torsdag 21 mars 2013

Om tandläkarskräck

Tandläkare
Dagens skräck: Expressen berättar i dag om tandläkarskräck. Och man har ett antal tips på hur man ska kunna övervinna tandläkarskräcken. Men Expressens skribent har missförstått det hela. Den vanligast formen av tandläkarskräck handlar inte om rädsla för att sitta i tandläkarstolen, känna tandläkardoften, höra borrmaskinen, känna smärta eller liknande. Den vanligast formen av tandläkarskräck är den som infinner sig när man är klar med behandlingen och ska gå ut och betala! Och för att råda bot på denna tandläkarskräck hjälper inte alla de förslag till behandling som Expressen tar upp. Det enda som hjälper är att vid nästa val byta ut de politiker som i dag styr, till politiker som förstår att tandvård är en naturlig del av annan sjukvård och också ska behandlas på samma sätt när det gäller våra kostnader. Senast jag var hos min tandläkare stod det en äldre dam framför mig i kassan och hade fått ett kostnadsförslag på vad hennes behandling skulle kosta henne. Hon kom till slut fram till att det hade hon inte råd med och avbokade sin tid. Att något sådant sker i vårt välfärdssamhälle är en skandal! Allra helst samtidigt som samma styrande politiker bestämmer att den största satsningen i nästa års budget är att sänka storföretagens skatt på sina vinster. Ett förslag som skänker mångmiljardbelopp till lönsamma och framgångsrika banker och andra storföretag. Pengar som dom använder för att ytterligare öka utdelningen till sina ägare och bonusarna till sina höga chefer. SKANDAL är ordet!

Dagens Billström: Tobias Billström framträdde i Riksdagen i dag och fick också svara på en hel del frågor från journalister. Och det var pudel på pudel och nästan ner på knän med: - "Snälla, ni kan väl förlåta mig så att jag kan få fortsätta mitt jobb". Själv tycker jag som bekant att Tobbe gjort sitt och kan åka hem. Aftonbladet ägnar sin ledare åt Tobias Billström och främst hans behandling av de afghanska tolkar som den svenska militären haft anställda. Och man påpekar att Tobias Billström faktiskt tyckt att det är helt riktigt att dom inte ens har fått lov att lämna in ansökningar om asyl. Även Folkpartiets EU-parlamentariker Cecilia Wikström går i ett debattinlägg i dag ut och kräver att tolkarna måste få asyl i Sverige. Frågan är om det är så många fler än de båda moderaterna Utvisningsminister Tobias Billström och Försvarsminister Karin Enström som inte tycker detta. Min gissning är att trycket nu är så stort att Tobias Billström snart kommer att gå ut och be om ursäkt för att han tidigare sagt Nej till ett undantag. Men detta var ett misstag inser han nu. Ska vi slå vad?

Dagens medianyhet: Det berättas att TV4 ska lägga ner sina lokala TV-sändningar. Enligt uppgift är det ägaren Bonnier som ställt detta som krav. Det troliga argumentet är att det inte finns plats i tablån för lokala TV-sändningar. Detta blir nämligen så komplicerat att hålla reda på (och dyrt?) och dessutom är det inte plats i tablån eftersom det ska produceras en ny kändissåpa. Ett antal speciellt inbjudna (dvs de idioter som tackade Ja eftersom dom inte hade varit i rampljuset på flera månader) ska tävla i vem som är duktigast på att klättra i träd. Kändisarna får extra betalt om dom trillar ner, om dom sitter på en gren och inte vågar klättra ner igen eller om dom klär sig riktigt löjligt. Riktigt säljande kommentarer betalas också extra. Produktionskostnaden beräknas till 1050 kronor per sändningstimme och man hoppas sälja minst 20 minuters reklam per sändningstimme.

Dagens skandal: Media fortsätter att vältra sig i tragedin med Tuula Lavikkala i Gävle som under ett antal år försnillade upp mot 20 miljoner kronor från den skola där hon arbetade. Pengar som hon sedan uppenbarligen spelade bort på olika spelsajter på Internet. Men det är helt tyst om att kräva ansvar från alla de skumma spelbolag som registrerade på diverse skatteparadis är verksamma på Internet och lurar av människor enorma summor pengar. Utan något som helst ansvar bedriver dom en hänsynslös verksamhet som förorsakar mängder av mänskliga tragedier. Kräv ansvar från dessa ansvarslösa krämare!

Dagens utredning: Tydligen är nu Björn Eriksson klar med sin Huliganutredning som ska försöka lösa problemet med alla dessa idioter som förstör för idrotten. Men det är ett par saker jag inte förstår. Dels varför inte idrottslag som drivs som kommersiella företag och inte som föreningar ska betala för sig som andra kommersiella verksamheter? Väljer föreningarna att istället bli kommersiella företag så får dom väl behandlas som det i ALLA avseenden. Inte plocka russinen i kakan. Och sedan förstår jag inte heller varför inte Björn Eriksson vågar föreslå den enklaste lösningen. Dvs att utesluta stockholmslagen, så slipper vi nästan alla problem med huliganer!

Dagens flytt: Den tyska ägaren av Hultfredsfestivalen har bestämt att den ska flyttas från Hultsfred till Sigtuna och döpas om till Hultsfred Stockholm. Det ryktas om att Kiviks Marknad ska flyttas till Södertälje och döpas om till Kivik Stockholm. Almedalen ska flyttas till Djursholm och ska kallas Stolmedalen. Vasaloppet ska köras på Djurgården och ska kallas Stasaloppet. Det berättas också att en nytt Ullared ska öppnas i Solna. Detta ska kallas Ullared 3 - Stockholm (det har faktiskt redan funnits ett Ullared 2 här i Åstorp). Det ska också införas ett speciellt Stockholmsavdrag i skatten för att locka folk att flytta till Stockholm, med inspiration från Jobbskatteavdraget. De som av någon sjuk anledning måste bo på andra håll i landet ska straffbeskattas.

Inga kommentarer: