söndag 8 november 2015

Fars Dag

» Det förklarar ju en del

Skånska Pågatåg
För några dagar sedan tyckte jag till om att i stort sett samtliga partier i Region Skåne (förutom Vänsterpartiet) står bakom att höja taxorna i den skånska kollektivtrafiken. Min teori då var att man med beslutet vill råda bot på trängseln på de skånska pendeltågen och bussarna. Genom att höja priserna får man färre till att utnyttja kollektivtrafiken. Kanske kan man till och med spara ännu mer pengar genom att man om resandet minskar tillräckligt kan minska turtätheten också. Nu ser jag att utvecklingen även inom andra områden går i samma riktning. Försäljningen av nya bilar slår nämligen rekord. Vi köper också allt större, tyngre och mer bensinslukande bilar. Utsläppen från den svenska biltrafiken ökar faktiskt. När det nyligen avslöjades att t.ex. Volkswagen fifflat med utsläppssiffrorna blev reaktionen från EU att man höjde siffrorna för hur mycket dieselbilar ska få lov att släppa ut! Det har också framkommit att VW inte alls är ensamma om fifflandet och det har också stått klart att myndigheterna i både USA och inom EU vetat om fifflandet långt innan det avslöjades offentligt. Jag förstår, att politikerna i Region Skånes vilja att minska kollektivresandet genom att höja kostnaderna, bara är en liten del i arbetet för att skydda bilindustrin och dess betydelse för samhällsekonomin och samtidigt öka antalet bilar på våra vägar.

» Nytt från den Sverigedemokratiska gödselkurran

De sanna Sverigedemokraterna
I flyktingläger i Grekland sprids flygblad innehållande rena lögner och med kopplingar till Sverigedemokraterna. Men Sverigedumokraterna vill inte officiellt uttala sig om vad SD-svansen sysslar med. Bland påståendena är att "Sverige är det land med näst flest våldtäkter i världen" och påståenden som att halalslakt kommer att förbjudas, liksom förbud mot att bära niqab och burka offentligt. Däremot berättar man inte om alla nassar och andra inom SD-svansen som mördar och bränner i vårt land. Det hela kommer strax efter att ledande SD:are meddelat att partiet skulle dra igång en kampanj i Mellanöstern för att avskräcka flyktingar från att fly till Sverige. Uppenbarligen vill man inte ens stå för vad man själva sagt och vad man sysslar med.

Samtidigt berättar Dagens ETC mer om hur Sverigedemokraterna bildades av övervintrade nazister. En bakgrund som förklarar en hel del av alla de skandaler som hela tiden avslöjar partiets rötter. Men samtidigt skandaler som inte har någon som helst påverkan på partiets högsta ledning. Vilken annan partiledare hade överlevt att ha ertappats med att ha suttit på fyllan och sjunga en hyllningssång till mordet på Olof Palme?

» Med sådana vänner

Svenska flaggan
Kan ni tänka er tidningsrubrikerna och de officiella protesterna om det avslöjats att Svenska ambassader hade varit avlyssnade av den ryska säkerhetstjänsten? Nu har det avslöjats att bland annat den svenska ambassaden i Berlin haft sin telefon och e-post avlyssnad av den tyska säkerhetstjänsten BND. De officiella svenska kommentarerna: - "Vi har tagit del av informationen från media i kväll, men vi har inga kommentarer i dagsläget", "Det har jag inga kommentarer till" och "Det är svårt att säga i nuläget" är ganska talande. - "Vänner spionerar inte på varandra"! Haha ha! Fast det finns de som tycker att felet med avslöjade skandaler är att dom avslöjas. På något annat sätt kan jag inte tolka Anna Maria Corazza Bildts synpunkter på Edward Snowden. Men hon har väl inte hunnit tänka efter utan har koncentrerat sig på att sprida användningen av strypsnaror!

Inga kommentarer: