den ena uniformerade gruppen ska ha mer slantar så måste ju den andra också ha mer pengar. Alltså ska även polisen få mer pengar. Sedan ska det naturligtvis sänkas skatter också. Lite fjäsk för de som redan har sitt på det torra måste ju till från höger. Alltså ska även en del skatter sänkas för de som har råd att betala skatter.

Hur ska då detta betalas? Gissa! Jo, det är sjuka, anbetslösa och andra grupper som är i behov av stöd från samhällets försäkringar som ska betala. Sänkta ersättningar, återinförd stupstock för sjuka och så vidare. Är det någon som är förvånad?

Det är tur att man tagit potensmedel inom liberalerna.

Folkpartiet ger pengar till militär och polis och sänkta skatter för de som har råd att betala skatterna. F-ck you är nog riktat till sjuka och arbetslösa.

» Fler skurkar

Som jag gissade i gårdagens tyckeri om Nordea så är dom inte ensamma om att hjälpa de som redan har det väl förspänt att slippa betala skatter. Svenska Dagbladet berättar om hur SEB hjälper storkunder att få lägre skatt genom att helt enkelt låna upp deras aktieinnehav just när det är dags för aktieutdelning. På så sätt slipper dom betala skatt för utdelningen. Fast i sedvanlig ordning slingrar sig ledningen. Det är vi 80% idioter som får 0% i ränta på våra pengar medan den som har en rejäl aktieportfölj kan få hjälp av banken. Så får vi andra betala lite mer skatt istället när de som har smiter undan.

Sedan berättar ETC om hur stora revisionsbyråer i Sverige gör precis som Nordea, dvs hjälper de som redan har det gott ställt att slippa betala skatter för sina förmögenheter genom att skapa brevlådeföretag i olika skattesmitarparadis. Effekten är att vi andra för betala mer.

Uppenbart är att de giriga och de som har det gott ställt håller ihop. Moral däremot är något som dessa grupper saknar.

Inga kommentarer: