söndag 12 juli 2015

EU som trasigt lokomotiv

» Finansminister Magdalena Andersson inser att Sven Tycker hade rätt:

Euro Nej
Söndagen den 14 september 2003 röstade det svenska folket i en folkomröstning ifall Sverige skulle ansluta sig till Euro-valutan. Slutresultatet blev att en klar majoritet sade Nej Tack! Och sedan dess har allt fler insett att vi som sade Nej hade rätt, och att den övervägande delen av Makten som sade Ja hade fel.

Inför folkomröstningen skrev jag på Sven Tycker på fredagen den 12 september: - "Slutligen konstaterar vi att EU:s ordförande (Berlusconi ni vet) i en tidningsintervju hyllat Benito Mussolini, Italiens fascistledare under 40-talet och Adolf Hitlers gode vän. Det är samma EU vi på söndag ska fatta beslut om att knyta oss ännu fastare till!" Den i dag flera gånger brottsdömde Silvio Berlusconi var alltså just då ordförande i den Europeiska Unionen - EU.

Dagen efter på lördagen den 13 september skrev jag: - "I morgon är det folkomröstning. Vår rätt att utnyttja en demokratisk rättighet som många offrat sitt liv för att få tillgång till, och som fortfarande människor får offra sina liv för att kämpa för. Visa dom din uppskattning och tacksamhet. Ta tillvara din framkämpade rättighet - Gå och rösta. Och du, rösta helst Nej!"

På valsöndagen den 14 september avslutade jag dagen med följande tanke: - "Tack för det svenska folk! Ett relativt högt valdeltagande på över 80% tycker jag är tillfredsställande. Och ett klart utslag på 56% Nej och 42% Ja gör att det inte finns någon anledning att diskutera valresultatet. Nu går vi vidare!"

Slutligen dagen efter när jag hade lite mer tid över tyckte jag till följande: - "Jag kan inte undanhålla mig en lite mer uttömmande kommentar till folkomröstningsresultatet. Efter närmare 14 timmars arbetsdag som valförrättare var jag i går allt för trött för någon mer uttömmande tankeverksamhet. Jag tyckte att ett antal borgerliga politiker och näringslivsföreträdare var lite dåliga förlorare igår. Skyllde valförlusten på andra, och konstaterade att man inte lyckats förklara riktigt fördelarna. Ingen eftertanke om att det kanske hade varit fel på den maträtt som erbjöds. Ingen eftertanke om att man kanske ska börja fundera på hur man vill att EU ska se ut för att få folket med sig. Protesterna handlade inte bara om att svenska folket inget begriper, vi begriper mycket väl. Och här hittar vi nog även en del av förklaringen till de nästan nedvärderande yttranden som kunde höras från diverse Ja-förespråkare vid diskussioner utanför vallokalen. Jag blev beklämd flera gånger, men kunde ju som neutral valförrättare inte ge mig in i diskussionen. Jag tror inte att Socialdemokratin får några problem att ena sig efter detta. Om bara inte Göran Persson gör som vissa näringslivsföreträdare verkar tycka, dvs. sparkar Nej-företrädarna i regeringen med Pagrotsky i spetsen. Hur skulle det se ut om de som vann får sparken och de som förlorade får sitta kvar. Nä, så illa kan det väl inte gå? Ett parti som verkligen borde få problem är KD som fick en stor majoritet av sina egna väljare att rösta mot partiets ståndpunkt (inom S var det visst ganska lika). Men det är ju Affe som bestämmer som vanligt så det löser sig nog."

Euro Nej
Och nu hör jag i dag att vår socialdemokratiska finansminister Magdalena Andersson inser att jag faktiskt hade rätt och att hon hade fel. I en intervju med Sveriges Radio säger hon bland annat: - "Jag själv argumenterade för att vi skulle vara med i euron, jag tyckte då att fördelarna vägde över. Men det måste man säga, flera av dem som argumenterade för att det fanns nackdelar med euron, ja, det har visat sig att en del av de nackdelarna har ju infunnit sig". Jag vill inte säga att jag känner skadeglädje över att jag uppenbarligen var mer intelligent än vad Magdalena Andersson medger att hon var. Egentligen är det underligt att så få inom Makten insåg att det faktiskt var problem med att så många olika ekonomier befann sig inom samma valutaområde. Som Magdelana Andersson (i dag) säger: - " Att det kunde skapa problem att det var ett ganska stort valutaområde och att ekonomierna såg väldigt olika ut. Det har visat sig att det har skapats en del problem", och hon fortsätter med: - "Det var absolut någonting man såg, men det kanske fick större konsekvenser än vad en del på ja-sidan, inklusive mig själv, trodde då". JAG HADE RÄTT! Hahaha!

Avsluta gärna dagen med att läsa vad Katrine Marçal skriver på ledarsidan i Aftonbladet i dag under rubriken: EU är som ett trasigt lokomotiv! Det är fult att känna skadeglädje, men jag kan inte låta bli - lite...

» Bedragare del 199:

Tänk så underbart att det väntar en hemlig gåva på mig. Jag blir så glad när någon vill ge mig en gåva. Och till råga på allt så står det tydligen mitt namn på den här gåvan. Men det gäller att skynda. Jag har inte så många dagar kvar för att nappa. Vi får skylla det på att det hela hamnade i "Spamlådan" så jag hittade det inte omedelbart. Så här skriver man:

Apple

Hej ,

En Hemlig Gåva väntar på dig - och mycket mer!

Du läste rätt. Det är en hemlig gåva med ditt namn på den.
Du kan snart få höra ljuden av vinster.
Bara gör en insättning före midnatt måndagen den 13 Juli 2015 och den är din.

Vänta - Det kommer mer!

Du får också en 150% bonus upp till 6000 kr när du gör din insättning.

Spela Nu!

PlayMillion Promotions

Fast det är klart. Det handlar uppenbarligen om att spela bort sina pengar. På det området har jag en princip. Jag spelar aldrig bort pengar... Jag kan ibland tänka mig att köpa lotter eller motsvarande om överskottet går till något som jag gärna skänker pengar till. Men icke sade Nicke till att spela bort pengar hos någon som arrangerar det hela för att tjäna slantar. Kommersiella spel kan spola ner sig i toaletten utan att passera Gå. Släng skiten, det var i "Junk E-Mail" skiten hörde hemma.

Inga kommentarer: