måndag 25 september 2006

Höj skatterna!

Runt om i världen dör människor på grund av fattigdom. Människor dör i sjukdomar som egentligen går att bota, men det saknas resurser för en ordentlig sjukvård. Forskning om sjukdomar som skulle gå att skapa mediciner och vaccin för får stå tillbaka eftersom det saknas resurser. Men, egentligen saknas det inte resurser. Men de resurser som finns är fel fördelade och används fel.

För några dagar sedan kunde vi läsa om den första kvinnliga rymdturisten. Den amerikanska mångmiljonärskan (av iranskt ursprung), Anousheh Ansari hade betalt motsvarande omkring 180 miljoner kronor för att få ge sig upp i rymden med det ryska Sojouzspektaklet. Tänk vad 180 miljoner hade kunnat användas till? Hur många liv hade kunnat räddas?

I gårdagens söndagsbilaga till Aftonbladet fick vi göra ett hemmahos-besök hos det svenska golfproffset Jesper Parnevik i hans lilla villa i Jupiter, Florida, USA. För 60 miljoner har Jesper och Mia fått en liten lätt villa på 1800 kvadratmeter. Bara att plantera ett par palmer i trädgården kostade en halv miljon. Att fira 40-årsdagen gick på en miljon. Hade jag levt på det sättet hade jag skämts öronen av mig för att skryta om det i ett tidningsreportage. Samtidigt som andra dör av svält! Att dom inte skäms - FY FAN!

Inga kommentarer: