söndag 15 november 2015

Vad är det med människorna?

» Dagens korkade uttalande

När det händer hemskheter som terrordåden i Frankrike är det alltid en hel del människor som snabbt är ute med vad dom tror är sanningen, men som i själva verket är rena rappakaljan. En av dessa knäppgökar måste vara den amerikanska presidentkandidaten Donald Trump. Han försöker ju bli det republikanska partiets kandidat i presidentvalet. Så här kommenterade han terrordåden i Paris:

Kärlek istället för krig
- "Om man tittar på Paris, tuffaste vapenlagarna i världen, ingen har vapen utom skurkarna "the bad guys". Ni kan säga vad ni vill, men om folk hade vapen, om de hade tillåtits bära vapen, så hade det varit en helt, helt annorlunda situation."

Det hade ju varit mycket bättre om alla i Paris gick omkring med skjutvapen. Då hade det antagligen aldrig inträffat några vansinnesskjutningar? Är han dum på riktigt, eller spelar han dum?

Faktum är att det faktiskt i dag inte handlar om ETT korkat uttalande, utan TVÅ. Jag avstår från att räkna med alla Sverigdumokrater som uttalat sig... I Svenska Dagbladet tror ledarskribenten Ivar Arpi att hårda straff är det bästa sättet att bekämpa självmordsbombare! Jo, han tror faktiskt det. I varje fall skriver han så:

- "Straff fungerar bäst mot jihadism"

Det är ju faktiskt en intressant tanke att extrema islamska självmordsbombare skulle avstå från att utföra sina självmordsdåd om dom riskerar långa fängelsestraff om dom åker fast. Är han dum på riktigt, eller spelar han dum?

För övrigt undrar jag hur människor i Syrien, Irak, Afghanistan med flera tänker när 130 personer dör i dåd i Paris och mediaupprördheten är så totalt. Hos dom händer det dagligen! Vi kanske förstår ännu mer varför dom flyr.

» En välkommen dom

Rättvisan är blind
Om Ellinor Grimmark hade vunnit sitt skadeståndsärende i Jönköpings Tingsrätt så vet jag vissa arbetsuppgifter i mitt arbete som jag i fortsättningen skulle vägrat utföra och begärt skadestånd från min arbetsgivare om dom på något vis "bestraffat" mig för detta. Vad det handlar om är att Ellinor Grimmark har utbildat sig till barnmorska, men när hon sökt jobb som sådan har hon deklarerat att hon bara kommer att göra vissa av de arbetsuppgifter som åligger en barnmorska. Andra arbetsuppgifter skulle hon vägra utföra av religiösa / etiska skäl. Jönköpings landsting ville då inte anställa henne varvid hon stämde landstinget och begärde skadestånd. Lyckligtvis vann Landstinget och gjorde klart att om man utbildar sig till ett yrke och sedan söker jobb som detta så kan man inte välja och vraka vilka arbetsuppgifter man vill göra eller inte göra. I det här fallet handlar det om att medverka vid aborter. Något som Ellinor Grimmark vägrar göra. Men ha jobbet där det ingår dessa arbetsuppgifter ville hon ha ändå. Det finns många yrken där man tvingas göra arbetsuppgifter som man egentligen tycker är fel. Personal på Försäkringskassan kan tycka att lagen är fel, men man måste följa lagen när man fattar beslut. Samma gäller inom andra yrken. Ska en polis som tycker att det ska vara fri fart på motorvägen slippa utfärda böter till fortkörare? Ska parkeringsvakter som tycker det borde ha varit parkeringsförbud få sätta parkeringsböter även om det inte råder parkeringsförbud? Ska jag på Migrationsverket kunna vägra att ha med ärenden att göra om jag anser att lagen är fel? Nä Ellinor, utbildar du dig till ett yrke och söker jobb som detta så utför man också de arbetsuppgifter som ingår i det yrket. Annars heter det arbetsvägran!

Inga kommentarer: