söndag 2 augusti 2015

Skratt och argumentation

» Fler frågetecken än utropstecken:

I Expressen fortsätter man att granska turerna kring fyndet av den 100 år gamla ryska ubåt som hittades i Östersjön på svenska vatten. Enligt Svenska Dagbladet i dag så byggdes ubåten 1901 i USA på ren privat spekulation. Till slut tog Ryssland över ubåten 1904. Första uppdraget blev att åka tåg till Vladivostock för insatser i det Rysk-japanska kriget. 1915 fick den åka tillbaka till St Petersburg för att användas i Östersjön under 1:a världskriget. Och det blev alltså inte så länge eftersom den året efter, 1916, kolliderade med den svenska kustångaren Ångermanland och sjönk. Och där fick den alltså ligga på Östersjöns botten i nästan 100 år innan den hittades. Och det finns alltså anledning att ställa en hel del frågor om hur fyndet gick till och vilka mål som ligger bakom letandet.

En äkta ubåt
Men själv tycker jag fortfarande att de första timmarnas hysteri över att en förmodad rysk ubåt hittats på botten inne på svenskt vatten är det mest spännande. Och jag vill återigen upprepa de spekulationer som den förre befälhavaren för det svenska försvarets ubåtsjaktstyrka Göran Frisk kläckte ur sig. Jag tror inte han vill bli påmind om sina spekulationer innan verkligheten hade hunnit ikapp honom. Hur som helst här är tre citat:

- "Det är Ryssland, de har varit här förut och det är osannolikt att det skulle vara några andra".

- "Det är en mini ubåt, som går för egen maskin och flyttar sig för att lösa uppgifter på svenskt territorium".

- "Den kan mycket väl ha använts för att sabotera undervattensledningar och kan ha använts för att rekognosera vad som händer där, vad som händer på våra örlogsbaser".

Det är så komiskt att jag inte kan undvika att skratta varje gång jag läser citaten. Fast jag ser inte att man påminner om dom i media. Skäms tidningarna själva också över de snabba spekulationerna innan sanningen stod klar? Hur som helst är ju inte nämnda Göran Frisk känd för speciellt moderata reaktioner på eventuella nya ubåtar. Obs med "moderata" menar jag "sansade". Som Moderat (partibeteckningen alltså) är han ju inte känd för moderata (sansade alltså) reaktioner. Läs gärna den här skildringen i Proletären. Även om det är en partsinlaga så kan den vara läsvärd. Citaten där är ju äkta... Proletären ges ut av Kommunistiska Partiet i Sverige.

» Om deras argumentationsförmåga:

Sven Tycker firar hattens dag
I fredags hade jag ett ganska långt "Tyckeri" om Sverigedemokraten Kent Ekeroth. En fundering som tydligen var totalt inkompetent. Jag saknar nämligen både intelligens, bildning och utbildning. Jag är dessutom inget annat än ett vänsterslödder utan tankeförmåga. I varje fall är det den beskrivning av mig som någon i Kent Ekeroths stormtrupper lyckas prestera. Så här skriver signaturen "utrikeskorren" i varje fall i en kommentar:

- "Uppenbart skrivet av ett genuint vänsterslödder utan någon som helst förmåga till tankearbete. Bemöta i sak? Meningslöst och slöseri med tid då du saknar både intelligens och (ut)bildning för att ta till dig kunskap."

Fast det framgår ingenstans i kommentaren vad det är som är fel i mitt Tyckeri. Så jag kan ju inte göra annat än rekommendera er att läsa texten igen och fundera lite till. Hur som helst har jag aldrig fått min intelligens testad så jag kan inte argumentera emot påståendet att jag saknar intelligens. När det gäller utbildning så har jag bara 14 års studier (9-årig grundskola, 1-årig handelsskola, 3-årig gymnasieskola ekonomi och sedan ett år företagsekonomi och nationalekonomi på universitet). Jag antar att "utrikeskorren" har bättre utbildning. Epitetet Vänsterslödder tar jag som en komplimang! I korthet blir jag inte särskilt imponerad av "utrikeskorrens" argumentationsförmåga!

Bilden visar Sven Tycker firande "Hattens Dag" i går. I dag är det istället "Världsvänskapsdagen" så i dag ska jag vara vänlig och inte säger mer vad jag tycker om "utrikeskorrens" argumentationsförmåga.

» Bedragare del 214:

Om jag nu hade nappat på gårdagens erbjudande från Alisa York, Rena Hoffman och Concetta Wiggins och Cherie Rosales så finns det ju risk för att jag hade behövt nappa på dagens erbjudande också. Så här fantastiskt berättar reellebesparelser.net att produkten Viagris är:

Hej Sven

Äntligen är den här!
Viagris har erövrat USA och Europa med storm och används av över hundra tusen nöjda män. Kundundersökningar har visat att produkten är gillad av hela 94% av användarna.

Hårdare erektioner och längre prestationsförmåga, bli den man du alltid önskat!

Prova gratis här:

Min gissning är att det hela är något som påminner om Viagra, men antagligen är mer grisig att använda. Eller också är det bara så att affärsmetoderna är mer grisiga. Så om jag vore dum nog att nappa så blir jag lurad att antingen betala för ingenting eller bara sockerpiller. Men dom säger ju att tron kan rubba berg, så kanske kan man få rejäl fjong också bara man tror på pillret? Släng skiten i papperskorgen!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: