måndag 29 september 2014

Från Skåne till EU

Skåne
» Att skämmas som Skåning: I dag valdes under ett antal timmar Talman och Vice talmän i Riksdagen. Och egentligen borde man som skåning vara stolt. Tre av de Fyra som valdes är nämligen från Skåne, så vi borde alltså känna oss stolta här nere i syd. Men Icke sade Nicke! Valet av Socialdemokraten Urban Ahlin som Talmän har jag väl inga större synpunkter på. Det fanns kanske lämpligare kandidater, men vad gör man? Det är ju faktiskt Talmännen som går in som Statschef om HM Knugen tar ledigt. Men sedan minskar min stolthet när vi kommer till de tre Vice talmännen som alla är skåningar. Redan i går kommenterade jag valet av dagens Migrationsminister, Moderaten Tobias Billström. Och jag tror att jag avstår från ytterligare kommentarer. Det blir ju liksom inte bättre. Dessutom sedan blev det ännu värre. Sedan valdes nämligen Sverigedemokraten Björn Söder vilket inte är något alls att vara stolt över. Att vi ska representeras officiellt av någon som anser att homosexualitet och djursex är samma sak. Som upprepade gånger visat sin uppskattning av nazistiska idéer och liknande. Det är en skam för det demokratiska samhället. Den tredje skåningen var Miljöpartisten Esabelle Dingizian som jag inte vet ett dugg om. Se även Aftonbladet och Sveriges Radio. Jag skäms - som skåning!

» Jag är stolt som Skåning: Jag börjar förstå att det numera står i stort sett klart att det är Skåne som vinner den svenska fotbollen. Både på Dam- och Herrsidan. Om jag förstått det rätt så är det nu helt klart att FC Rosengård vinner damallsvenskan. Och på herrsidan är det i stort sett klart att det är Malmö FF som vinner. Trots ett begränsat idrottsintresse så kan man ju känna viss stolthet. Men jag läser att matchen mellan de jagande lagen Elfsborg - AIK fick skjutas på flera gånger sedan de sedvanliga Stockholmssupportrarna inte kan förstå vilka regler som gäller. AIK vinner i varje fall ligan över supportrar som inte kan uppföra sig. Jag är stolt - som skåning.

EU:s flagga
» Cecilia Malmström får det svårt: Folkpartiets Cecilia Malmström har förhörts i EU-Parlamentet inför sin utnämning till Handelsansvarig i den nya EU-Kommissionen. Och DET blir inte ett lätt jobb. Just nu förs förhandlingar med USA om ett frihandelsavtal med EU. Förhandlingar som förs i stor hemlighet och där amerikanska krav riskerar att spoliera mycket av vad som trots allt uppnåtts av EU. Mycket riskerar att offras för att få till stånd ett avtal. Och än så länge har detta skett i stor tystnad och i hemlighet. Något som naturligtvis gett underlag för ännu fler rykten. Nu har Cecilia Malmström lovat öppenhet, men det är något vi nog vill se innan vi tror på det fullt ut. Lycka till Cecilia. Du har trots allt mitt stöd i att försöka förhandla fram ett bra avtal. Men det avtalet får inte kosta för mycket. Det är inte värt att ta fem steg bakåt bara för att få till stånd ett avtal. Läs mer i Aftonbladet 1, Svenska Dagbladet 1, Aftonbladet 2 och Svenska Dagbladet 2. Medlemskapet i EU är inte värt vad som helst.

Inga kommentarer: