onsdag 11 september 2024

Vad betyder en debatt?

» Harris vs Trump.

Under natten (svensk tid alltså) hölls det en första TV-debatt mellan Kamala Harris och Donald Trump. Jag har ju redan tidigare berättat att Donald Trump av rädsla för Kamala Harris erfarenheter hade fått igenom att det under debatten skulle vara förbjudet för debattörerna att ställa frågor till den andra.

Av de undersökningar som gjorts verkar det vara så att en majoritet av tittarna tyckte att Kamala Harris vann debatten. Troligtvis beroende på att hon lyckades vara mer saklig medan Donald Trump som vanligt kom med sina absurda påståenden och lögner. Tydligen var det så att programledarna fick gå in och rätta Donald Trumps direkta lögner flera gånger.

Bland påstående fick vi serverat att miljoner immigranter till USA kommer från fängelser och mentalsjukhus och liknande och att dom nu äter upp amerikanernas husdjur som hundar och katter. Han berättade också när debatten handlade om aborträtten att man i delstater styrda av Demokraterna tillåter abort i 9:e månaden, man får helt enkelt avliva nyfödda barn. Påstod Donald Trump alltså. Och så fick debattledarna gå in och rätta lögnaren Donald Trump igen.

Vi fick också veta att Kamala Harris var marxist. Vilket tydligt visar att Donald Trump inte har en aning om verkligheten.

Jag förstår att Donald Trump efter debatten hävdat att man var två mot en i debatten.

För övrigt har jag förstått att vår nya Utrikesminister Maria Malmer Stenergard inte formellt vill ta ställning till vem hon hoppas ska vinna presidentvalet. Men hon har ju tidigare försagt sig att hon hoppas på Donald Trump - precis som Jimmie Åkesson.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna kärnkraft.

2007 började man bygget på den franska kärnkraftsreaktorn Flamanville 3. I dagarna laddades reaktorn, cirka 10 år försenat, och till en kostnad på ungefär 150 miljarder kronor, vilket är nästan fyra gånger så mycket som budgeterat. Men, i dagarna körde man alltså trots allt igång den första kärnklyvningen - som resulterade i ett automatiskt tvärstopp!

Det gick inte som tänkt, som det brukar med kärnkraftsprojekt. Hur som helst så är reaktorn tydligen igång nu och producerar elström. Visserligen bara med 0,2% av beräknad effekt. Men alltid något!

Läs:
Franska Flamanville-reaktorn får grönt ljus för uppstart. - Energinyheter
Stopp i reaktorn dagen efter första klyvningen – «Mänskligt fel». - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedumokrater.

Jakten på medlemmar till de politiska partierna är hård. Med åren blir det allt svårare att rekrytera medlemmar som vill engagera sig. Det gäller alla partier. Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna har tydligen kommit på den mest effektiva metoden för att locka nya medlemmar. Man ställde sig utanför två högstadieskolor och lockade ungdomar till att swisha medlemsavgiften på 100 kronor till Ungsvenskarna. Som tack fick dom ett presentkort till ett närbeläget köpcentrum - på den dubbla summan, 200 kronor!

Visst är det den ideala värvningsmetoden. Du får 200 kronor av oss om du betalar 100 kronor till oss! Kan det gå under begreppet muta? I varje fall förvånar det mig inte när det gäller SD.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: