tisdag 3 september 2024

Idag är jag mest förbannad

» Klimatåtgärder fortsatt nedprioriterade.

Som väntat, nu har man från den Brunblå sörjan (som brukar vilja kalla sig Tidöpartierna) deklarerat att den s.k. flygskatten ska avvecklas efter årsskiftet. För att stärka flygets konkurrenskraft gentemot mer miljövänliga sätt att resa ska det göras billigare att flyga förstår jag. Vi kan lägga till att flygbränsle redan är helt skattebefriat.

Nu är detta inga förvånande besked från den Brunblå sörjan. Sverigedemokraterna, som många gånger är de som styr, tror ju inte på klimatkrisen. Man tror inte på att de mänskliga utsläppen skapar en klimatkris. Att vetenskapen i stort sett är enig om mänsklighetens påverkan på klimatet har ingen betydelse för Sverigedemokraterna. Dom vet bättre än världens vetenskapsmän.

Det är alltså inte så konstigt att vi får regelbundna politiska beslut från den Brunblå sörja som försöker styra vårt land som innebär ökade utsläpp och mer skadliga utsläpp. Vi kommer att få leva med detta så länge vi har miljö- och klimatansvariga politiker som Ebba Busch och Romina Pourmokhtari som trivs i SD:s knä.

Vi ska ha i minne att bland de första åtgärderna som denna Brunblå regeringssörja beslutade om var att slopa stora investeringar i det svenska järnvägsnätet. Vi har nyligen sett att SJ lägger ner ett antal järnvägslinjer. SJ får inga bidrag, SJ är ålagda att vara ett kommersiellt företag som går med vinst. Som alltså ska konkurrera med ett flyg som får flygplatserna subventionerade, som inte behöver betala skatt för sitt bränsle och som alltså nu inte ens behöver betala en mindre s.k. flygskatt för att kompensera för sina utsläpp.

Läs:
Regeringen tar bort flygskatten: För att främja flygtrafiken. - Ny Teknik
Tidöpartierna slopar flygskatten. - Dagens ETC
Regeringen avskaffar flygskatten. - Tidningen Syre
Det lönar sig att bygga höghastighetsbanor. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag blir förbannad
» Think Pink.

Egentligen borde jag skriva ett långt tyckeri om Think Pink skandalen. Rättegången inleds just nu mot företaget som ligger bakom den största miljöskandalen i Sveriges historia. Ett lämpligt straff borde vara att spärra in dom på livstid i några husvagnar som placeras just där dom dumpat all sin skit.

Jag blir bara förbannad, så jag avslutar med ett FY FAN!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

I dag har jag valt att ge hederstiteln "Dagens Sverigedumokrat" till Robert Lindén i Blekinge. Robert Lindén är Sverigedemokraternas första regionordförande i Sverige. Han är ordförande i SD-styrda Region Blekinge. Och det har ju gått bra! Budgetunderskottet i Blekinge är nu uppe i 557 miljoner kronor. Som ett led i att få kontroll över budgeten har det genomförts ett besparingspaket på 150 miljoner för sjukvården i Blekinge och man har varslat 90 personer om uppsägning. Som ni kanske förstår ringlar vårdköerna långa.

Men Robert Lindén har sin egen lösning på vårdköerna i Blekinge. Han åker på hälsosemester till Pattaya i Thailand. Där passar han på att uppsöka det privata lyxsjukhuset för "läkarbesök, blodprover och ultraljudsundersökning". - "Det var bara en rutinkontroll som jag alltid gör när jag är här." kommenterar han det med. - "De fixar allt ifrån MR, ultraljud, provtagning och läkarkonsultation med provsvar inom ett par timmar. Behöver du opereras kan du räkna med att det också sker snabbt, i många fall samma dag om det är av allvarligare art."

Fast blekingeborna behöver ju inte samma lyxvård. Dom får snällt ställa sig i kön medan Robert Lindén kör förbi sjukhuset i sin fina jagga - och antagligen skrattar!

Jag tycker Robert Lindén är en värdig mottagare av hederstiteln "Dagens Sverigedumokrat".

Läs:
SD-topp slaktar regionens vård – men åker själv till lyxsjukhus i Thailand. - Dagens ETC
Axel Lindén: «Det är ganska jobbigt att bli den som har något att säga». - Dagens ETC
När SD för första gången tar över en region: Fossilchock väntar. - Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: