lördag 14 september 2024

Hård kamp om att vara värst

» Mördandet fortsätter.

Det israeliska mördandet av palestinier fortsätter med oförminskad takt. På ockuperade och annekterade Västbanken där det genomförts en form av apartheidpolitik har mördandet ökat kraftigt på senare tid. Nu senast har man genomfört räder mot flyktingläger på Västbanken som beskrivs som de våldsammaste på 20 år. I Jenin har ett 20-tal palestinier mördats. Men världen fortsätter att bara titta på!

Ingen vill eller vågar att protestera på fullt allvar. Är det av rädsla för att bli beskyllda för antisemitism? Är all kritik av staten Israels agerande mot palestinierna exempel på antisemitism? Eller handlar det egentligen kanske bara om att det är ju bara palestinier, så'na där hemska muslimer, som blir utsatta? Dom förtjänar det ändå! Är avsaknaden av kritik mot Israel ett exempel på en allmän islamofobi i västvärlden?

I Expressen läser jag journalisten Erik Wiman beklaga sig över att journalister inte tillåts verka på Gaza-remsan. Den israeliska militären kontrollerar fullständigt alla gränsposteringar och man släpper inte in några journalister. Man släpper inte in mat, mediciner, bränsle osv i tillräcklig omfattning heller! Palestinierna ska dödas, så många som möjligt och det ska inte kunna bevakas av oberoende journalister.

Mördandet kan fortsätta och västvärlden håller tyst!

Målet för det israeliska mördandet uppger man vara att bekämpa palestinska terrorgrupper som Hamas. Effekten av det israeliska agerandet är att köerna ringlar långa för att ansluta sig till motståndet mot den israeliska ockupationen.

Läs:
20-tal människor dödade i Jenin: «Alla barn vill bli motståndsmän». - Sveriges Radio
Varför stoppas vi från att bevaka kriget i Gaza på plats? - Erik Wiman i Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rasism och invandrarhat.

Att den ledande sverigedemokraten Richard Jomshof gjort sig skyldig till brottslig handling i form av Hets mot folkgrupp när han delat klart islamofobiska och muslimhatande material på pestspridaren X verkar inte ha vållat samma upprördhet som när lokala vänsterpartistiska kommunfullmäktigeledamöter delat vad som anses vara antisemitiskt material. Ledande högerpolitiker som Ebba Busch och Ulf Kristersson som offentligt krävt åtgärder från Vänsterpartiet sitter tysta när deras vänner gör sig skyldiga till motsvarande övertramp. Var är ni Ulf och Ebba? Är islamofobi och muslimhat fullt OK i motsats till antisemitism? Eller handlar det helt enkelt om att ni själva omfattas av samma vidriga människosyn som Richard Jomshof? Jag börjar tro det senaste!

Färdiga åsikter - helt gratis
I varje fall så är det uppenbart att medan Vänsterpartiet faktiskt utesluter medlemmar så ställer ledande personer inom Sverigedemokraterna upp till stöd för Richard Jomshof och man delar själva samma vidrigheter för att visa sitt stöd.

För övrigt ska vi apropå hatet mot invandrare rent allmänt inom SD påpeka att Richard Jomshof ursprungligen hette Lohikoski efter sin pappa som invandrat från Finland på 60-talet några år innan Richard själv föddes i Helsingborg. Richard tyckte väl att ett utländskt namn var förnedrande så han bytte namn till Johansson efter en tid. Allt eftersom han blev mer politiskt engagerad så ville han tydligen ha ett mer tyskklingande namn så han bytte igen, nu till Jomshof.

Vi kan notera att man från den Brunblå sörjan trots allt är på väg att göra vad man kan för att förnedra invandrarna i Sverige så gott det går och vill skapa en ytterligare mur mellan oss fina infödda svenskar och dom där hemska invandrarna. Trots att utredaren tyckte att det var en dålig idé så är man på väg att införa ett bidrag på 350.000 kronor för invandrare som återvänder hem - helt i enlighet med SD:s krav. Undrar om det ska gälla ättlingar till så'na med sitt ursprung i Finland också? Varför tillsätta utredningar när man kan fatta beslut på magkänsla? Jag har ett förslag på en rejäl budgetinbesparing som kan göras. Vi slutar tillsätta dyra utredningar som tar lång tid när man bara behöver fråga Sverigedemokraterna vad dom tycker?

Men det börjar tydligen muttras en del runt om i de borgerliga leden. Här nere i Skåne ser jag att Ann Heberlein valt att lämna Moderaterna. Hon har haft diverse uppdrag för Moderaterna i Skåne och har dessutom skrivit i bland annat Svenska Dagbladet. - "Det saknas ömsesidigt förtroende" berättar hon. Hon har verkligen inte gjort sig känd som en "vänstermoderat" - tvärtom. Men samarbetet med Sverigedemokraterna anges som ett skäl.

Inom främst Liberalerna börjar tålamodet allt mer att tryta. Den Brunblå sörjans regerings krypande inför Sverigedemokraterna riskerar att utplåna Liberalerna. Det berättas att medlemmar lämnar i protest. Och de kvarvarande liberalerna är oroliga. Hur länge står man ut? Vad händer den dag Ulf Kristersson ställs inför faktum, nu måste du välja. Liberalerna eller Sverigedemokraterna. Runt om i landet är det många kommuner där Liberalerna vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna. Min egen hemkommun Åstorp är en av dessa. Liberalerna valde att ställa sig utanför det samarbete SD + M + KD som styr. Och det är uppenbart att man inte ångrar sig, men man är mycket orolig över samarbetet på riksnivå.

Läs:
Regeringen: Återvandringsbidraget ska höjas kraftigt. - Expressen
Ann Heberlein lämnar Moderaterna. - SVT
Svåra frågor för Tidöpartierna väntar: «Starkt motstånd i L». - Dagens Nyheter
Interna ilskan inom L: Vill stoppa förslaget om återvandring. - TV4

Inga kommentarer: