torsdag 19 september 2024

Palestina

» Maria Malmer Stenergard börjar med att göra bort sig.

Förenta Nationerna har antagit en resolution som uppmanar Israel att avsluta sin ockupation av Palestina. Och att man ska göra detta inom 12 månader. 124 länder röstade för resolutionen medan bara 14 länder röstade emot. Men 43 länder lade ner sin röst, och ett av dessa länder var Sverige!

Sveriges utrikesminister Maria Malmer Stenergard anser uppenbarligen att Israel har rätt att ockupera Palestinskt territorium och andra grannländers territorium. Vågar man gissa hur Sverige skulle röstat till en resolution som kräver att Ryssland ska dra sig tillbaka från ockuperat ukrainskt territorium inom 12 månader? Jag tvivlar på att det hade blivit en nedlagd röst!

Vill man förstå hur en moderat utrikesminister tänker så kan vi läsa dagens ledarartikel i moderata Svenska Dagbladet. Peter Wennblad konstaterar helt enkelt att: - "Därför är Israels krig också vårt." Så'na där hemska muslimer är bara terrorister och att bekämpa dom gör Israel för vår säkerhet.

Men, det finns också de som vill skapa en fred. Israels tidigare premiärminister Ehud Olmert och palestiniernas förre FN-ambassadör och utrikesminister Nasser al-Qudwa har gemensamt lagt fram ett förslag på en tvåstatslösning, hur Jerusalems framtid ska tryggas och ett slut på mördandet i Gaza. Det finns alltså krafter på båda sidorna av konflikten som vill ha ett slut på konflikten och ett slut på mördandet.

Men det tycker tydligen inte Moderaterna i Sverige!

Läs:
FN kräver slut på Israels ockupation – Sverige la ner sin röst. - SVT
FN uppmanar till bojkott och avslutad ockupation. - Tidningen Syre
Malmer Stenergard duckar frågan om proportionalitet i Gaza. - Tidningen Syre
Tidigare ministrar lägger nytt förslag om tvåstatslösning. - Sveriges Radio
Därför är Israels krig också vårt. - Peter Wennblad ledare Svenska Dagbladet
Medan kriget fortsätter i Gaza faller Israel isär. - Dagens Nyheter

Stöd en tvåstatslösning Maria Malmer Stenergard!

Inga kommentarer: