onsdag 27 september 2006

Bra gjort Fredrik

Den borgerliga högerkoalitionen har redan fått fart på den svenska ekonomin. Det tog bara en och en halv vecka sedan kunde World Economic Forum konstatera att Sverige avancerat till tredje plats på listan över länder med bäst konkurrenskraft. Det är upp från sjunde plats. En plats som övertagits av USA, som rasat från toppositionen till sjunde. Det är inte måtta på hur duktiga dom är Reinfeldts pågar och töser!

Jag hörde på nyheterna i morse en centerpartist som hade ett förslag till hur vi skulle få 10.000 nya jobb inom den privata servicesektorn. Allt till en kostnad på bara 1 miljard. Det blir 100.000 per jobb om jag räknat rätt på nollorna. Det är väl inte långt ifrån vad det skulle ha kostat samhället netto att anställa 10.000 i kommunerna för att förbättra servicen till gamla och sjuka som behöver hjälp? Jag för min del tycker det är bättre använda pengar att hjälpa de som behöver hjälp än att hjälpa de som har råd att köpa hjälp. Men jag är väl bara dum och begriper inte det fina i kråksången.

Slutligen kan vi konstatera att drägget från Fjollträsk utmärkt sig igen. Fotbollsderbyt mellan AIK och Hammarby resulterade i bråk och slagsmål. Jag vill återigen aktualisera frågan om en mur kring hela 08-området (typ den som byggs av Israel inne i Palestina). Den kan ju kombineras med tullstationer för trängselskatten. Vem som nu vill in och trängas bland de mentala kalhyggena?

1 kommentar:

Anonym sa...

Det börjar bli ett problem med fotbollens klackar som bara vill förstöra och förmodligen knappt ens är intresserade av själva idrotten. En mur runt arenorna kanske vore något och det ska klubbarna stå för och inte vi skattebetalare.

Annica