söndag 16 augusti 2015

Handgranater

» Glömde det i åtta år:

Jan Björklund
I åtta år hade Högeralliansen makten i Sverige. Och nu när man förlorat makten kommer kraven på vad som borde göras (men inte blev gjort...)! Bara i dag läser jag att Folkpartiet kräver att handgranater ska klassas som vapen och att man vill förbättra de svenska ID-korten. Och det är väl i och för sig rimliga krav. Sverige och övriga Europa översvämmas just nu av "överblivna" handgranater från gamla Jugoslavien. När konflikten / krigen pågick där vällde det in handgranater (och andra vapen) från alla möjliga håll. Ingen missade chansen att tjäna en hacka. När kriget tog slut var inte handgranaterna slut. Och alla dessa överblivna handgranater väller nu in där kriminella och andra ser en chans att bli ännu tuffare. När det gäller ID-korten är ju ett av de rimligare kraven att färre ska få utfärda ID-kort. Borde det inte vara Samhällets uppgift att utfärda ID-kort? Det finns väl ingen anledning att "privatisera" en så viktig del av samhällets säkerhetssystem?

Sedan ser jag att de folkpartistiska distrikten börjar bli klara med sina nomineringar för ny Folkpartiledare. Jan Björklund sitter gärna kvar, men det finns folkpartidistrikt som tycker annorlunda. Bland annat vill Västerbotten att Jan Björklund får sparken och ersätts av Birgitta Ohlsson. Själv hoppas jag att Jan Björklund sitter kvar. Det är bäst - för alla andra eftersom Folkpartiets nedgång då fortsätter.

Wikileaks
» Vems skuld?:

Jag läser i Aftonbladet att man på den Ecuadorianska ambassaden i London börjar tröttna på kostnaderna och besväret med att ha Julian Assange boende på ambassaden. Man skriver också att den brittiska polisens kostnad för att övervaka ambassaden i dag kostar 130.000 kronor om dagen. Polisen bevakar ju så att Julian Assange inte lämnar ambassaden. Själv tycker jag att Londonpolisen borde skicka den räkningen till det svenska åklagarämbetet som inte haft vett att åka till London och förhöra Julian Assange. Julian Assange å sin sida borde betala Ecuador för deras vänlighet att ställa upp och husera honom. Jag vill poängtera att jag har inte den blekaste aning om ifall Julian Assange gjort sig skyldig till det han har anmälts för. Om det, som t.ex. Staffan Heimersson skrev för en tid sedan, bara handlade om ren svartsjuka så är det en skandal att det fått pågå så här länge. Om det, å andra sidan, verkligen rör sig om våldtäkt så är det en skandal att åklagaren inte tar ett sådant brott på allvar utan låter prestigen styra. Om en kvinna utsatts för ett så pass grovt brott ska naturligtvis utredningen göras skyndsamt och seriöst. Inte göras av en uppenbarligen prestigebunden och flygrädd åklagare.

» SD-svansen i Malung:

Den Sverigedemokratiska svansen fortsätter att visa sig från den vidriga sidan. Under natten satte, vad som uppenbarligen var en grupp spolingar, upp ett brinnande kors utanför ett asylboende i Malung. Vad är det som gått fel i vårt land när en så stor grupp i vårt land inte har förstått vad demokrati och medmänsklighet är för något? Men lite förstår man om man går in och läser på de olika obskyra sajter som finns på nätet och som står Sverigedemokraterna nära. Jag blir mörkrädd när jag läser alla hur alla myter sprids vidare och den människosyn som härskar här!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: