torsdag 28 september 2006

Du skulle hållit dig nykter Anna

Dagens stora mediahändelse verkar vara rättegången mot SSU:s Anna Sjödin. Vem som ljuger, Anna Sjödin eller Babak Jamei, har jag inte den blekaste aning om. Men eftersom Anna Sjödin inte har något offentligt uppdrag av vikt så tycker jag att det är en fråga för SSU:s medlemmar vad som ska hända när domen fallit. Det kan inte personer utanför SSU ha så stort inflytande över. Men, hade jag varit kvar i SSU, och vår ordförande hade supit sig full tillsammans med vänner på krogen så tycker jag det räcker för att förlora förtroendet. Det har ingen betydelse vad hon sagt eller inte sagt, vad hon gjort eller inte gjort. En ledare för en ungdomsorganisation håller sig nykter, allra helst offentligt. Alltså, oberoende av vad domen blir tycker jag Anna har gjort sitt!

Att en del har för mycket pengar, och att vi kan höja skatterna, har jag nog sagt tidigare. Ett nytt exempel ser jag i bladet sedan någon betalt 2.975.000 för en bostadsrätt på 35 kvadratmeter i Stockholm. Jag tycker köparen kunde köpt en billigare bostad och skänkt en miljon till Rädda Barnen istället. Då hade han/hon sluppit skämmas.

Slutligen ser jag att högeralliansen efter ett avskaffande av förmögenhetsskatten (med tanke på hur en del använder sin förmögenhet tycker jag den kunde höjas istället) har funderingar på att införa någon form av skatteamnesti för de som smitit från skatten och placerat sina förmögenheter i skatteparadis men tar hem dom när dom slipper betala skatt för dom. Det är en kristen princip att ge förlåtelse och försoning om man gör bättring,säger KD:s Mats Odell. Och det kan jag hålla med om. Om dom gör bättring och betalar in den skatt dom smitit ifrån tidigare alltså!

Inga kommentarer: