fredag 28 augusti 2015

Äntligen fredag

» Pangar på

Revolver
Det är väl inte så många som har missat händelsen i USA där två TV-anställda på en lokal TV-station sköts ihjäl i direktsändning av en f.d. anställd på TV-stationen som sedan lade ut en egen film av händelsen på nätet. Senare sköt han ihjäl sig själv. Det är ju en händelse i USA som i sig inte förvånar någon. Om det inte är poliser som skjuter ihjäl någon "av misstag" så är det någon "knäppgök" som med sitt eget automatvapen skjuter ihjäl en grupp människor i en kyrka eller i en skola. En vanlig reaktion utanför USA är väl att amerikanerna är tokiga med sin fixering vid att alla ska ha rätt att bära vapen. En inte ovanlig reaktion i USA är att dessa problem enklast löses genom att alla är beväpnade. NRA tyckte ju att det inte hade blivit så många dödade i kyrkan om även kyrkobesökarna varit beväpnade och kunnat skjuta tillbaka! Så troligtvis kommer vi snart att se amerikanska TV-reportrar som är beväpnade när dom sitter i TV-studion så att det kan bli en riktigt spännande eldstrid i direktsändning om någon annan knäppgök får för sig att upprepa händelsen. Men, jag ser att den enorma amerikanska lågpriskedjan Walmart ska sluta sälja automatvapen (inte vapen i sig som det hävdats). Fast dom hävdar att det är lönsamhetsskäl!

» De gamla nazistsympatisörerna tycker till

Den Europeiska muren

I gårdagens Svenska Dagbladet argumenterar ordföranden för Studentföreningen Heimdal, Balder Jonsson, för minskad invandring till Sverige. Och detta är inga nya åsikter från denna "Sveriges äldsta och största borgerliga studentförening". Det första jag tänker på när jag hör namnet Heimdal är väl det s.k. Bollhusmötet i Uppsala 1938 då studenterna i Uppsala protesterade mot att Sverige skulle ta emot 10 judiska studenter på flykt från Nazityskland. På den tiden dominerades Studentföreningen Heimdal av nazister. I dag tycker man att färre flyktingar ska få uppehållstillstånd, språktest för medborgarskap och färre anhöriginvandrare. Och läser man kommentarerna till debattinlägget är stödet för synpunkterna stort bland de Högeralliansare som släppts fram. Förutom kopplingarna till nazismen under slutet av 30-talet har väl Heimdal under långa perioder mest varit förknippade med Moderaterna.

Dock går man inte lika långt som Centerpartisten Adam Davidsson som på Twitter i dagarna argumenterar för: "1/ Låt kustbevakningen bogsera migrantbåtarna i Medelhavet tillbaka dit de kom ifrån och 2/ Medfinansiera Ungerns stängsel mot Serbien". Han borde kanske lyssna på sin partiordförande Annie Lööf. Det hade inte heller skadat med att lyssna på vår informella EU-boss Angela Merkel några minuter! Hon ska ju, trots allt, ha all heder av att ha sagt ifrån mot de illavarslande främlingsfientliga attacker mot flyktingar som skett i stor utsträckning i Tyskland på senare tid.

Fast jag ska inte vara allt för elak mot EU och dess murar mot flyktingar. Jag ser att EU-medlemmen Slovakien nu meddelat att dom ska ta sitt ansvar för flyktingmottagandet. Man har lovat att ta emot hela 200 syriska flyktingar - under förutsättning att dom är kristna! Det är ju ett litet steg. Fast djävligt litet...

» Sverigedumokraterna förvånar ingen

Slutligen för dagen så noterar jag att Expressen fortsätter att nysta i Sverigedemokraternas skandalartade
affärsverksamhet. I går skrev jag ju om SD:s bolag Blåsippan AB vars verksamhet ju inte direkt följt lagens bokstav. I dag berättas mer om hur man fortsätter att fiffla på inom Sverigedemokraterna. Man utnyttjar kriminella för att hjälpa till att dölja fifflandet. Fast i sedvanlig ordning får den här typen avslöjanden inga konsekvenser för Sverigedemokraterna. Antagligen eftersom ingen förväntar sig att det ska finnas någon moral där!

Inga kommentarer: