onsdag 18 september 2024

En mängd små tyckerier

» Brunblå sörja prioriterar.

Den svenska arbetslösheten stiger. I en europeisk jämförelse har vi numera en hög arbetslöshet. Som svar på denna situation skärs anslaget till Arbetsförmedlingen ner och AF varslar nu drygt 200 anställda.

För att öka möjligheterna för Sverige att klara de mål om minskade utsläpp som vi förbundit oss i EU så lägger man skattepengar på att ytterligare sänka bensin och dieselpriserna för att öka bilåkandet.

Några satsningar på att sänka kostnaderna i kollektivtrafiken finns inte, detta trots att kollektivtrafikens taxor ökat mer än bensinpriset.

Ursäkta, ovanstående är inte helt korrekt. Anslagen för att subventionera inrikes flygtrafik ökas och den s.k. flygskatten avskaffas för att göra det billigare att flyga.

För att öka den miljövänligare kollektivtrafikens attraktionskraft har anslagen till Trafikverkets järnvägsinvesteringar dragits ner och flera projekt har lagts ner helt eller flyttats fram i tiden.

Anslaget till det svenska biståndet skärs ner.

Anslagen till de svenska militärernas leksaker ökas kraftigt samtidigt som man utlovar ytterligare rekordhöga satsningar på ännu mer krigsmaterial.

Skatten sänks främst för de med stora inkomster. Filosofin är att de med höga inkomster jobbar ännu mer om deras inkomster ökar medan de med låga inkomster blir lata om dom får högre inkomster.

Reseavdragen i deklarationen har förändrats så att det blir mer förmånligt att dra av för bilresor och mindre förmånligt att dra av för resor med kollektivtrafiken.

Anslaget till Naturvårdsverket för skötsel av våra naturreservat halverades. Nu växer dom igen (som Backafall på Ven) och bekämpandet av invasiva växter har avstannat. Romina Pourmokhtari vill inte uttala sig.

Skattesubventionerna som gör det möjligt att bygga pool i trädgården eller bastu inomhus eller... görs ännu mer förmånligt. Någon motsvarande satsning för hyresgäster görs inte utan dom får hjälpa till med att finansiera subventionerna till villaägarna.

I utbyggnaden av vår elproduktion är det viktigt att de olika kraftslagen behandlas likvärdigt. Därför är det t.ex. viktigt att inte hjälpa till med att finansiera anslutningskostnaden för havsbaserad vindkraft.

Det är därför också viktigt att utlova hundratals miljarder i lånegarantier för att bygga ny kärnkraft och att garantera ett högt pris på elen från just kärnkraften med skattepengar.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vettiga böter.

Jag ser att en man som slängde ut sin fimp från bilen nu i Hovrätten dömts till böter på 800 kronor. Ytterst vettiga böter! Det finns inga som är så hänsynslösa som rökare. Titta på marken, full med fimpar. Det måste vara något i nikotinet som angriper den del av hjärnan där allmänt folkvett ska finnas.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vilka stödjer Donald Trump.

Man kan lätt gissa vilka som stödjer Donald Trump i det amerikanska presidentvalet. Dom återfinns till höger på den politiska skalan och om man frågar dom så brukar dom säga att det håller dom för sig själva. Det är också uppenbart att Putin i Moskva stödjer Donald Trump. En falsk film som hävdar att Kamala Harris är skyldig till en smitningsolycka har spårats till en Kremltrogen trollfabrik.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Jag håller med.

Efterdyningarna till avslöjandet av S-lotternas hemska användande av telefonförsäljning sprider sig allt mer. Det tog bara någon dag för Postkodlotteriet att sluta med sin telefonförsäljning. Dom anlitade samma bolag som S-lotterna. Nu ser jag att PRO ska sluta med teleförsäljning. Flera mobilbolag har också pausat verksamheten. Jag ser att Vänsterpartiet vill helt förbjuda telefonförsäljning. Ett beslut som jag stödjer fullt ut. Finns det NÅGON som gillar att bli uppringd av en telefonförsäljare? Jag ser dock att branschorganisationen Swedmas inte håller med. Hur känns det att vara ansvarig för något som väl egentligen ingen vill ha?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Stackars Richard Jomshof.

Ja, i varje fall tycker han tydligen själv att det är synd om honom. Han har ju bara sysslat med lite snäll satir. Det han sprider är ju inte bara ett ytterligare led i det hat mot muslimer som han ständigt sprider. Att sprida elaka teckningar om muslimer är satir, att sprida elaka teckningar om judar är antisemitism. Det är stor skillnad, det måste vi förstå. Att Richard Jomshof sysslar med det här är ju inget vi är förvånade över. Det vi förvånas över är att han fått hållas så länge. Och den överslätande attityd vi kan se från andra ledande politiker inom våra tre regeringspartier. Frågan är om deras feghet beror på att dom inte vågar eller inte vill säga ifrån på allvar. Du har ett stort ansvar Ulf Kristersson i att förklara varför hat mot judar är så grovt medan hat mot muslimer inte är så allvarligt. Du är feg Ulf Kristersson!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: