lördag 14 november 2015

Ostkakans dag

» Varför?

Älska din nästa
Vad är det som gör att man kan mörda oskyldiga? Det som hände i Paris är naturligtvis vidrigt. Vi som bor i Europa är naturligtvis chockade och upprörda. Å andra sidan dör det dagligen hundratals människor i krig, terror och annat runt om i världen. Ännu vidrigare blir det när andra utnyttjar det som händer för sina egna syften. Det är lika vidrigt! Naturligtvis är det lika sjukt att ge alla muslimer skulden för vad några muslimer gör i Paris som det är att ge alla kristna västerlänningar skulden för vad Breivik gjorde i Norge. Den som var mest upprörd av mina arbetskamrater på jobbet i dag var min muslimska palestinska kollega. Människor är grymma och många är obegripliga. Det vi andra (dvs de flesta av oss) kan göra är att visa att vi älskar vår nästa, vår granne och alla dom andra.

» Dagens obegripliga tanke

Fimpa rökarna
Jag läser ett debattinlägg från den Moderata riksdagsledamoten Maria Malmer Stenergard som under rubriken "Principiellt förkastligt med varumärkesförbud för tobak" går till storms mot att införa neutrala förpackningar för tobaksprodukter. Något som redan genomförts i flera länder. Enligt den goda Maria Malmer Stenergard är det ett brott mot Tryckfrihetsförordningen från 1766! Det är alltså ett brott mot Tryckfrihetsförordningen att Marlboro, Philip Morris eller vad nu cigaretterna heter att bolaget inte får trycka sin logga på cigarettpaketet? Snälla Maria Malmer Stenergard, tänk efter ett par gånger till!

Själv anser jag att rökare är de mest hänsynslösa och egoistiska individer som finns. Stanken från ert rökande är det bara för oss andra att stå ut med verkar ni tycka. När ni rökt färdigt är det bara att släppa fimpen på marken. Om man ändrar förpackningen så borde man samtidigt kräva att paketet innehåller en liten behållare för fimpen (som snusdosorna). Jag är trött på alla fimpar som ligger överallt och skräpar. För några dagar sedan när jag cyklade till jobbet blev jag omkörd av en bil där passageraren tydligen var rökare. När han rökt färdigt slängde han bara ut fimpen genom fönstret. Detta precis när dom körde förbi mig så jag fick fimpen i ansiktet pga blåsten. Inser dom inte själva hur korkade dom ser ut med den där lilla pinnen som ryker i munnen? Rökare är ett vidrigt egoistisk pack! Vem f-n vill för övrigt kyssa en askkopp?

» NATO-lobbying

Säg Nej till NATO
NATO-älskarna fortsätter att jobba hårt för att Sverige ska överge den Alliansfrihet som gett oss fred i mer än 200 år. Hotet från Ryssland är ju värre än vad det någonsin varit och en rysk invasion är mycket nära förestående. Sveriges enda chans att överleva är därför att omedelbart förbinda oss att hjälpa andra NATO-länder som hamnar i konflikt. Ett av Helsingborgs Dagblads stora argument för det ryska hotet är att Ryssland fördubblat sin militärbudget sedan 2005, dvs på 10 år. Vad HD (som förvandlats till NATO-entusiast sedan tidningen för en tid sedan köptes upp av Sydsvenskan) glömmer att berätta är hur mycket USA:s militärbudget ökat under samma period. Man berättar inte heller att USA:s militära utgifter är ungefär hälften av hela världens totala militärutgifter. Rysslands militärutgifter är alltså en bråkdel av de amerikanska. Ryssland kommer inte ens på andra plats. Även Kina och Saudiarabien lägger mer pengar på militären än vad Ryssland gör. Det är inte heller Ryssland som är ute och krigar runt om i världen. Istället är det USA som regelbundet använder sin militära överlägsenhet till att kriga och bomba runt om i världen. Allt fler börjar inse att det är just USA och dess NATO-allierades invasion och krigföring i Irak och Afghanistan som skapade Talibaner och IS. Senast var det Storbritanniens f.d. premiärminister Tony Blair som offentligt insåg detta. Inse att ett svenskt medlemskap i NATO ökar inte vår säkerhet. Det snarare minskar vår säkerhet. Det sparar inte heller pengar, utan istället tvingar det oss att öka våra militära utgifter eftersom vi förbinder oss att militärt hjälpa länder som Turkiet, Ungern och så vidare. Håll Sverige utanför NATO! Tacka Nej till USA:s kärnvapensköld. Det är inget att sträva efter. Vår Alliansfrihet har hållit oss utanför krig i mer än 200 år. Sverige och Schweiz är unika, och det finns en grund till detta - vår Alliansfrihet! Låt oss fortsätta på den vägen.

Inga kommentarer: