torsdag 30 juli 2015

Amerikaner, Moderater och förolämpade kungligheter

» Amerikaner med för mycket pengar del 1:

Lejonet Cecil när han levde
En del amerikaner har på tok för mycket pengar, och använder alla dessa för mycket pengarna till att vara vidrig. Ett i dagarna aktuellt exempel på detta är väl den amerikanska tandläkaren Walter J. Palmer som verkligen fått publicitet för sin tandläkarmottagning sedan han avslöjats som det svin han är. För några dagar sedan avslöjades ju att det kanske mest kända lejonet i Afrika, Cecil, hade dödats. Och det visar sig att det var denna tandläkare och "storviltjägare" som var den skyldige. För den modesta summan av 50.000$ hade han betalt två zimbabwier att locka ut lejonet ur det naturreservat där det befann sig så att han kunde skjuta det med armborst, som väl är ett extra spännande sätt att jaga för "storviltjägare". Nu misslyckades han tydligen med att döda lejonet så han blev tvungen att jaga det skadeskjutna lejonet i mer än ett dygn innan man kunde slutgiltigt slakta det. Och få sin trofé. Walter J. Palmer verkar vara urtypen av "troféjägare", som måste tjäna riktigt bra på sin tandläkarmottagning för att ha råd med detta. Fast det blev tydligen lite för bra den här gången. Ilskan mot hans sätt att jaga har blivit så stor att han tvingats stänga sin tandläkarmottagning pga alla protester. Så nu ångrar han sig tydligen bittert. - "Jag ångrar djupt att den aktivitet som jag älskar och utövar ansvarsfullt och lagenligt resulterade i lejonets död". Troféjakt har inget med ansvar att göra. Någon respekt förtjänar han i varje fall inte. Jag har full respekt för jakt, där syftet är att sedan använda det man skjutit. Seriös älg- och vildsvinsjakt är exempel på detta. Jag skulle inte kunna tänka mig att själv döda ett djur, förutom alla de hundratals och åter hundratals mördarsniglar som jag än så länge i sommar tagit livet av genom att trampa på dom, hacka dom på mitten eller cykla över dom. Men jag respekterar att människan är och har alltid varit ett rovdjur. Vi dödar djur för att äta dom, precis som lejon gör, som vargen gör, som räven gör och alla andra rovdjur - likt människan. Men vi dödar inte bara för nöjet!

» Stackars Knugen:

Jag läser att Knugen blivit sur och purken eftersom Västtrafik gjort reklam för sin sightseeing-app genom att påminna om var Kung Oscar II (1828-1907) köpte en lägenhet till sin älskarinna. Knugen tycker att det handlar om förtal. Och när Knugen gråter så lyder samhället. Ännu ett exempel på det rojalistiska svanseriet. Gå med i Republikanska Föreningen. Detta kostar bara 200 kronor till plusgiro 114 96 91-6.

Avskaffa monarkin

Statschefer bör tillsättas genom lag, inte samlag

» Upp till kamp för Bidragssamhället:

Skatteverket fyller en viktig funktion
En del driver verksamhet för att åstadkomma något. Andra verkar mest bedriva verksamhet för att plocka ut så mycket skattepengar som möjligt från oss andra skattebetalare. En av Högerregeringens projekt för att bygga ut "Bidragssamhället" var reformen där vi skattebetalare stod för arbetsgivaravgiften till företag som anställde ungdomar. Reformen infördes 2007, men vid en utvärdering som gjordes 2013 så visade det sig att det inte var så många nya jobb som tillkommit, men däremot kostade reformen mångmiljardbelopp eftersom den omfattade alla anställda ungdomar. Varje nytt jobb kostade multum. En av vår Rödgröna regerings första beslut är därför att avskaffa ungdomsbidragen och istället använda pengarna på ett effektivare sätt. Och det är naturligtvis inte populärt hos arbetsgivarorganisationer eftersom "subventionerna" är ett rejält bidrag till deras verksamhet. Svensk Näringsliv hotar med att 19.000 jobb ska försvinna fram till 2018. Vilket väl är mer än vad som skapats med bidraget? En som kommit på ett smart sätt att dra nytta av bidragssamhället så länge som möjligt är allas vår egen Blondinbella, eller Isabella Löwengrip som hon egentligen heter. I hennes företag Löwengrip care & color har hon därför valt att betala ut lönen för resten av året i förskott till de ungdomar hon har anställda. Allt för att smita åt sig så mycket av våra skattepengar som möjligt när bidragen tas bort i augusti.

Att berätta att Blondinbella är välkänd Moderat (fast hon blev tydligen utesluten ur MUF för ett antal år sedan) med sin egna personliga syn på världen behövs väl inte. Vi kan väl lite enkelt säga att Isabella och Sven Tycker har lite olika syn på världen. För drygt ett år sedan citerade jag på Sven Tycker Blondinbellas blogg med följande rader:
1. Jag är moderat och stolt kapitalist.
2. Jag är inte feminist, utan tycker att feminister är ett gäng kränkta vita medelklass-kvinnor sittandes med rödvin runt ett bord och hittar på frågor att strida för.
3. Jag skulle aldrig i mitt liv använda ordet hen.
4. Jag älskar kungafamiljen
Som ni förstår har jag inte så mycket till övers för min bloggkollega. Men hon får ha sin på världen och jag får ha min - det har jag respekt för. Däremot saknar jag totalt respekt för skattesmitande snyltare. Men så är det när Moderater försvarar Bidragssamhället. Ja inte bidrag och stöd till behövande utan bidrag och subventioner till de som inte har behoven. Upp till kamp för Bidragssamhället med Blondinbella!

» Ryanair:

Ryanair

För övrigt anser jag att Ryanair ska bojkottas.

Inga kommentarer: