fredag 6 september 2024

72 år med Sven

» Uppretad ambassadör.

Vi kan notera att Carl Bildt tydligen retat upp Israels ambassadör i Stockholm. Ziv Nevo Kulman, som han heter, uppskattade tydligen inte att Carl Bildt gjorde liknelser mellan Vladimir Putin och Benjamin Netanyahu. Själv kan jag ju hålla med Carl Bildt. Båda leder en stat som ockuperar en grannstat och för krig mot denna. Vi kan förresten notera att Tobias Billström håller med - Carl Bildt alltså. Precis som jag!

Nyligen höll Benjamin Netanyahu en presskonferens och bakom honom fanns en karta över Israel. Som påstod att Israel bestod av både Israel och de områden som enligt FN:s resolutioner och Internationella Domstolens domar ska utgöra en palestinsk stat (dvs Västbanken och östra Jerusalem). Benjamin Netanyahu markerade i och med detta att han inte respekterar Förenta Nationerna, Internationella Domstolen och de flesta demokratiska stater i världen.

Vi kan förresten notera att Carl Bildt deklarerade sin åsikt via ett twitter på Elon Musks X.

Säger man att man "twittrar" eller att man "x:ar" eller...

Läs:
Carl Bildt liknar Netanyahu vid Putin. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Apropå Elon Musk.

Apropå Elon Musk så ser jag att Donald Trump deklarerat att han vill, om han blir president, att nämnda Elon Musk ska leda en kommission för att hitta "onödiga offentliga utgifter och regeringssatsningar".

Färdiga åsikter - helt gratis
Nu tror jag i och för sig inte att Donald Trump sade "om han blir president" utan snarast "när han bli president". Kan vi gissa att Elon Musk första förslag blir att förbjuda facklig verksamhet?

Läs:
Trump vill se Musk leda reformarbete. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rekord slås på löpande band.

Jag såg ett inslag på TV som berättade att Kina drabbats av den värsta orkanen någonsin. Yagi heter den tydligen. Över en miljon människor har evakuerats.

För någon dag sedan sattes nytt värmerekord för september i Sverige. Vi upplever extrem värme. Jag hoppas verkligen att alla de 7.000 som ska springa Helsingborg Maraton imorgon tar det lugnt och känner av när det bli farligt i värmen.

För övrigt sätter vi värmerekord på löpande band i Europa och i världen. Och vår Brunblå sörja till regering vill gärna slå nya värmerekord och satsar miljardbelopp i statsbudgeten på att öka utsläppen i Sverige.

Läs:
Superorkanen Yagi över Kina – hundratusentals evakuerade. - SVT
Årets sommar var rekordvarm – och världen går mot nya rekord. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa amerikaner.

I onsdags inträffade ännu en i raden av skolskjutningar i USA. En 14-åring i Georgia lyckades skjuta ihjäl fyra personer. Två lärare och två skolkamrater. Ytterligare nio personer skottskadades när 14-åringen gick runt på skolan med en AR-15 automatvapen. Ett vapen 14-åring lite tidigare fått i present av sin pappa! Amerikaner är inte riktigt kloka! Hur som helst så åtalas nu pappan också i varje fall.

Läs:
Pappan till 14-årig skolskytt i USA åtalas. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Jag är lite splittrad idag om vem jag ska utse till Dagens Sverigedumokrat. Jag har två kandidater. En kandidat är Paul Svensson som är regionråd i Region Skåne för Sverigedemokraterna. Men jag har en annan kandidat också, Unni Björnerfors som är ledamot för Sverigedemokraterna i Regionfullmäktige i Stockholm. Under en period nyligen var hon också ersättare i Riksdagen för Sverigedemokraterna.

Paul Svensson har blivit upprörd över att läkaren Lars-Olof Tobiasson sedan 1986 har hängt upp egen konst han själv köpt på väggarna i Vårdcentralen i Sjöbo där han arbetade. Det som retade upp sverigedumokraten extra mycket var tydligen två tryck av konst från Andy Warhol föreställande Mao Zedong och Vladimir Lenin. Två välkända konstverk av Andy Warhol som till och med jag känner igen. Den som känner till Andy Warhol vet att konsten verkligen inte är hyllningar av Mao och Lenin.

Jag undrar om Paul Svensson hade blivit lika förnärmad om Andy Warhols Adolf Hitler hängt på väggen? Hur som helst ska nu Lars-Olof Tobiasson plocka ner all sin konst så får besökarna på VC i Sjöbo istället njuta av de vackra fina vita väggarna en tid.

Hur som helst så har jag ännu en kandidat till titeln Dagens Sverigedumokrat, Unni Björnerfors i Stockholm. Hon sprider med glädje anti-vaccinationslögner och allmän högersmörja. - "En långdragen död" är hennes beskrivning av Covid-vaccination. Vaccinationer rent allmänt leder till bland annat demens, MS och hjärtinfarkt. Eller i värsta fall ”turbocancer”, där man kan dö inom några få timmar. I somras lyckades hon få lite tidningsrubriker efter att ha sett glada invandrarungdomar som tagit studenten. Det resulterade i: - "Fy skam Sverige, hur är detta möjligt? Ut ut ut, detta land är i kris, stackars våra barn och ungdomar som inte kan försvara sig mot detta pack." I övrigt är hennes sociala medier fyllt av hat mot invandrare, homosexuella och det vanliga SD-hatet. Och så hyllningar av Donald Trump och de brittiska högerextremisterna Nigel Farage och Tommy Robinson.

Dagens ETC som granskat Unni Björnerfors har i flera dagar försökt få kontakt med henne för en kommentar men hon svarar inte. Hon gör i varje fall inte som "hennes meningsfrände" Rasmus Paludan som lägger på luren så fort Polisen försöker delge honom brottsmisstanke. Dagens ETC har även sökt SD i Stockholm för en kommentar utan att få kontakt.

Dom får dela utmärkelsen idag!

Läs:
Nu kastas Lenin och Mao ut från vårdcentralen i Sjöbo – efter förslag från SD. - SVT
SD-topp i regionen: Vaccinet ger ”turbocancer” och demens. - Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: