fredag 1 september 2006

Blandad kompott inför semesterveckan

Äntligen fredag! Och dessutom som grädde på moset innebär det att jag nu har en veckas semester framför mig. Jag tänkte att jag skulle sätta mig i gungstolen, och någon gång framåt onsdag morgon kanske börja gunga lite också.

Gårdagens givarkonferens om Libanon verkar ha gett löften om nästan dubbelt så mycket bistånd som man hade räknat med. Sedan gäller det bara att det betals ut i varje fall vad man hade hoppats på... I dag följdes tydligen det hela upp med en bidragskonferens för Gaza, som ju fortfarande hålls i ett skruvstäd av Israel. Tydligen hoppas man på att få in en summa motsvarande vad Israel har stulit från den palestinska myndigheten genom att dra in skatter och tullar för hela Palestina - men behålla pengarna! Så talar en översittarockupant. Jag har förresten inte sett/hört Magnus Norell yttra sig om denna bidragskonferensen.

Jag missade (lyckligtvis) TV-utfrågningen av Maud Olofsson i går. Det sågs tydligen som ett stort framsteg att hon fick lika högt (lågt?) betyg som Göran Persson. Hur kan det vara en framgång?

Förresten läste jag Fredrick Federley hylla Magnus Norell. Och det säger väl allt om båda två! För varje gång man hör Fredrick Federley eller Maud Olofsson yttra sig har dom tagit ännu ett litet steg åt höger. Helt klart är att Centern i dag (i varje fall i de officiella ståndpunkterna) står till höger om Fredrik Reinfeldts moderater. Hur ska det gå om man mot förmodan skulle misslyckas med att vinna valet. Kommer traditionalisterna inom respektivea parti att kasta sig över sina ledare?

Inga kommentarer: