måndag 15 september 2014

En svensk skam i all glädje

Stoppa Sverigedemokraterna
» Jag skäms: Vad är det som får 13% av svenskarna till att ge sin röst till ett rasistiskt missnöjesparti? Ett parti som domineras av gamla rasister, halvnassar och pajasar i allmänhet? Handlar det om rent missnöje och protest? Eller handlar det om att 13% av svenskarna är rasister? Vi får väl börja med att trösta oss med att 87% INTE är detta. Men jag SKÄMS! I mitt eget Åstorp är nu Sverigedemokraterna näst största parti. Detta efter fiasko för Moderaterna. Styrande av Åstorp kommer att fortsätta bli ett samarbete mellan Socialdemokraterna och Centern. Precis som de två tidigare mandatperioderna.

» Som väntat: Fredrik Reinfeldt avgår som partiledare, och det var väl inget annat att vänta efter fiaskot. Anders Borg lämnar partipolitiken, och det var nog också väntat. Stora framgångar för Sverigedemokraterna var nog också väntat - tyvärr. Vi får trösta oss med att i ett europeiskt perspektiv så är faktiskt SD:s 13% inte så mycket att komma med. Det är ännu värre i många andra länder. Feministiskt Initiativ kom inte över spärren - som väntat. Vänsterpartiet blev direkt avspisade, precis som jag gissat. Stefan Löfven gör allt vad han kan för att vrida Socialdemokratin mot mitten. Lyckligtvis har han inte en majoritet av sina väljare med sig. Men nu är det intensiva förhandlingar som gäller och då bestämmer den Socialdemokratiska högerledningen. Men det är skamligt att redan första dagen avfärda Vänsterpartiet, men inte avfärda övriga partier - förutom Sverigedemokraterna. Vidare noterar jag att runt om i landet öppnar förlorande Moderater för olika former av samarbeten med Sverigedemokrater lokalt - precis som man kunde vänta sig. För övrigt noterar jag att en av de verkligt positiva effekterna av Moderaternas valförlust är att Calle Stropps, ja Bildt alltså, privata utrikeskampanj nu är över. Skönt!

Äntligen en arbetarregering
» Det bidde inget svar: Under valrörelsen skickade jag en förfrågan till Moderaterna där jag undrade om ordet Massarbetslöshet. Det var nämligen ett vanligt använt ord i den Moderata kampanjen inför valet 2006. En kampanj som till slut resulterade i en moderatledd regering. I dag är arbetslösheten större än vad den var då. Men i årets kampanj använde inte Moderaterna ordet Massarbetslöshet. Dom har i stort sett vägrat tala om arbetslöshet. Däremot har man påpekat hur många som fått jobb. Och varje gång Fredrik Reinfeldt yttrat sig har den siffran ökat. I början av kampanjen var det 250.000 och de sista dagarna var det 350.000. Jag undrar om jag inte till och med den sista dagen hörde 360.000. Och eftersom befolkningen ökat så har också antalet som jobbar ökat. Fast en ännu större andel står utan arbete. Men som sagt. Moderaterna uppmanade till att skicka mejl med frågor. Så jag frågade om ordet Massarbetslöshet. Och jag undrade vilket ord som skulle användas nu när arbetslösheten var ännu högre. Och surprise, surprise. Jag fick inget svar alls.

Inga kommentarer: