lördag 2 september 2006

Stoppa de religiösas makt

Efter en sommar där juli blev rekordhet (och därmed på tok för varm och torr) och ett augusti som blev rekordblött (dvs allt för mycket regn) har nu september inletts riktigt trevligt. Ganska soligt i dag och lagom värme har fått eder skribent att tillbringa ett antal timmar i trädgården. Främst med gräsklippning (nu börjar gräsmatten få fason efter slarv i augusti) och dessutom ansning av ett lärkträd och ett plommonträd som hängde ut allt för långt utanför häcken.

Från sportens värld noterar vi att de överbetalda basketproffsen i NBA åkt ur basket-VM. I semifinalen bankade grekerna ut Dream Team från USA. Slutsatsen är att bäst betald är inte alltid bäst spelare.

Och slutligen noterar vi att Knutby-såpan återigen är på tapeten. Vem som ljuger eller talar sanning har jag inte den blekaste aning om. Men jag blir allt mer styrkt i min uppfattning att det farligaste som finns är religiös fanatism. Sedan kvittar det om det är Kristi Brud eller Mohammeds söner eller någon annan. Håll religionen inne i kyrkan/moskén/templet/synagogan osv. Dom ska inte lägga sig i politik, skolor eller människors liv i allmänhet. Bojkotta religiösa partier! Förbjud religiösa skolor! Låt dom inte styra våra liv.

Inga kommentarer: