fredag 13 september 2024

Fredagen den trettonde

» Verkligheten hann ikapp.

Sverigedemokraten Richard Jomshof som ju av vår Brunblå regeringssörja har utsetts till ordförande för Riksdagens Justitieutskott har trampat i klaveret en gång för mycket. Att vara ordförande för Riksdagens Justitieutskott är ett av de mest prestigefyllda uppdragen i svensk politik. Att Richard Jomshof (SD) gjort sig känd för sitt hat mot muslimer är ingen nyhet. Hans islamofobi och totala oförmåga att skilja på islamister och muslimer som grupp är välkänd. Men nu har det tydligen blivit en gång för mycket. Han är nämligen misstänkt för hets mot folkgrupp sedan han på X (ni vet det där som hette Twitter innan Elon Musk förvandlade det till en gödselspridare) spritt klart islamofobiska satirteckningar och muslimhat.

Islamofoben Richard Jomshof
Att den högsta ansvariga för juridiken i landet är misstänk för brott är helt unikt. Det har i varje fall fått Richard Jomshof att tillkännage att han tar en paus från sitt uppdrag. Han vägrar dock att ställa upp för en intervju och förklara sig. Inte heller hans högsta chef Ulf Kristersson (M) vill uttala sig. Feghet? Skam?

Hur som helst har tydligen ett antal andra Sverigedemokrater deklarerat att dom stödjer Richard Jomshof och dom har själva delat vidare samma X-inlägg som gjort att Richard Jomshof är misstänkt för hets mot folkgrupp. Man har därmed bevisat att Sverigedemokraterna i realiteten är ett rasistiskt parti. Vi kan jämföra med Vänsterpartiets hantering av antisemitism bland medlemmar.

Det är detta parti ni samarbetar med Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson. Det är detta som är er samarbetspartner. Det är detta parti som ni är helt beroende av och som ni låter diktera er politik.

Skäms!

Vi kan väl passa på att kanske ge Richard Jomshof hederstiteln Dagens Sverigedumokrat!

Läs:
Jomshof kliver åt sidan – misstänkt för brott. - Helsingborgs Dagblad
Richard Jomshof misstänks för brott – berättar i Kvartal. - Expressen
Jomshof utreds för hets mot folkgrupp – pausar uppdrag. - Tidningen Syre
Richard Jomshof: «Jag är misstänkt för hets mot folkgrupp». - Dagens Nyheter
Senaste Jomshof-affären illa för regeringen – men välkommen för SD. - Tomas Ramberg i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer till de som har.

Så ska då vår Brunblå sörja satsa 4,7 miljarder kronor på att sänka skatten för sina uppdragsgivare. Genom att slopa avtrappningen av Jobbskatteavdraget så sänker man skatten för de som tjänar mellan 778.000 och upp till drygt två miljoner kronor. Väl använda slantar enligt Elisabeth Svantesson (M). Ni vet hon med folkbokföringsfifflandet.

Det hela bygger på teorin att människor som tjänar mycket pengar kommer att jobba ännu mer om dom får behålla ännu mer pengar. Däremot gäller det att människor som tjänar mycket lite pengar måste fortsatt tjäna mycket lite pengar så att dom känner sig tvingade att jobba mer för att överleva.

Det är så en Brunblå sörja resonerar, mer till de som har så att dom blir glada och mindre åt de som inte har så att dom hamnar i kris.

Läs:
Regeringen och SD: Skatt för högavlönade ska sänkas. - Sveriges Radio

Inga kommentarer: