torsdag 26 november 2015

EU och SD

» Mer om EU:s fiasko

Jag ser i en intervju att min egen Generaldirektör, Anders Danielsson, inte har fått det hela riktigt rätt för sig. Eller också vill ha inte ta för stark ställning i en politisk fråga. Möjligen har någon journalist inte fattat sammanhangen... I en intervju i Dagens Industri med rubriken Mer jobb för prövad myndighet hävdar Anders Danielsson: - "Europa har misslyckats"! Ett påstående som möjligtvis kan vara rätt, men det är på tok för fegt. För verkligheten är ju den att EU har misslyckats! Hela situationen för mottagandet och omhändertagandet av alla flyktingar som kommit är en skandal. En skandal där de flesta medlemsländer i EU borde skämmas öronen av sig. EU:s medlemsländer verkar tro att den Europeiska Unionen är någon sorts jultomte som kommer med presenter. Men, att på något sätt själva ta något ansvar? Icke sade Nicke. Den egoistiska rasism som präglar politiken i de flesta av EU:s medlemsländer är en sådan skam att EU till stor del inte längre fyller någon funktion. Jag sade i går vad jag tyckte om vårt södra grannland Danmark, men dom är inte ensamma. Det är en skam!

Europa, inte bara EU

För övrigt ser jag att min nuvarande arbetsgivare (Migrationsverket) inte bara tagit över mig från Försäkringskassan utan nu också ska ta över flera av mina gamla arbetsplatser rent fysiskt. Helsingborgs Dagblad berättar i dag att tre lokaler här i Åstorp fått godkännande för att byggas om till flyktingboenden. Det handlar först om det som kallas för f.d. Petersvenskolan (den privata skolan lyckades inte locka tillräckligt många elever utan fick konka). Innan dom flyttade in en gång byggdes dom här lokalerna till Försäkringskassan som hyrde in sig där tills man kommit så långt i centraliseringsivern att man valde att helt stänga och överge de flesta kommuner. För det andra handlar det om de lokaler som kallas för Arbetsförmedlingens gamla lokaler (AF har dock inte övergett mindre kommuner som FK utan finns i dag i andra lokaler). Men, innan Arbetsförmedlingen flyttade in så var detta Försäkringskassans tidigare lokaler. Två av mina tidigare arbetsplatser ska alltså nu bli flyktingboende. De tredje lokalerna är en f.d. fabriksbyggnad som haft en avgörande betydelse för det svenska skolväsendet! Det är tydligen A.B. Stiftets gamla lokaler som ska byggas om. Många av oss lite äldre svenskar har lärt oss skriva med en blyertspenna från A.B. Stiftet. Nu skapar flyktingarna en användning för tomma lokaler, skapar arbete för byggnadsjobbare och andra. Och så småningom om några år betalar dom boende här tillbaka genom sin produktion och konsumtion i det svenska samhället.

» Senaste nytt från den Sverigedumokratiska lekstugan

Den Sverigedemokratiska lekstugan
Bland annat Expressen och Dagens Industri berättar i dag att SD toppen Mattias Karlsson ljög för partiets medlemmar när han förnekade att han personligen hade något att göra med den kritiserade höjningen av hans redan tidigare höga inkomster från partiet. Det visar sig nu att höjningen genomfördes på hans egen begäran trots att han tidigare förnekat all egen påverkan. Men att Sverigedemokrater ljuger är ju ingen nyhet.

På tal om Mattias Karlsson så avslöjas nu att han skrivit anonymt för rasistsajten Avpixlat. Detta är samma sajt som den andra SD:aren Kent Ekeroth hjälper till med finansieringen av.

Vidare berättar nu olika media att Sverigedemokraterna undertecknat Sverigefientliga annonser i Sydeuropa med "Moderaterna". Man berättar också att man planerar att även underteckna med andra partiers namn. Om man skäms? Icke, dom har inte tillräckligt med vett i skallen för att veta vad skämmas är för något.

Slutligen läser jag att osämjan i ledningen för SD ökar. Björn Söder, som är en av de som petas ner från maktens högsta taburetter, har framfört kritik mot partiets åsiktsbyte när det gäller vinster i välfärden. Antagligen är han helt på väg ut inom kort i det toppstyrda Sverigedemokraterna.

Inga kommentarer: