fredag 3 juli 2015

Äntligen slut på veckan

» De grekiska myterna:

Greklands flagga
Om ett par dagar ska det grekiska folket få rösta om dom vill helt kapitulera för Tyskland, de stora bankerna och andra EU-älskande marknadsliberala entusiasters utpressning. Media mm har ju lyckats riktigt bra med att utpeka det grekiska folket som ensamt skyldiga till landets kris. Alla andra inblandade är helt oskyldiga. Det är ju bara lata greker som faktiskt får skylla sig själva. En av myterna är ett grekerna går i pension strax efter att man gått ut skolan. - "Grekerna går i pension vid 50" är en av myterna. Verkligheten är den att den genomsnittliga pensionsåldern i Grekland 2009 var 61,5 år. Genomsnittet i Europa var 61,1! Observera att grekerna alltså jobbade längre i snitt än vad europeerna gjorde i snitt. En annan myt var att grekerna var lata och jobbade mycket färre timmar än vad vi andra gör som nu skulle få betala för deras lathet. Verkligheten är att innan krisen var den genomsnittliga arbetstiden per år i Grekland 2100 timmar om året. Inom OECD-länderna låg samtidigt snittet på 1800 timmar. Grekerna jobbar alltså MER än snittet. En annan myt var att den offentliga sektorn var på tok för hög. Verkligheten var att den offentliga sektorns andel av BNP 2005 var 44,6%, vilket är lägre än genomsnittet inom Euro-zonen. Ett annat påstående är att vi nu med våra pengar ska finansiera grekernas slöseri. Sanningen är den att de lån som Grekland får används för att betala tillbaka gamla lån till olika banker för att rädda dessa banker. I själva verket visar den grekiska statsbudgeten plus.

Det toppstyrda Euron
Verkligheten däremot är den att eftersom Grekland inte befunnit sig i fas med övriga Euro-länder har den finanspolitik (räntor osv) som förts istället försämrat läget i Grekland. Men politiken som förts har anpassats till de stora Euro-länderna (läs Tyskland...). Medan Grekland som ett litet land i utkanten snarare alltså fått sitt konjunkturläge ytterligare försämrat. Verkligheten är den att alla de år av åtstramningar som tvingats på Grekland inte har förbättrat läget, det har ytterligare försämrat läget för Grekland. Kraftigt ökad arbetslöshet och försämrade statsinkomster. De enda områden där Grekland inte har fått lov att vidta åtgärder för att rädda ekonomin är att man har inte fått lov att höja skatterna för höginkomsttagare och man har inte fått minska militärutgifterna utan har fortsatt att köpa in militär utrustning från Tyskland som man inte har haft behov av. Sanningen är den att Grekland aldrig skulle fått bli medlem av Euro-zonen om reglerna för detta hade följts. Kanske hade Greklands läge i dag varit mycket bättre om man inte "lurats" att avskaffa sin egen valuta och införa Euron?

» Anna Kinberg Batra:

Anna Kinberg Batra

I dag var det Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras stora dag under Almedalenspektaklet. Och enligt sedvanlig Moderat agenda så är lösningen på alla problem att sänka skatter och öka bidragen till företagen och de som redan har det väl förspänt. Fast jag läste att Skattekverulanternas Förening var oroliga över att inget av riksdagspartierna egentligen numera förespråkar ett sänkt skattetryck. Hur som helst tror uppenbarligen Moderaterna under Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batra att bästa lösningen på problemen i samhället är minskade skatteinkomster. Samtidigt demonstrerade en mängd missnöjda moderater under Almedalsjippot i dag mot DÖ, December Överenskommelsen. Dom tycker antagligen att Moderaterna istället ska samarbeta med Sverigedumokraterna för att på så sätt ta makten i Sverige och styra landet i deras gemensamma riktning. Min enda kommentar till detta är: Lycka till Anna! För övrigt har jag haft stort nöje av att läsa medietidningen Resumés ganska välskrivna sammanfattning av Anna "Stockholmare är smartare än lantisar" Kinberg Batras politiska liv. Uttrycket "Stockholmare är smartare än lantisar" är ju ett av hennes mer kända uttalanden. - "Hon ska fundera på om hon över huvud taget ska syssla med politik" var då kommentaren från en lokalt ledande moderat i Skåne. Det var en ganska intressant läsning. Läs den!

» Kent Ekeroth.....

Kent Ekeroth med järnrör

Många menar att Sverigedemokraterna är ett teflonparti. Dvs att skandaler bara rinner av utan att få någon som helst negativ effekt för partiet. För varje skandal som inträffar så är det ännu fler som tycker synd om partiet som ju bara "förföljs" av media. Den av SD:s politiker som verkligen gör skäl för uttrycket "teflonpolitiker" är Kent Ekeroth. För de flesta är han väl mest känd för den s.k. "järnrörsnatten" då en film visar hur han tillsammans med en partikamrat beväpnar sig med järnrör och går till attack mot en vilt främmande man. En annan film visar hur han attackerar en ung kvinna. Hans engagemang för att finansiera de grovt rasistiska sajterna Avpixlat och Politiskt Inkorrekt har skapat bekymmer med Skatteverket för honom. Ett antal grovt rasistiska och islamofobiska yttranden finns också i handbagaget. Men inget av detta skapar några problem för den Sverigedemokratiska riksdagsmannen Kent Ekeroth. På senare tid har han stämt t.ex. Göteborgs-Posten, Dagens Media och nu senast SVT för att dom publicerat bilder från den s.k. "järnrörsfilmen". Om jag fattar det hela rätt så stämmer Kent Ekeroth de olika tidningarna osv för att dom publicerat stillbilder ur filmen och därmed - "i strid med upphovsrätten ändrat filmens verkskategori". Kent Ekeroth anser helt enkelt att filmen är ett konstnärligt verk som skadas om man publicerar stillbilder från den. Troligtvis kommer även Sven Tycker efter att ha publicerat denna bild att stämmas på skadestånd. Men vad gör man inte för publicitet. Ju mer publicitet desto mer väljare / läsare!

Inga kommentarer: