lördag 20 september 2014

Nu är det helg

» Sluträknat: Jag ser att Riksdagsvalet nu är färdigräknat helt och hållet. Och vi kan se vilka som är vinnare och förlorare. Moderaterna tappar 23 mandat och får 84 mandat. Folkpartiet tappar 5 mandat och får 19 mandat. På annat håll ser jag att detta innebär att Folkpartiet har den sämsta kvinnorepresentationen av alla riksdagspartierna. Ja, förutom Sverigedumokraterna förstås, men dom räknar jag inte. Kristdemokraterna tappar 3 mandat och får 16 mandat och slutligen tappar Centern 1 mandat och får 22 mandat. Totalt tappar alltså ALLA Högerallianspartierna totalt 32 mandat ner till 141 mandat. Det är drygt 18% ner. Miljöpartiet får oförändrat 25 mandat. Vänsterpartiet ökar 2 mandat till 21 mandat och är alltså numera större än Folkpartiet och Kristdemokraterna. Socialdemokraterna ökar 1 mandat till 113 mandat. Slutligen ökar Sverigedumokraterna 29 mandat till 49 mandat. Vad har vi gjort för att straffas på detta viset? För övrigt är ännu inte Kommunval och Landstingsval färdigräknade.

» Hotet från ryssen: Återigen har utländskt militärflyg kränkt svenskt territorium. Denna gången var det ryska plan. Förra gången var det väl polska och gången innan amerikanskt flyg. Men enligt vår avgående Utrikesminister Calle Str... f'låt Bildt var - "kränkningen den allvarligaste under hans åtta år som utrikesminister". Och det låter ju allvarligt. Om jag förstått det hela rätt så var det två ryska Su-24 plan som kränkte svenskt luftrum söder om Öland. Om jag förstod det hela rätt så var dom 1000 meter in på svenskt territorium under sammanlagt 30 sekunder. Om detta var den allvarligaste kränkningen under hans åtta år så kan det inte ha inträffat så mycket allvarligt under dom åtta åren. Ska vi se det hela främst som ett sista inlägg i debatten om svenskt NATO-medlemskap? Ju mer man kan få oss att tro att vi är hotade desto större är sannolikheten, tror man, att få ett folkligt stöd för den formella anslutningen till NATO. Själv är jag mest övertygad om att ju närmare vi ansluter oss till NATO, desto mer hotade känner sig Ryssland och desto mer hotade blir vi eftersom vi blir en part i "konflikten". En "konflikt" som "tvingar" Ryssland att rusta eftersom landet nu är helt omringat av NATO-baser. Och diktaturer kan man inte lita på. Aftonbladet och Svenska Dagbladet. 1000 meter in under 30 sekunder. Usch så allvarligt!

» Hur löser vi problemet med dom där korkade Sverigedumokraterna: Eftersom jag ännu inte kommit på det bästa sättet för att bekämpa Sverigedemokraterna tänker jag fortsätta på den inslagna vägen tills vidare. Dvs att skratta år dårfinkarna. Detta intressanta samtal hittar jag i Svenska Dagbladet i en liten "seriestripp", Stockholmsnatt:

- "Om det finns tretton procent rasister i Sverige, borde inte det motsvara typ ett landskap i storlek? Skulle man inte kunna ge dom ett sån't och sen bygga jättehöga murar runt omkring? Så skulle dom kunna sitta därinne, bilda lite etniskt rensad stat, lyssna på Snoddas, kolla på repriser av Gäst hos Hagge och käka pölsa ifred."

- "Dom slipper Sharialagar, provocerande konst och dumplings. Medan vi slipper stöveltramp och näthat. En win-win situation som ingen kan klaga på. Eller ja, förutom dom som kanske råkade bo där innan då kanske."

- "Fast hur länge tror du det skulle dröja innan nån Järnrörsminister därinne har fuckat upp ekonomin totalt så dom får äta skorpor och starta inbördeskrig över nå't fornminne?"

- "Och gissa var dom skulle söka asyl då? Men vi bara nänä, det har vi inte råd med... Inte för att jag är rasist, men muren var ju skitdyr att bygga."

- "Det är bättre om ni får hjälp på plats."

Som sagt, det här är inte alls menat som elakt mot Sverigedumokraterna. Ju mer vi är dumma mot dom, desto mer synd är det om dom stackarna. Jag hoppas för övrigt att jag inte stäms av Svenskan för copyright brott.

» Bedrägeri del 17: Dom ger sig aldrig. Men jag tycker faktiskt att om man vill ge sken av att vara seriösa så får man faktiskt ha råd med en professionell översättning och inte en gratisöversättning via Google Translate. Hur som helst hoppas tydligen Sheffield Credit Union att jag behöver låna pengar, och att jag då vill vända mig till dom. Fast jag tror att jag föredrar seriösa långivare i så fall som har råd med något annat än dataöversättningar som ju faktiskt blir ganska komiska. Det här mejlet fick jag för ett par dagar sedan

hallå

Hälsning jag är Maria bulk från Sheffield Credit Union, är vi väl etablerade och godkända brittiska lån företag, under årens lopp har vi utvecklat en god förståelse för dina behov och individuella behov. Vi åtar oss att behandla våra kunder rättvist och erbjuda en tjänst som är professionell och vänlig, vi är i en unik position för att erbjuda alla typer av lån till alla personer så låga som 3% ränta, så om du har några ekonomiska svårigheter och du behöver lånet, vänligen kontakta oss även om vår e-post med dig rätt information (sheffield-cu@admin.in.th) ..

* Ditt fullständiga namn:
* ditt land och hemadress:
* Telefonnummer:
* Lånebelopp behövs och längd:
* Ändamål:
* Kön och ålder:
* Yrke:

Vi väntar på ditt svar angående fyllda formen även om vår e-post.
Tack för ditt svar
Maria bulk

Låna på annat håll!

Inga kommentarer: