torsdag 7 september 2006

Leijongate fortsätter

Ännu mer statistik som omkullkastar våra myter. Narkotikabruket i landet minskar. Och detta i motsats till resten av Europa. Enligt en helt nyligen offentliggjord FN-undersökning är Sverige (tillsammans med Japan) det land som lyckats allra bäst i kampen mot narkotikabruket. Så låter det inte i den allmänna debatten!

hyckleriets folkparti
Vilken är den största skandalen inom Leijongate? Att några maktgalna ungliberaler bokstavligt talat var beredda att gå över lik för att komma till makten? Att personer högt upp i den folkpartistiska makten ljuger? Att folkpartiet närstående press (Expressen) håller tyst om skandalen och istället själv utnyttjar spionaget? Eller att Sveriges största politiska parti utnyttjar ett företag för sin dataversamhet som inte kan stava till ordet säkerhet?

Uppenbart är att grupper från den traditionellt socialliberala falangen inom Folkpartiet nu verkar bli mer öppna och försöka återta kontrollen över Folkpartiet. Den batongliberala falang inom partiet som haft makten företräddes främst av den sparkade partisekreteraren Johan Jakobsson och just Lars Leijonborg. Det här kan bli spännande efter valet. Men mest av allt är det tråkigt. Riktigt tråkigt. För den stora förloraren är inte Folkpartiet. Den stora förloraren är politiker i allmänhet - och med det demokratin.

Över till något roligare. Den här egenkomponerade dikten fick jag av min dotter Angeli i går på min födelsedag:

Grattis min kära far
Hoppas du lever lycklig i alla dina dar.
Ha en bra födelsedag
för det fick jag.
Må du leva lycklig så länge du vill
och kanske lite till.

Inga kommentarer: