söndag 28 september 2014

Britter och Billström

Storbritannien
» Brittiska konservativa har problem: I Storbritannien har just nu Tories, det konservativa högerpartiet, sin partikongress. Och det är ett parti i kris. Mitt under kongressen har partiet under ett och samma dygn drabbats av två rejäla skandaler. Först bestämde sig en av partiets ledamöter i Parlamentet, Mark Reckless, för att meddela att han lämnar partiet och istället ansluter sig till missnöjespartiet UKIP. United Kingdom Independence Party är ett högervridet, EU-kritiskt missnöjesparti, lite av en brittisk motsvarighet till Sverigedemokraterna. Storbritannien styrs i dag av en majoritet bestående av just det Konservativa partiet och Liberaldemokraterna som sammanlagt har 359 av de 650 platserna i Underhuset. Ja, 358 numera då alltså. Ja, kanske till och med 357 eftersom en tidigare ledamot också meddelat sitt avhopp. Oppositionen består främst av Labour som har 255 platser. Resten är fördelade på diverse lokala och specialiserade partier med någon eller några platser. Valen i Storbritannien sker ju i enmansvalkretsar vilket gör att fördelningen inte alltid stämmer med det totala röststödet. Och det missgynnar småpartier. Samtidigt tvingades även en ledamot av regering att avgå, Brooks Newmark, som hade "lockats" att skicka snuskiga mejl till vad han trodde var en ung trevlig tillmötesgående flicka - men som visade sig vara en journalist. INTE så smart! Vad som förvånar mig är att någon i denna typ av situation är så korkad att hen ens kan lockas till denna typen av dumheter. Kan man verkligen bli så naiv och korkad, och samtidigt hamna i en regering? Hur som helst är det snart dags för val i Storbritannien. Och detta ser ut att bli spännande. UKIP gjorde "succé" i EU-valet. Men enmansvalkretsarna kan skapa problem. Det ska bli spännande att se hur man efter valet ska få ihop en handlingskraftig regering som fungerar. Usch ja!

Tobias Billström
» Veckans skämt: Om det brittiska Konservativa partiet har problem, så verkar det inte vara något emot vad som gäller deras syskon här i Sverige, Moderaterna. Helgens stora skratt gav jag upp när jag i dag läser att Moderaterna tänker föreslå Tobias Billström till partiets kandidat till posten som Vice Talman i Riksdagen. Har man verkligen så ont om aktiva medlemmar att man behöver välja denna expert på klavertramp? Som motståndare till Moderaterna och moderat politik så är det visserligen egentligen positivt om partiet på den här posten representeras av en inkompetent man som just Tobias Billström. Han är utrustad med teflonhud så inget biter på honom. Nåja, Moderaterna gör som dom vill! I dag är Tobias Billström Migrationsminister och er bloggares högste arbetsgivare. Och det är ingen höjdare kan jag berätta. Men han måste ju få någon sysselsättning även efter det att Högerregeringen har avgått. Det kan alltså tolkas som att man från Moderaterna tänker på anställningstryggheten för sina supportrar.

FN:s emblem
» Följ FN:s Konventioner: I ett debattinlägg i Dagens Nyheter i dag menar Stefan Jonsson och Elena Namli att Sverige borde följa FN:s konvention mot rasdiskriminerande organisationer. Det skulle, menar skribenterna, tvinga Sverigedemokraterna att bekänna färg. Är dom rasister eller har dom verkligen suddat ut rasismen ur partiet. Partiet hävdar ju att man inte är rasistiska, men i partiets rötter och bland mängder av framträdande representanter frodas rasismen utan begränsning. Den som följer med debatten kan nästan hitta dagliga avslöjanden om hur representanter för SD uttrycker sig på ett sätt som kan få oss att undra hur deras hjärna egentligen fungerar. Gör gärna ett besök på Inte rasist, men... och du blir mörkrädd. Ett lagligt förbud mot rasistiska organisationer enligt FN:s Konvention vore ett dråpslag för Sverigedemokraterna. Samtidigt skulle vi kanske besluta oss för att följa FN:s Barnkonvention. Denna säger bland annat att de beslut som myndigheterna fattar ska i första hand vara till barnets bästa. Och i mitt arbete vid Migrationsverket kommer jag regelbundet i kontakt med ärenden där Sverige INTE följer FN:s Barnkonvention. Det är INTE enligt denna Konvention att utvisa pappor (eller mammor) till barn för att dessa enligt våra regler måste söka uppehållstillstånd från sitt hemland. Vi straffar alltså barnen genom att utvisa en av föräldrarna för att föräldrarna inte skött sina papper på ett korrekt sätt. Men det är fortfarande barnet som straffas, och det är inte i enlighet med FN:s Barnkonvention. Det hade gått alldeles utmärkt att låta pappa (eller mamma) söka om anknytning till sitt barn medan dom är kvar i Sverige. Det underlättar inte ansökan om hen sitter i ett annat land medan ansökan behandlas. Däremot straffar vi alltså ett helt oskyldigt barn för att vi måste följa paragrafer. Som Migrationsminister Tobias Billström (m) är huvudansvarig för... Det är inte i enlighet med FN:s Barnkonvention. Men så har vi också beslutat att inte skriva under den! Det är dags!

Inga kommentarer: