söndag 15 september 2024

89 år sedan Nürnberglagarna antogs i Nazityskland

» S sket i det blå skåpet.

Konflikten fortsätter mellan Socialdemokraterna och främst Sverigedemokraterna, som ju är avundsjuka på Socialdemokraterna som lyckats ha ett framgångsrikt lotteri, något som Sverigedemokraterna och även Moderaterna har misslyckats totalt med. Enligt SD (och även M och KD) är det tydligen ytterst omoraliskt att just politiska partier tjänar pengar på spel och dobbel. Att riskkapitalister registrerade på Malta tjänar pengar på spel och dobbel är inte något moraliskt problem. Att andra typer av föreningar som ATG, Staten och vi kan fortsätta uppräkningen hur länge som helst tjänar pengar på spel och dobbel är inte heller något moraliskt problem. Men att politiska partier gör det är totalt förkastligt.

Argumentationen är så ihålig att dom faktiskt borde skämmas. Enda skälet är naturligtvis att komma åt en inkomstkälla för en politisk konkurrent. Vill man komma åt avarterna inom spel och dobbel så ska man naturligtvis angripa just det som är fel. Eller också så får man ju förbjuda alla former av spel och dobbel, lotterier osv. Bingolotto, Postkodlotteriet, Stryktips, ATG och vi kan fortsätta med alla andra som säljer lotter. Från Nykterhetsrörelsen, idrottsföreningar, pensionärsorganisationer osv. För att alltså inte tala om rent kommersiella aktörer på nätet. Förbjud allt! Varför bara politiska partier? Jo, för att man vill komma åt Socialdemokraternas finansiering. Det är så uppenbart.

Köp en lott och stödj din förening
Det är därför ofattbart att man från Socialdemokraterna inte riktigt haft koll på försäljningsmetoderna. Att helt gratis bjuda den Brunblå sörjan på skandalen med telefonförsäljningen är helt ofattbart. Att sluta när metoderna avslöjats är för sent. Nu åkte Postkodlotteriet tydligen med i samma veva. Även dom anlitade tydligen samma företag för telefonförsäljning av lotter. Jag är stark motståndare till telefonförsäljning överhuvudtaget som företeelse. Får jag ett samtal som jag förstår handlar om telefonförsäljning talar jag direkt om att jag ALDRIG nappar på ett erbjudande. Har dom ett erbjudande så skicka det i posten. Tack för idag, och så lägger jag på luren.

Förbjud gärna telefonförsäljning. Då inte bara lotteriförsäljning utan tidningsprenumerationer, mobiltelefonabonnemang, försäkringar och allt annat som säljs via telefonförsäljare. Om det nu inte går att förbjuda så inför i varje fall att en affär via telefonförsäljare är inte giltig förrän ett slutligt underskrivet skriftligt avtal har skickats in via hederlig post. Det ger den som "lurats" på något av en ihärdig telefonförsäljare en chans att ändra sig efter att ha hunnit tänkta efter. Det skulle nog också få en del som är trötta på telefonsamtalen att på ren jävelskap acceptera i telefon och sedan inte skicka in det skriftliga efteråt. Det skulle nog bli mindre populärt efter det!

Ett annat argument handlar om försäljning på kredit. Förbjud det! Det innebär att t.ex. Bingolotto får skicka ut sina lotter långt tidigare så att jag hinner betala fakturan innan lotterna börjar gälla. Tydligen är det så att man från den Brunblå sörjan i sin jakt på Socialdemokraterna är upprörda över att det hela är skattefritt. Men det är väl alla former av lotter som säljs av ideella organisationer. Inte bara politiska föreningar utan även pensionärsorganisationer, nykterhetsrörelsen, lottakåren, idrottsrörelsen och vi kan fortsätta med Folkspels lotterier (Bingolotto osv) och andra. Det är väl inte en speciell förmån för politiska partier (läs Socialdemokraterna). Verkligheten är ju tyvärr den att den Brunblå sörjans kritik av Socialdemokraternas A-lotterier är lite väl ihålig i allmänhet. Men är det nu fel så får man väl beskatta det. Känns nästan kul att skriva att den Brunblå sörjan ska införa en ny skatt?

Nästa kritik handlar om att många blir lurade att köpa lotter som stödjer Socialdemokraterna utan att vara medvetna om att det är just dom som stöds. Men ställ då krav på att det med stora bokstäver på alla lotter, eller vid andra former av spel och dobbel, ska framgå vilka som får överskottet. Men ställ det kravet då på alla former av lotter eller spel och dobbel. Då också inklusive var överskottet från ATG hamnar, vart överskottet från Stryktipset går för att inte tala om vilka som får överskottet från de olika nätspelsbolagen. Kanske ska vi kräva att t.ex. de 20 största ägarnas namn med hemvist ska stå tydligt angivet? Vilka riskkapitalister är det som blir rika på att du spelar bort dina pengar på ett nätkasino?

Ställ alla dessa krav, men försök inte komma med några påståenden om att det skulle vara extra moraliskt förkastligt att politiska partier säljer lotter till sina medlemmar. Var ska ni dra gränsen vid ett förbud. Även en tombola på medlemsmötet?

Det är så genomskinligt vad det verkligen handlar om. Så det känns ofantligt ofattbart att man från Socialdemokraterna skiter så uppenbart i det blå skåpet när man bjuder på den senaste skandalen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Läget i Israel, Palestina, Libanon och Syrien är fortsatt allvarligt. Människoliv är helt uppenbart inte mycket värda. Och det finns grupper på alla sidor som har den synen på människovärde. De flesta länder i världen har erkänt den Palestinska staten. Tyvärr är ju det territorium som ska utgöra staten Palestina till stor del ockuperat av staten Israel. En ockupationsstat som styrs av krafter som förespråkar ett Storisrael där staten Israel har rätt till allt territorium och som inte erkänner någon palestinsk stat. De styrande i Israel accepterar inte FN:s resolutioner, man accepterar inte den Internationella Domstolens domar. De som styr i Israel ställer sig över internationella lagar och domar. Exempel på detta är ockupationen och annekterandet av Golanhöjderna som tillhör Syrien och Östra Jerusalem och Västbanken som ska utgöra en palestinsk stat. Och nu massmördandet och demolerandet av Gaza och dess befolkning.

Men agerandet från Benjamin Netanyahu och hans allierade ultraortodoxa högerextremister har inte stöd från alla i Israel. - "Medan kriget fortsätter i Gaza faller Israel isär" skriver Dagens Nyheter. Det finns en mycket aktiv opposition i Israel. Faktum är att Benjamin Netanyahus opinionssiffror i Israel är mycket låga. Men han vågar inte göra något annat än det han gör för risken att förlora sitt stöd från den ultraortodoxa extremhöger som hans makt är beroende av.

På Sveriges Radio får vi höra om ett litet exempel på hur det av Israel införda apartheidsystemet på Västbanken fungerar i praktiken. Bosättare från en illegal bosättning på ockuperade Västbanken har nyligen dödat 83 får i ett litet beduinsamhälle, genom att förgifta deras mat. Det är fåren som är deras försörjning. Det handlar alltså om en bosättning som även är illegal enligt Israelisk lag. Enligt internationella lagar är alla de israeliska bosättningarna på Västbanken illegala. Man får helt enkelt enligt internationella lagar inte flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark medan man tränger undan den befolkning som redan bor där. Det är just det som är syftet med denna illegala bosättnings attack mot de beduiner som dom bor grannar med. Dom ska trängas bort så att bosättningen kan ta över även deras mark. Och den israeliska militären gör inget, man stödjer ju bosättarnas attacker på palestinierna.

Allt detta får fortsätta under tystnad från västvärlden. Dom är rädda för att bli beskyllda för antisemitism, dessutom är det ju bara så'na där hemska muslimer som drabbas.

Tror ni att vår nya Utrikesminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) orkar ha några synpunkter?

Läs:
Medan kriget fortsätter i Gaza faller Israel isär. - Dagens Nyheter
Farhats får dödades på Västbanken – maten förgiftades. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Till Dagens Sverigedumokrat har jag valt att utnämna en Elin Wågerud som tydligen är ersättare för SD i Bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Hon är upprörd över att hon sett på vissa av kommunens fritidshem att man satt upp arabiska bokstäver. Så hemskt, dom har ju inget med svensk kultur att göra, inget med svensk ärofull historia att göra. Skandal!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
Som aktiv i Bildningsnämnden bör hon veta att invandrarbarn faktiskt lär sig svenskan bättre om dom behärskar sitt hemlands språk bra. Sedan är ju faktiskt våra svenska bokstäver inte någon svensk uppfinning utan dom är importerade från Grekland och Egypten ursprungligen innan dom kom till oss och anpassades. De siffror vi använder är faktiskt de ursprungligen arabiska siffrorna. Det fanns en tid när vi övergav de romerska siffrorna för att istället använda de arabiska siffrorna som är mycket mer logiska och praktiska.

Jag tror att du är en värdig mottagare av hedersutmärkelsen Dagens Sverigedumokrat Elin Wågerud. Jag tycker du ska sluta att vara så hemskt SD-rädd för allt som har med arabiskt att göra!

Läs:
Föräldrar, barn och SD reagerar: Arabiska bokstäver har satts upp på fritids i kommunen. - Oskarshamns-Nytt
Läser med höjda ögonbryn debattartikeln från Elin Wågerud (SD). - Oskarshamns-Nytt
Debatten om arabiska bokstäver i fritidshem: Skrämmande att läsa Charlotta Huldts insändare. - Oskarshamns-Nytt
Debatten om arabiska bokstäver i fritidshem: Elin Wågerud (SD) ger Charlotta Huldt svar på tal. - Oskarshamns-Nytt

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: