lördag 25 juli 2015

Finns det skam?

» Släng ut Ungern:

Ungerns flagga
Jag har ett par gånger tidigare tyckt till om EU:s planer på att fördela flyktingar. Det handlar dels om 40.000 flyktingar som i dag finns i Italien och Grekland pga Dublinkonventionen. Och dessutom handlar det om 20.000 av FN:s kvotflyktingar som finns i flyktingläger i Afrika. Först gjordes det upp en fördelning bland EU:s medlemsländer baserat på storlek, resurser och andra faktorer. Men, så kom man fram till att "frivillighetsprincipen" skulle gälla. EU:s medlemsländer erbjöds därför att själva föreslå hur många man skulle ta emot. Sverige och flera andra länder använde EU:s ursprungligen framräknade tal, och Sverige erbjöd sig att ta emot de ca 1.800 som räknats fram i det första förslaget. Men, det finns de som är mindre intresserade. Ungern t.ex. erbjöd sig att ta emot 0 (noll) flyktingar. Just nu håller Ungern på att bygga upp en flera meter hög taggtrådsbarriär utmed gränsen mot Serbien. Allt för att förhindra flyktingar från att kunna ta sig in i Ungern. För en liten tid sedan meddelade Ungern att man inte längre tänkte följa Dublinkonventionen som säger att det är det första EU-landet en flykting kommer till som ansvarar för asylprövningen. Ungern vägrar numera helt enkelt "pga tekniska problem" att återta flyktingar från andra EU-länder som enligt Dublinkonventionen ska återsändas till Ungern. Det är från detta Ungern som övriga Europa, bland annat efter händelserna 1956, tog emot stora mängder flyktingar med öppna armar. Bland annat i Sverige finns en hel del ättlingar från denna flyktingvåg. Men i Ungern styr i dag ett högernationalistiskt parti med starkt främlingsfientlig profil som uppenbarligen inte tycker att EU:s regler passar. Detta har fått till resultat att t.ex. socialdemokraten Marita Ulvskog och folkpartiets Cecilia Wikström ifrågasätter Ungerns medlemskap i EU. - "Ungern har under en följd av år visat att man inte tar europeiska värden på allvar" säger Cecilia Wikström och drar slutsatsen att "kräva att Sverige driver frågan om att införa sanktioner mot landet." I Aftonbladet drar Somar Al Naher helt enkelt slutsatsen att: "Dra in Ungerns EU-medlemskap". Bra tankar!
Dagens EU

Jag är starkt kritisk till mycket inom EU, och anser att man från EU-byråkratin lägger sig i allt för mycket. EU är också i mångt och mycket ett marknadsliberalt experiment. Men, samtidigt inser jag att samarbete mellan de europeiska länderna är både nyttigt och nödvändigt. Medlemskapet (som jag var motståndare till) innebär både fördelar och nackdelar. Egentligen tyckte jag att tankarna bakom gamla EFTA var mycket mer acceptabla. Men, nu är vi medlemmar, och då får vi acceptera vad medlemskapet ger - både det positiva och negativa. Allt samarbete innebär att ge och ta. Vi kan inte välja och vraka utan får nu när vi trots allt är medlemmar arbeta på att förändra det som är fel. Och blir det för mycket "fel" i medlemskapet så får vi arbeta för ett utträde. Ett exempel på saker som är fel är just ovan nämnda Dublinkonventionen. Det finns många skäl att förändra denna överenskommelse. Som bland annat skapar svåra problem för "första-landet" typ Grekland, Italien och i viss mån Spanien just nu. Men, vi får arbeta för att få denna förändrad - och för att lära Ungern hyfs!

» En prinsessa av Sverige måste kunna leva och verka i riket utan att behöva svälta mellan banketterna:

Jo, så förklarar Chris O'Neill varför han måste flytta tillbaka till London och ta med sig sin familj med hustru Madeleine. Detta istället för att bosätta sig i det "lilla" slott på Djursholm som speciellt renoverats och moderniserats för våra skattepengar just med tanke på den lilla kungliga familjen. Men, jag ska inte vara elak. Naturligtvis gör Chris O'Neill helt rätt. Han är affärsman och ska naturligtvis syssla med just detta istället för att ställa sig framför kameror och le, klippa snören och annat som kungligheter har som sin livsuppgift. Chris O'Neill ska ha all heder, han gör helt rätt som sagt. Jag har full förståelse för hur han resonerar. Han är affärsman! Sedan kanske Madeleine kan partaja mer ifred i London också än i Stockholm så alla vinner på det hela. Kanske till och med vi skattebetalare, som tjänar på det och slipper betala. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

Sedan kan man ju också vara elak och lite misstänksam. Som anställd på Migrationsverket träffar jag lite då och då män som träffat svenska kvinnor och blivit förälskade. Och då är den regel som gäller att man ska söka uppehållstillstånd som anknytning till sin svenska hustru på svenska ambassaden i sitt hemland. Man måste alltså åka hem, söka uppehållstillstånd och sedan vänta kanske ett halvår på att få återvända till Sverige, sin hustru och kanske sina barn. Några undantag finns inte, inte ens om man har små barn och hustrun är gravid igen! Så antingen har alltså Chris sökt uppehållstillstånd i London för ett år sedan, eller också har han kanske inte gjort detta? Och att han därför nu återvänder till London är för att göra detta - söka uppehållstillstånd i Sverige. Han vill väl undvika att utvisas och kanske låsas in på Migrationsverkets Förvar i väntan på att en biljett och mottagning i hemlandet kan ordnas. För det gäller väl samma regler för Chris som för Stanley och Mohammed och Huong och...

» Bedragare del 209:

Troligtvis satsar man på att jag ska bli överlycklig över att kunna få lite billig soppa till min bil. Tyvärr har jag ingen bil så jag blir inte det minsta lockad. Så här skriver dom i varje fall:

Statoil

Bränsle Gåva

Hej sven,

Tycker du att bränsle är alltför dyrt?
Nu kan vi ge dig chansen att vinna ett Statoil presentkort!

Tveka inte, utan klicka på fortsätt och ta chansen att vinna bränsle för 2500 kronor!!

Fortsätt

Detta är en annons.
Klicka här för att avregistrera dig från framtida utskick.
PO Box 1960 #22445 Wilmington, DE 19899

Sedan kan jag ju undra varför jag ska höra av mig till någon i USA för att slippa få presentkort från Statoil, som alltså är den norska petroliumkrängaren. Klickar jag på "Fortsätt" dirigeras jag till en domän som heter "chegrullo.eu", där en sökning hos Yahoo hänför den till "greylisted hosts" som enda söksvar. För några dagar sedan kom samma mejl och då ledde länken till "schifopalle.eu". Jag avstår och slänger i sedvanlig ordning skiten i papperskorgen. Dessutom blir jag lite förolämpad när dom skriver mitt namn med liten begynnelsebokstav. Det är ett namn, och ska inledas med versal!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: