fredag 10 juli 2015

Bluff och bluff

» Den grekiska tragedin:

Grexit
Varför har den grekiska tragedin tillåtits att gå så långt som den gjort? För om ni nu trodde något annat så har den grekiska ekonomin varit på fallrepet i minst fem år. Grekland har under hela tiden beviljats nya lån för att kunna betala av gamla lån och hela tiden har det krävts kraftiga nedskärningar av ekonomin. Skatter har höjts (men inte speciellt för höginkomsttagare) och enorma nedskärningar i statsbudgeten har gjorts (förutom för militärbudgeten). Allt enligt krav från Europa som lånat ut pengarna, och nedskärningarna har accepterats av Greklands tidigare högerregering. Men, läget har inte blivit bättre! Åratal av nedskärningar har totalbromsat ekonomin så skatteinkomsterna har rasat medan arbetslösheten har skenat. De enorma nedskärningar som krävts från grekerna har inte hjälpt upp situationen, istället har läget försämrats ytterligare. Denna utveckling resulterade i att grekerna slängde ut högern och i år valde en vänsterregering under vänsterledaren Alexis Tsipras, som insett att de våldsamma nedskärningarna inte har hjälpt, utan vill prova en annan väg. Men detta accepteras naturligtvis inte av högerstyrda Tyskland och kapitalet som styr. Alltså har läget blivit ännu mer akut. Sanningen är att grekerna inte går i pension vid 50. Den genomsnittliga pensionsåldern i Grekland är högre än snittet inom EU! Sanningen är att grekerna inte jobbar mindre än andra. Den genomsnittliga årsarbetstiden i Grekland är högre än snittet inom EU! Siffrorna avser INNAN krisen! Sanningen är den att det grekiska skattesystemet inte fungerar. Rika och högavlönade smiter undan sin skatt. Sanningen är att korruptionen är svår i Grekland. Sanningen är att Greklands medlemskap i Euron försämrat läget i Grekland eftersom den ekonomiska politik som förts inom Euro-länderna har anpassats till Tyskland och liknande länder i centrum. Medlemsländer som inte befunnit sig i takt med Tyskland osv har istället tvingats på en politik som försämrat läget ytterligare. Jag tror att enda lösningen för Grekland (och Euron) är att låta Grekland lämna och att skriva ner skulderna. Tyskland som är de livligaste motståndarna till detta kanske vi ska påpeka är det europeiska land som i modern tid fått mest statsskulder nedskrivna. Grexit är enda lösningen. Grekland skulle aldrig gått med i Euron (skulle aldrig ha släppts in). Vi ska i Sverige vara tacksamma för att vi som väljare sade Nej. Sedan får de få kvarvarande Euro-förespråkarna (som folkpartisten Carl B Hamilton) gärna tycka annorlunda. Vi lever i en demokrati!

» Bedragare del 197:

Dagens bluffmejl är föredömligt kort. Jag ska ha 5 miljoner dollar från någon Liliane Bettencourt, som jag inte har en aning om vem det är. Det är bara att mejla så får jag nog reda på allt.

Tachiveyi Tamuka Tamuka.Tachiveyi@bartshealth.nhs.uk
fr 2015-07-10 00:35

Hello.....$5,000,000.00 made to you by Mrs.Liliane Bettencourt Reply now: mrslilianeb@hotmail.com For more info

Fast efter en lika föredömligt kort fundering har jag bestämt mig för att inte mejla. Några pengar lär jag inte se till, och risken är stor att någon kommer att försöka lura av mig de få pengar jag trots allt redan har. Släng alltså skiten i papperskorgen.

Inga kommentarer: