måndag 16 september 2024

Judars och Muslimers liv i Sverige

» Är dom lika viktiga?

I Svenska Dagbladet hittar jag en debattartikel från fyra företrädare för den Brunblå sörja som styr vårt land. Artikeln som har som rubrik "Judiskt liv ska stärkas i Sverige" är undertecknad av Parisa Liljestrand, kulturminister (M), Alexander Christiansson, kulturpolitisk talesperson (SD), Jakob Forssmed, socialminister (KD) och Paulina Brandberg, jämställdhets- och arbetslivsminister (L). Man utlovar helt enkelt budgetmedel för att stärka judars möjlighet att leva sitt liv i Sverige. Jag håller fullständigt med dessa fyra företrädare för den Brunblå sörjan och gläds över att även en företrädare för Sverigedemokraterna undertecknat löftena. Nu väntar jag bara på en liknande artikel med rubriken "Muslimskt liv ska stärkas i Sverige".

Jag har roat mig med att skriva ett brev till Parisa Liljestrand (M) som är den som står överst bland undertecknarna och jag gissar att budgetmedlen för detta ska gå under Kulturdepartementet. Jag gör det enkelt för mig och citerar helt enkelt mitt brev till Parisa Liljestrand (M).

- - -
Hej Parisa

Jag läste din debattartikel med rubriken "Judiskt liv ska stärkas i Sverige" som du skrev tillsammans med Alexander Christiansson (SD), Jakob Forssmed (KD) och Paulina Brandberg (L). Jag vill omedelbart inleda med att säga att jag har inga som helst invändningar mot innehåller i artikeln.

Sverige är ett mångkulturellt samhälle där olika grupper har rätt att leva sitt eget liv. Den antisemitism som finns i vårt samhälle (liksom på många andra håll i världen) är en vidrig företeelse som måste bekämpas på alla tillgängliga sätt. Det är därför positivt att man från regeringspartierna och dess stödparti lovar att satsa på stöd till judars liv.

Den antisemitism som finns har egentligen två olika former. Vi har dels den gamla antisemitism som frodas inom högerextrema grupper. Vi ser regelbundet exempel på detta. Det gläder mig därför att du fått en representant för Sverigedemokraterna att skriva under. Den dag Jimmie Åkesson valde att ansluta sig till Sverigedemokraterna var ju detta parti fortfarande öppet nazistiskt och antisemitisk. Och vi kan ju fortfarande regelbundet se och höra hur representanter för SD sprider klart antisemitiska åsikter.

Det är viktigt att, som ni skriver, sprida kännedom om Förintelsen i Nazityskland. En vidrig företeelse som vi verkligen hoppas att vi aldrig mer ska tvingas uppleva. Vi kan samtidigt påminna om att det inte var specifikt judar som utsattes för ett försök till utrotning utan också t.ex. romer. Tyvärr har detta till stor del försvunnit i historiebeskrivningen.

Det finns även en annan form av antisemitism. En antisemitism som har sin grund i att lägga skulden på alla judar för den ockupationspolitik som staten Israel för i brott mot FN:s resolutioner och domar i Internationella Domstolen. Det är helt felaktigt att lägga skulden på judar som grupp för staten Israels imperialistiska agerande gentemot grannländerna och palestinier och den apartheidliknande politik som man infört på militärt ockuperade områden. Denna antisemitism är lika avskyvärd och det finns inom grupper där den frodas, en rädsla för att på allvar ta itu med tendenserna. Som vänsterpartist känner jag ibland en rädsla för att denna syn finns inom partiet. Det görs försök från Vänsterpartiet att göra sig av med dessa antisemitiska inslag, men jag tycker inte att dom är tillräckliga alltid. Precis som jag verkligen inte anser att man från Sverigedemokraterna tar tillräckligt avstånd från den antisemitism som fortfarande frodas inom extremhögern.

Det är alltså positivt att ni så öppet tar ställning för judars rätt att klä sig som dom vill, att bära judiska symboler osv utan att trakasseras och att ha sina egna samlingslokaler som synagogor i fred. Jag håller med er utan förbehåll.

Det går att leva i fred med varandra

Nu väntar jag bara på en liknande debattartikel där ni skriver "Muslimers liv ska stärkas i Sverige". Där ni lovar insatser för att stärka muslimers rätt att bära sina egna symboler och att klä sig som man vill utan att riskera att trakasseras. Att muslimer ska ha rätt att ha sina samlingslokaler som moskéer i fred. Jag ser fram emot debattartikeln där ni utlovar stöd till det muslimska samhället. Fast jag tvivlar på att ni får någon från Sverigedemokraterna att skriva under den?

Det frodas en vidrig islamofobi och hat mot muslimer inom stora kretsar i vårt land. Vi såg nyligen hur en av SD:s ledande figurer, Richard Jomshof, spred vidare klart antimuslimska teckningar. Så grova att dom utreds för att vara kriminella. Stödet för Richard Jomshof har varit stort inom Sverigedemokraterna där andra ledande företrädare i stöd spridit samma bilder vidare också.

Vi kan mycket tydligt se att Vänsterpartiets avståndstagande från antisemitismen varit mycket klarare än Sverigedemokraternas avståndstagande från muslimhatet. Ett muslimhat som bottnar i en oförmåga att skilja mellan muslimer som grupp och radikala islamister och muslimska terrorgrupper. Men precis som man inte kan döma alla judar som grupp för staten Israels agerande kan man inte döma alla muslimer för vad radikala islamister och terrorgrupper gör.

Jag ser alltså fram emot en artikel med rubriken "Muslimers liv ska stärkas i Sverige" och krav på att man från Sverigedemokraterna tar avstånd från och rensar ut de islamofober och muslimhatare som frodas i det partiet. Man kan ha som förebild Vänsterpartiets agerande gentemot antisemitismen bland våra medlemmar.

Hälsningar

Sven Ohlsson
Åstorp
ledamot av kommunstyrelsen för Vänsterpartiet i Åstorps kommun

Läs:
Judiskt liv ska stärkas i Sverige. - Debattartikel Svenska Dagbladet från den Brunblå sörjan

PS. Jag lovar att publicera eventuellt svar.

söndag 15 september 2024

89 år sedan Nürnberglagarna antogs i Nazityskland

» S sket i det blå skåpet.

Konflikten fortsätter mellan Socialdemokraterna och främst Sverigedemokraterna, som ju är avundsjuka på Socialdemokraterna som lyckats ha ett framgångsrikt lotteri, något som Sverigedemokraterna och även Moderaterna har misslyckats totalt med. Enligt SD (och även M och KD) är det tydligen ytterst omoraliskt att just politiska partier tjänar pengar på spel och dobbel. Att riskkapitalister registrerade på Malta tjänar pengar på spel och dobbel är inte något moraliskt problem. Att andra typer av föreningar som ATG, Staten och vi kan fortsätta uppräkningen hur länge som helst tjänar pengar på spel och dobbel är inte heller något moraliskt problem. Men att politiska partier gör det är totalt förkastligt.

Argumentationen är så ihålig att dom faktiskt borde skämmas. Enda skälet är naturligtvis att komma åt en inkomstkälla för en politisk konkurrent. Vill man komma åt avarterna inom spel och dobbel så ska man naturligtvis angripa just det som är fel. Eller också så får man ju förbjuda alla former av spel och dobbel, lotterier osv. Bingolotto, Postkodlotteriet, Stryktips, ATG och vi kan fortsätta med alla andra som säljer lotter. Från Nykterhetsrörelsen, idrottsföreningar, pensionärsorganisationer osv. För att alltså inte tala om rent kommersiella aktörer på nätet. Förbjud allt! Varför bara politiska partier? Jo, för att man vill komma åt Socialdemokraternas finansiering. Det är så uppenbart.

Köp en lott och stödj din förening
Det är därför ofattbart att man från Socialdemokraterna inte riktigt haft koll på försäljningsmetoderna. Att helt gratis bjuda den Brunblå sörjan på skandalen med telefonförsäljningen är helt ofattbart. Att sluta när metoderna avslöjats är för sent. Nu åkte Postkodlotteriet tydligen med i samma veva. Även dom anlitade tydligen samma företag för telefonförsäljning av lotter. Jag är stark motståndare till telefonförsäljning överhuvudtaget som företeelse. Får jag ett samtal som jag förstår handlar om telefonförsäljning talar jag direkt om att jag ALDRIG nappar på ett erbjudande. Har dom ett erbjudande så skicka det i posten. Tack för idag, och så lägger jag på luren.

Förbjud gärna telefonförsäljning. Då inte bara lotteriförsäljning utan tidningsprenumerationer, mobiltelefonabonnemang, försäkringar och allt annat som säljs via telefonförsäljare. Om det nu inte går att förbjuda så inför i varje fall att en affär via telefonförsäljare är inte giltig förrän ett slutligt underskrivet skriftligt avtal har skickats in via hederlig post. Det ger den som "lurats" på något av en ihärdig telefonförsäljare en chans att ändra sig efter att ha hunnit tänkta efter. Det skulle nog också få en del som är trötta på telefonsamtalen att på ren jävelskap acceptera i telefon och sedan inte skicka in det skriftliga efteråt. Det skulle nog bli mindre populärt efter det!

Ett annat argument handlar om försäljning på kredit. Förbjud det! Det innebär att t.ex. Bingolotto får skicka ut sina lotter långt tidigare så att jag hinner betala fakturan innan lotterna börjar gälla. Tydligen är det så att man från den Brunblå sörjan i sin jakt på Socialdemokraterna är upprörda över att det hela är skattefritt. Men det är väl alla former av lotter som säljs av ideella organisationer. Inte bara politiska föreningar utan även pensionärsorganisationer, nykterhetsrörelsen, lottakåren, idrottsrörelsen och vi kan fortsätta med Folkspels lotterier (Bingolotto osv) och andra. Det är väl inte en speciell förmån för politiska partier (läs Socialdemokraterna). Verkligheten är ju tyvärr den att den Brunblå sörjans kritik av Socialdemokraternas A-lotterier är lite väl ihålig i allmänhet. Men är det nu fel så får man väl beskatta det. Känns nästan kul att skriva att den Brunblå sörjan ska införa en ny skatt?

Nästa kritik handlar om att många blir lurade att köpa lotter som stödjer Socialdemokraterna utan att vara medvetna om att det är just dom som stöds. Men ställ då krav på att det med stora bokstäver på alla lotter, eller vid andra former av spel och dobbel, ska framgå vilka som får överskottet. Men ställ det kravet då på alla former av lotter eller spel och dobbel. Då också inklusive var överskottet från ATG hamnar, vart överskottet från Stryktipset går för att inte tala om vilka som får överskottet från de olika nätspelsbolagen. Kanske ska vi kräva att t.ex. de 20 största ägarnas namn med hemvist ska stå tydligt angivet? Vilka riskkapitalister är det som blir rika på att du spelar bort dina pengar på ett nätkasino?

Ställ alla dessa krav, men försök inte komma med några påståenden om att det skulle vara extra moraliskt förkastligt att politiska partier säljer lotter till sina medlemmar. Var ska ni dra gränsen vid ett förbud. Även en tombola på medlemsmötet?

Det är så genomskinligt vad det verkligen handlar om. Så det känns ofantligt ofattbart att man från Socialdemokraterna skiter så uppenbart i det blå skåpet när man bjuder på den senaste skandalen.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Läget i Israel, Palestina, Libanon och Syrien är fortsatt allvarligt. Människoliv är helt uppenbart inte mycket värda. Och det finns grupper på alla sidor som har den synen på människovärde. De flesta länder i världen har erkänt den Palestinska staten. Tyvärr är ju det territorium som ska utgöra staten Palestina till stor del ockuperat av staten Israel. En ockupationsstat som styrs av krafter som förespråkar ett Storisrael där staten Israel har rätt till allt territorium och som inte erkänner någon palestinsk stat. De styrande i Israel accepterar inte FN:s resolutioner, man accepterar inte den Internationella Domstolens domar. De som styr i Israel ställer sig över internationella lagar och domar. Exempel på detta är ockupationen och annekterandet av Golanhöjderna som tillhör Syrien och Östra Jerusalem och Västbanken som ska utgöra en palestinsk stat. Och nu massmördandet och demolerandet av Gaza och dess befolkning.

Men agerandet från Benjamin Netanyahu och hans allierade ultraortodoxa högerextremister har inte stöd från alla i Israel. - "Medan kriget fortsätter i Gaza faller Israel isär" skriver Dagens Nyheter. Det finns en mycket aktiv opposition i Israel. Faktum är att Benjamin Netanyahus opinionssiffror i Israel är mycket låga. Men han vågar inte göra något annat än det han gör för risken att förlora sitt stöd från den ultraortodoxa extremhöger som hans makt är beroende av.

På Sveriges Radio får vi höra om ett litet exempel på hur det av Israel införda apartheidsystemet på Västbanken fungerar i praktiken. Bosättare från en illegal bosättning på ockuperade Västbanken har nyligen dödat 83 får i ett litet beduinsamhälle, genom att förgifta deras mat. Det är fåren som är deras försörjning. Det handlar alltså om en bosättning som även är illegal enligt Israelisk lag. Enligt internationella lagar är alla de israeliska bosättningarna på Västbanken illegala. Man får helt enkelt enligt internationella lagar inte flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark medan man tränger undan den befolkning som redan bor där. Det är just det som är syftet med denna illegala bosättnings attack mot de beduiner som dom bor grannar med. Dom ska trängas bort så att bosättningen kan ta över även deras mark. Och den israeliska militären gör inget, man stödjer ju bosättarnas attacker på palestinierna.

Allt detta får fortsätta under tystnad från västvärlden. Dom är rädda för att bli beskyllda för antisemitism, dessutom är det ju bara så'na där hemska muslimer som drabbas.

Tror ni att vår nya Utrikesminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) orkar ha några synpunkter?

Läs:
Medan kriget fortsätter i Gaza faller Israel isär. - Dagens Nyheter
Farhats får dödades på Västbanken – maten förgiftades. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Till Dagens Sverigedumokrat har jag valt att utnämna en Elin Wågerud som tydligen är ersättare för SD i Bildningsnämnden i Oskarshamns kommun. Hon är upprörd över att hon sett på vissa av kommunens fritidshem att man satt upp arabiska bokstäver. Så hemskt, dom har ju inget med svensk kultur att göra, inget med svensk ärofull historia att göra. Skandal!

Säg Nej till Sverigedemokraterna
Som aktiv i Bildningsnämnden bör hon veta att invandrarbarn faktiskt lär sig svenskan bättre om dom behärskar sitt hemlands språk bra. Sedan är ju faktiskt våra svenska bokstäver inte någon svensk uppfinning utan dom är importerade från Grekland och Egypten ursprungligen innan dom kom till oss och anpassades. De siffror vi använder är faktiskt de ursprungligen arabiska siffrorna. Det fanns en tid när vi övergav de romerska siffrorna för att istället använda de arabiska siffrorna som är mycket mer logiska och praktiska.

Jag tror att du är en värdig mottagare av hedersutmärkelsen Dagens Sverigedumokrat Elin Wågerud. Jag tycker du ska sluta att vara så hemskt SD-rädd för allt som har med arabiskt att göra!

Läs:
Föräldrar, barn och SD reagerar: Arabiska bokstäver har satts upp på fritids i kommunen. - Oskarshamns-Nytt
Läser med höjda ögonbryn debattartikeln från Elin Wågerud (SD). - Oskarshamns-Nytt
Debatten om arabiska bokstäver i fritidshem: Skrämmande att läsa Charlotta Huldts insändare. - Oskarshamns-Nytt
Debatten om arabiska bokstäver i fritidshem: Elin Wågerud (SD) ger Charlotta Huldt svar på tal. - Oskarshamns-Nytt

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

lördag 14 september 2024

Hård kamp om att vara värst

» Mördandet fortsätter.

Det israeliska mördandet av palestinier fortsätter med oförminskad takt. På ockuperade och annekterade Västbanken där det genomförts en form av apartheidpolitik har mördandet ökat kraftigt på senare tid. Nu senast har man genomfört räder mot flyktingläger på Västbanken som beskrivs som de våldsammaste på 20 år. I Jenin har ett 20-tal palestinier mördats. Men världen fortsätter att bara titta på!

Ingen vill eller vågar att protestera på fullt allvar. Är det av rädsla för att bli beskyllda för antisemitism? Är all kritik av staten Israels agerande mot palestinierna exempel på antisemitism? Eller handlar det egentligen kanske bara om att det är ju bara palestinier, så'na där hemska muslimer, som blir utsatta? Dom förtjänar det ändå! Är avsaknaden av kritik mot Israel ett exempel på en allmän islamofobi i västvärlden?

I Expressen läser jag journalisten Erik Wiman beklaga sig över att journalister inte tillåts verka på Gaza-remsan. Den israeliska militären kontrollerar fullständigt alla gränsposteringar och man släpper inte in några journalister. Man släpper inte in mat, mediciner, bränsle osv i tillräcklig omfattning heller! Palestinierna ska dödas, så många som möjligt och det ska inte kunna bevakas av oberoende journalister.

Mördandet kan fortsätta och västvärlden håller tyst!

Målet för det israeliska mördandet uppger man vara att bekämpa palestinska terrorgrupper som Hamas. Effekten av det israeliska agerandet är att köerna ringlar långa för att ansluta sig till motståndet mot den israeliska ockupationen.

Läs:
20-tal människor dödade i Jenin: «Alla barn vill bli motståndsmän». - Sveriges Radio
Varför stoppas vi från att bevaka kriget i Gaza på plats? - Erik Wiman i Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rasism och invandrarhat.

Att den ledande sverigedemokraten Richard Jomshof gjort sig skyldig till brottslig handling i form av Hets mot folkgrupp när han delat klart islamofobiska och muslimhatande material på pestspridaren X verkar inte ha vållat samma upprördhet som när lokala vänsterpartistiska kommunfullmäktigeledamöter delat vad som anses vara antisemitiskt material. Ledande högerpolitiker som Ebba Busch och Ulf Kristersson som offentligt krävt åtgärder från Vänsterpartiet sitter tysta när deras vänner gör sig skyldiga till motsvarande övertramp. Var är ni Ulf och Ebba? Är islamofobi och muslimhat fullt OK i motsats till antisemitism? Eller handlar det helt enkelt om att ni själva omfattas av samma vidriga människosyn som Richard Jomshof? Jag börjar tro det senaste!

Färdiga åsikter - helt gratis
I varje fall så är det uppenbart att medan Vänsterpartiet faktiskt utesluter medlemmar så ställer ledande personer inom Sverigedemokraterna upp till stöd för Richard Jomshof och man delar själva samma vidrigheter för att visa sitt stöd.

För övrigt ska vi apropå hatet mot invandrare rent allmänt inom SD påpeka att Richard Jomshof ursprungligen hette Lohikoski efter sin pappa som invandrat från Finland på 60-talet några år innan Richard själv föddes i Helsingborg. Richard tyckte väl att ett utländskt namn var förnedrande så han bytte namn till Johansson efter en tid. Allt eftersom han blev mer politiskt engagerad så ville han tydligen ha ett mer tyskklingande namn så han bytte igen, nu till Jomshof.

Vi kan notera att man från den Brunblå sörjan trots allt är på väg att göra vad man kan för att förnedra invandrarna i Sverige så gott det går och vill skapa en ytterligare mur mellan oss fina infödda svenskar och dom där hemska invandrarna. Trots att utredaren tyckte att det var en dålig idé så är man på väg att införa ett bidrag på 350.000 kronor för invandrare som återvänder hem - helt i enlighet med SD:s krav. Undrar om det ska gälla ättlingar till så'na med sitt ursprung i Finland också? Varför tillsätta utredningar när man kan fatta beslut på magkänsla? Jag har ett förslag på en rejäl budgetinbesparing som kan göras. Vi slutar tillsätta dyra utredningar som tar lång tid när man bara behöver fråga Sverigedemokraterna vad dom tycker?

Men det börjar tydligen muttras en del runt om i de borgerliga leden. Här nere i Skåne ser jag att Ann Heberlein valt att lämna Moderaterna. Hon har haft diverse uppdrag för Moderaterna i Skåne och har dessutom skrivit i bland annat Svenska Dagbladet. - "Det saknas ömsesidigt förtroende" berättar hon. Hon har verkligen inte gjort sig känd som en "vänstermoderat" - tvärtom. Men samarbetet med Sverigedemokraterna anges som ett skäl.

Inom främst Liberalerna börjar tålamodet allt mer att tryta. Den Brunblå sörjans regerings krypande inför Sverigedemokraterna riskerar att utplåna Liberalerna. Det berättas att medlemmar lämnar i protest. Och de kvarvarande liberalerna är oroliga. Hur länge står man ut? Vad händer den dag Ulf Kristersson ställs inför faktum, nu måste du välja. Liberalerna eller Sverigedemokraterna. Runt om i landet är det många kommuner där Liberalerna vägrar samarbeta med Sverigedemokraterna. Min egen hemkommun Åstorp är en av dessa. Liberalerna valde att ställa sig utanför det samarbete SD + M + KD som styr. Och det är uppenbart att man inte ångrar sig, men man är mycket orolig över samarbetet på riksnivå.

Läs:
Regeringen: Återvandringsbidraget ska höjas kraftigt. - Expressen
Ann Heberlein lämnar Moderaterna. - SVT
Svåra frågor för Tidöpartierna väntar: «Starkt motstånd i L». - Dagens Nyheter
Interna ilskan inom L: Vill stoppa förslaget om återvandring. - TV4

fredag 13 september 2024

Fredagen den trettonde

» Verkligheten hann ikapp.

Sverigedemokraten Richard Jomshof som ju av vår Brunblå regeringssörja har utsetts till ordförande för Riksdagens Justitieutskott har trampat i klaveret en gång för mycket. Att vara ordförande för Riksdagens Justitieutskott är ett av de mest prestigefyllda uppdragen i svensk politik. Att Richard Jomshof (SD) gjort sig känd för sitt hat mot muslimer är ingen nyhet. Hans islamofobi och totala oförmåga att skilja på islamister och muslimer som grupp är välkänd. Men nu har det tydligen blivit en gång för mycket. Han är nämligen misstänkt för hets mot folkgrupp sedan han på X (ni vet det där som hette Twitter innan Elon Musk förvandlade det till en gödselspridare) spritt klart islamofobiska satirteckningar och muslimhat.

Islamofoben Richard Jomshof
Att den högsta ansvariga för juridiken i landet är misstänk för brott är helt unikt. Det har i varje fall fått Richard Jomshof att tillkännage att han tar en paus från sitt uppdrag. Han vägrar dock att ställa upp för en intervju och förklara sig. Inte heller hans högsta chef Ulf Kristersson (M) vill uttala sig. Feghet? Skam?

Hur som helst har tydligen ett antal andra Sverigedemokrater deklarerat att dom stödjer Richard Jomshof och dom har själva delat vidare samma X-inlägg som gjort att Richard Jomshof är misstänkt för hets mot folkgrupp. Man har därmed bevisat att Sverigedemokraterna i realiteten är ett rasistiskt parti. Vi kan jämföra med Vänsterpartiets hantering av antisemitism bland medlemmar.

Det är detta parti ni samarbetar med Ulf Kristersson, Ebba Busch och Johan Pehrson. Det är detta som är er samarbetspartner. Det är detta parti som ni är helt beroende av och som ni låter diktera er politik.

Skäms!

Vi kan väl passa på att kanske ge Richard Jomshof hederstiteln Dagens Sverigedumokrat!

Läs:
Jomshof kliver åt sidan – misstänkt för brott. - Helsingborgs Dagblad
Richard Jomshof misstänks för brott – berättar i Kvartal. - Expressen
Jomshof utreds för hets mot folkgrupp – pausar uppdrag. - Tidningen Syre
Richard Jomshof: «Jag är misstänkt för hets mot folkgrupp». - Dagens Nyheter
Senaste Jomshof-affären illa för regeringen – men välkommen för SD. - Tomas Ramberg i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mer till de som har.

Så ska då vår Brunblå sörja satsa 4,7 miljarder kronor på att sänka skatten för sina uppdragsgivare. Genom att slopa avtrappningen av Jobbskatteavdraget så sänker man skatten för de som tjänar mellan 778.000 och upp till drygt två miljoner kronor. Väl använda slantar enligt Elisabeth Svantesson (M). Ni vet hon med folkbokföringsfifflandet.

Det hela bygger på teorin att människor som tjänar mycket pengar kommer att jobba ännu mer om dom får behålla ännu mer pengar. Däremot gäller det att människor som tjänar mycket lite pengar måste fortsatt tjäna mycket lite pengar så att dom känner sig tvingade att jobba mer för att överleva.

Det är så en Brunblå sörja resonerar, mer till de som har så att dom blir glada och mindre åt de som inte har så att dom hamnar i kris.

Läs:
Regeringen och SD: Skatt för högavlönade ska sänkas. - Sveriges Radio

torsdag 12 september 2024

Statistik är inte bara lögn

» Extra frosseri.

Siffernissen på Sven Tycker har en extra stor högtidsdag idag. Det publiceras nämligen två olika väljarundersökningar idag. Dels är det SVT som publicerar sin undersökning som görs av Verian, men samtidigt publicerar Aftonbladet sin undersökning som görs av Demoskop. Siffrorna i undersökningarna visar att man alltid ska ta dessa undersökningar med en liten nypa salt. Dom visar på ett ungefär hur läget är och dom kan visa på ett ungefär hur tendensen är. Men det är farligt att allt för mycket lita på decimalerna. Då kan man lätt bedra sig. Men man har rätt att gotta sig i siffror som ser positiva ut. Vi börjar med undersökningarna:

SVT/Verian:

Socialdemokraterna 33,0% (+0,3)
Moderaterna 20,3% (+0,3)
Sverigedemokraterna 18,7% (-1,2)
Vänsterpartiet 8,7% (+0,6)
Miljöpartiet 6,0% (-0,1)
Centerpartiet 5,0% (+0,1)
Liberalerna 3,2% (+0,3)
Kristdemokraterna 3,2% (-0,4)

Så fortsätter vi med Aftonbladet/Demoskop:

Socialdemokraterna 32,8% (-0,9)
Sverigedemokraterna 19,9%(+0,3)
Moderaterna 19,7% (+0,2)
Vänsterpartiet 8,9% (+0,4)
Miljöpartiet 6,2% (+0,1)
Centerpartiet 3,7% (-0,7)
Liberalerna 3,4% (+0,7)
Kristdemokraterna 2,9% (-0,9)

Två undersökningar gjorda ungefär samtidigt, men på en del punkter skiljer sig resultaten åt. Enligt SVT/Verians undersökning ökar de Rödgröna sitt försprång över den Brunblå sörjan till 52,7% - 44,7%. Men enligt Aftonbladet/Demoskops undersökning minskar faktiskt de Rödgrönas försprång över den Brunblå sörjan till 51,6% - 45,9%.

Tummen upp
Enligt SVT/Verians undersökning är de två största förändringarna Sverigedemokraternas tapp av 1,2 procentenheter och Vänsterpartiets ökning med 0,6 procentenheter. Övriga förändringar är mycket små. Enligt Aftonbladet/Demoskops undersökning är de största förändringarna att både Socialdemokraterna och Kristdemokraterna tappar 0,9 procentenheter och Centern tappar 0,7% enheter samt att Liberalerna ökar 0,7 procentenheter.

Vi kan notera att Socialdemokraterna jämfört med valet 2022 har ökat med ungefär 3 procentenheter medan Vänsterpartiet förstärker sin position som fjärde största parti och har ökat med över 2 procentenhet. Sverigedemokraterna har tappat sedan valet, men siffrorna är lite olika i undersökningarna så det är oklart med hur mycket. Moderaterna har ökat lite sedan valet men oklart hur mycket. Enligt Verians undersökning, som visar på ett ras för SD, så är Moderaterna i varje fall störst inom den Brunblå sörjan.

För de mindre partierna visar båda undersökningarna på en framgång på ungefär 1 procentenhet för Miljöpartiet. Däremot för Centerpartiet är förlusterna stora i båda undersökningarna. Allra mest i Aftonbladet/Demoskops undersökning där Centern till och med hamnar under 4%-spärren. För Liberalerna är läget fortsatt kritiskt, man har tappat drygt 1 procentenhet sedan valet och ligger fast förankrade under spärren. För Ebba Busch och Kristdemokraterna är läget nästan ännu värre nu. Man har sedan valet tappat mer än 2 procentenheter av stödet och är numera också fast förankrade under riksdagsspärren. I Aftonbladet/Demoskops undersökning har man till och med rasat ner så mycket att man är mindre än Liberalerna. Vad ska du göra Ebba Busch? Fortsätta drömma om kärnkraft och visa upp din rasistiska sida ännu tydligare?

De tre partier som formellt utgör regeringen har tappat ungefär 3 procentenheter sedan valet, vilket alltså motsvarar vad Socialdemokraterna har ökat. Vi kan alltså förvänta oss ytterligare populistiska utspel från vår Brunblå sörja den närmaste tiden. Utspel där man hållet rejält tyst om konsekvenserna av dessa utspel.

Läs:
SVT/Verian: Största gapet mellan blocken på knappt ett år. - SVT
Stödet har rasat - oväntade siffran gör Kristersson till «bästa förloraren». - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Donald Trump irriterar tyskarna.

Donald Trump tillhör som de flesta högerspöken kärnkraftskramarna och klimatskeptikerna. En kombination som är vanlig på den sidan. Det var väl denna bakgrund som gjorde att en av Donald Trumps lögner i TV-debatten mot Kamala Harris gick ut på att man i Tyskland tvingats bygga nya kolkraftverk sedan man beslutat sig för att stänga kärnkraften. Hur som helst så var det en lögn som tydligen irriterat en hel del tyskar. Det finns en fastställd plan för när all kolkraft ska vara avvecklad i Tyskland. Och det byggs alltså inga nya.

Läs:
Tysk irritation mot Trump: Vi bygger inga kolkraftverk. - Sveriges Radio
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Det israeliska mördandet i Gaza fortsätter. Bland de senaste målen hör en skola i centrala Gaza, al-Jaouni skolan som ligger i flyktinglägret Nuseirat. Skolan drivs av FN:s flyktingorganisation UNRWA och sex av deras anställda lärare dödades. Jag måste säga att man är skickliga inom den israeliska militärmakten och jag är övertygad om att man kommer att nå målet 50.000 döda innan årsskiftet. Om inte världen gör klart för Benjamin Netanyahu att nu får det vara nog! Men det är man tyvärr för fega för.

Läs:
UN says Israeli strike on Gaza school killed six of its staff. - BBC

onsdag 11 september 2024

Vad betyder en debatt?

» Harris vs Trump.

Under natten (svensk tid alltså) hölls det en första TV-debatt mellan Kamala Harris och Donald Trump. Jag har ju redan tidigare berättat att Donald Trump av rädsla för Kamala Harris erfarenheter hade fått igenom att det under debatten skulle vara förbjudet för debattörerna att ställa frågor till den andra.

Av de undersökningar som gjorts verkar det vara så att en majoritet av tittarna tyckte att Kamala Harris vann debatten. Troligtvis beroende på att hon lyckades vara mer saklig medan Donald Trump som vanligt kom med sina absurda påståenden och lögner. Tydligen var det så att programledarna fick gå in och rätta Donald Trumps direkta lögner flera gånger.

Bland påstående fick vi serverat att miljoner immigranter till USA kommer från fängelser och mentalsjukhus och liknande och att dom nu äter upp amerikanernas husdjur som hundar och katter. Han berättade också när debatten handlade om aborträtten att man i delstater styrda av Demokraterna tillåter abort i 9:e månaden, man får helt enkelt avliva nyfödda barn. Påstod Donald Trump alltså. Och så fick debattledarna gå in och rätta lögnaren Donald Trump igen.

Vi fick också veta att Kamala Harris var marxist. Vilket tydligt visar att Donald Trump inte har en aning om verkligheten.

Jag förstår att Donald Trump efter debatten hävdat att man var två mot en i debatten.

För övrigt har jag förstått att vår nya Utrikesminister Maria Malmer Stenergard inte formellt vill ta ställning till vem hon hoppas ska vinna presidentvalet. Men hon har ju tidigare försagt sig att hon hoppas på Donald Trump - precis som Jimmie Åkesson.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Denna kärnkraft.

2007 började man bygget på den franska kärnkraftsreaktorn Flamanville 3. I dagarna laddades reaktorn, cirka 10 år försenat, och till en kostnad på ungefär 150 miljarder kronor, vilket är nästan fyra gånger så mycket som budgeterat. Men, i dagarna körde man alltså trots allt igång den första kärnklyvningen - som resulterade i ett automatiskt tvärstopp!

Det gick inte som tänkt, som det brukar med kärnkraftsprojekt. Hur som helst så är reaktorn tydligen igång nu och producerar elström. Visserligen bara med 0,2% av beräknad effekt. Men alltid något!

Läs:
Franska Flamanville-reaktorn får grönt ljus för uppstart. - Energinyheter
Stopp i reaktorn dagen efter första klyvningen – «Mänskligt fel». - Ny Teknik
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa Sverigedumokrater.

Jakten på medlemmar till de politiska partierna är hård. Med åren blir det allt svårare att rekrytera medlemmar som vill engagera sig. Det gäller alla partier. Sverigedemokraternas ungdomsförbund Ungsvenskarna har tydligen kommit på den mest effektiva metoden för att locka nya medlemmar. Man ställde sig utanför två högstadieskolor och lockade ungdomar till att swisha medlemsavgiften på 100 kronor till Ungsvenskarna. Som tack fick dom ett presentkort till ett närbeläget köpcentrum - på den dubbla summan, 200 kronor!

Visst är det den ideala värvningsmetoden. Du får 200 kronor av oss om du betalar 100 kronor till oss! Kan det gå under begreppet muta? I varje fall förvånar det mig inte när det gäller SD.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

tisdag 10 september 2024

Tänk att regn kan kännas så skönt

» Den där Ebba.

Den svenska Brunblå sörjans energipolitik är just det - en sörja. Motsägelserna och lögnerna från kärnkraftskramaren Ebba Busch avlöser varandra. Det är lite svårt att hänga med.

På några dagar har flera intressenter, bland annat Vattenfall, meddelat att dom pausar flera stora havsbaserade vindkraftsparker. Man vill att kostnaden för anslutningen till nätet är något som Staten ska stå för. Vilket vår styrande Brunblå sörja inte vill göra. De olika kraftslagen ska behandlas likvärdigt. Man kan inte gynna något speciellt kraftslag menar man.

Några dagar tidigare meddelade man från den Brunblå sörjan att man skulle satsat 400 miljarder i lån för att bygga nya kärnkraftsverk. Dessa kärnkraftsverk skulle också garanteras ett pris på 80 öre per kilowattimme. Ett pris långt över vad spotpriset för elen brukar ligga på. Men kärnkraftsel är så dyrt att det lönar sig inte med de elpriser vi har i Sverige. Alltså måste man garantera ett pris långt över vad andra producenter får för sin el.

Men alla energislag måste ju behandlas likvärdigt... Jag förutsätter därför att vindkraft, vattenkraft och solenergi också garanteras att få 80 öre. Skulle priset ligga under detta så lägger Ebba Busch personligen till mellanskillnaden?

För övrigt så har ju motståndet mot vindkraft rent allmänt varit stort. Sverigedemokraterna har ju i princip lovat att riva dom där hemska stålkolosserna. Senaste nytt är dock att Ebba Busch tydligen insett verkligheten för en gångs skull. Nu ska i princip den fastighetsskatt som vindkraften betalar betalas ut till de kommuner där vindkraften står. Det handlar om en hel del miljoner till kommunerna. Vilket naturligtvis kommer att innebära att intresset från kommunerna att acceptera vindmöllor i kommunen kommer att öka. Det kommunala vetot kommer att utnyttjas lite mer sparsamt.

För övrigt ser jag att den svenska elexporten fortsätter att sätta rekord. Vårt överskott på el är ganska stort. Vi producerar mycket mer el i Sverige än vad vi konsumerar. Och efterfrågan på billig el i flera av våra grannländer är stort. Lägg till att tidigare stora elexportören Frankrike fortsätter att ha problem med elproduktionen - i sina kärnkraftverk!

Tyvärr innebär elexporten att vi i Sydsverige får betala de högre priserna nere i Europa eftersom exportpriserna smittar av sig.

För övrigt ser jag att SD:s kärnkraftskramare Jessica Stegrud är orolig för att man inte kan lita på Socialdemokraterna när det gäller kärnkraften. Kan man hoppas?

Läs:
Regeringen satsar en miljard på kommunernas vindkraft. - Aktuell Hållbarhet
Kärnkraftskostnad oroar regeringens vakthund. - Aktuell Hållbarhet
Stegrud: Lita inte på Socialdemokraterna i kärnkraftsfrågan. - Jessica Stegrud (SD) Altinget debatt
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Taskigt.

Svensk fackföreningsrörelses konflikt med Elon Musks Tesla har pågått länge. Elon Musk har en mycket negativ inställning till facklig verksamhet i grunden. Det smittar naturligtvis av sig på Elon Musks verksamhet. Exempelvis vägrar svenska Tesla (på direkt order från Elon Musk) att teckna kollektivavtal med facket. Annars anses det ju som fullt naturligt att teckna kollektivavtal i Sverige. Det handlar om enstaka udda företag som vägrar detta. Tesla är alltså ett sådant.

Konflikten har pågått en tid. Sympatiåtgärderna från andra fackliga organisationer har varit många. Det gäller stöd både i Sverige och från andra länder. I många andra länder hoppas man på att det svenska facket ska vinna eftersom detta skulle ge fackliga organisationer i andra länder ett starkt stöd i deras kamp mot Elon Musk och Tesla.

För att klara sin verksamhet har Tesla regelbundet flugit in strejkbrytare för att kunna fullgöra sina uppdrag. Men uppenbart är att man från Elon Musk och Tesla känner att man har svårt med att vinna opinionsmässigt. Nu vill därför Tesla anställa en lobbyist som ska arbeta för att påverka den svenska opinionen i en för Tesla mer positiv riktning. Organisationen Skiftet har dock startat en motkampanj. Med hjälp av AI överöses Tesla av ansökningar om att få anställning som lobbyist. Personer med koppling till Skiftet får helt enkelt hjälp att sätta samman en ansökan om att få anställning som lobbyist.

Stackars Tesla som får alldeles för många jobbansökningar!

Läs:
Använder AI för att försvåra Teslas lobbyrekrytering: «Attack under bältet». - Resumé
Skiftet - demokrati i rörelse. - Skiftet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mördandet fortsätter.

Senaste nytt från Gaza är att israelisk militär bombat ett tältläger med flyktingar väster om staden Khan Yunis i södra Gazaremsan. Området har av israelisk militär utpekats som humanitär zon för palestinska flyktingar. En majoritet av den palestinska befolkningen befinner sig på flykt på Gazaremsan. Bland annat i stora tältläger utefter stranden. Närmare 90% av bebyggelsen på Gazaremsan är förstörd. Bomberna över det aktuella tältlägret uppges ha dödat minst ett 40-tal palestinier och skadat ett 60-tal. Men ytterligare drygt 10-talet saknas.

Det är uppenbart att den israeliska militären siktar på att nå 50.000 döda palestinier innan årsskiftet!

Enligt ännu icke bekräftade rykten är viljan från unga palestinska män att ansluta sig till Hamas rekordhög.

Läs:
40 döda efter israelisk attack mot tältläger. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Udda debattregler.

Det är snart dags för en kanske avgörande TV-debatt mellan Kamala Harris och Donald Trump inför presidentvalet i USA. Donald Trump har tydligen lyckats få igenom den något udda debattregeln att den ena kandidaten får inte under debatten ställa en direkt fråga till den andra kandidaten. Kamala Harris får alltså inte fråga Donald Trump om vad han tycker i en specifik fråga!

Visst känns det som en mycket udda debattregel för en TV-debatt mellan två olika kandidater. Man kan nästan säga att det ju inte blir en debatt? Tydligen är det så att Donald Trump är livrädd för Kamala Harris erfarenheter från juridiken. Stackars Donald!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Som väntat.

Som väntat får Maria Malmer Stenergard ta över rollen som Utrikesminister efter Tobias Billström. Som jag sagt redan innan tycker jag det är bra. En SD-influerad Migrationsminister med tydlig rasistisk profil känns det skönt att bli av med på den posten. Kanske kan hon göra sig lite fri från Sverigedemokraterna som Utrikesminister. Det får framtiden utvisa. Ny Migrationsminister blir Johan Forssell. Kan vi hoppas att han i varje fall är moderat och inte sverigedemokrat?

Färdiga åsikter - helt gratis

måndag 9 september 2024

Härligt - det regnar

» Mördandet fortsätter.

Karta över Israel
Israeliska angrepp på grannländer är inget ovanligt. Utbyte av bomber och missiler mellan Hizbollah i Libanon och israeliska attacker mot mål i grannlandet Libanon är inte ovanliga.

Golanhöjderna i Syrien har Israel redan ockuperat och annekterat och byggt israeliska bosättningar där man tagit över mark från de syrier som redan bodde där. Golanhöjderna användes av palestinska grupper till att skjuta missiler över Israel vilket enligt krigets lagar ger Israel rätt att ockupera området för att skydda israeliskt territorium. MEN, man har inte rätt att annektera området och göra det till en del av staten Israel. Man har inte heller rätt enligt internationella lagar att flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark och tränga bort den befolkning som redan bor där. Dvs Israel begår brott mot internationella lagar och FN-stadgan.

Med jämna mellanrum utför israeliska flygvapnet bombattacker inne i Syrien. Man uppger att det är iranska militära mål, men man har faktiskt inte rätt att fälla bomber och skicka missiler mot sina grannländer bara för att det där pågår verksamhet som man ogillar. Nu senast har ett antal mål inne i centrala Syrien attackerats. Uppgifterna om antalet döda varierar mellan 18 och 26 döda. Och ännu fler skadade. Man kan uttrycka det så som att det är egentligen inte underligt att grannländerna hyser ett agg och gör motstånd mot Israel. Det är kanske inte så underligt att olika terrorgrupper har mycket lätt för att rekrytera nya rekryter.

Israels annekterande av östra Jerusalem och Västbanken är andra brott mot internationella lagar och FN:s resolutioner. Alla israeliska bosättningar på ockuperad och annekterad mark är illegala. Det är förbjudet att flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark och tränga undan den befolkning som bor där. Det är ett krigsbrott!

Så här ska en karta över Israel se ut. Inte så som de högerextrema ultraortodoxa grupper som styr dagens Israel mot ett Storisrael vill att den ska se ut.

Läs:
Israeli strikes on Syrian military sites kill 18, health minister says. - BBC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Nya spekulationer.

Jag ser att Expressen nu spekulerar i att Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) är huvudfavorit till att ta över Utrikesministerposten efter Tobias Billström. Ett beslut som jag ser som ett steg framåt. Den som ersätter rasisten Maria Malmer Stenergard som Migrationsminister kan inte vara sämre!

Vi får väl veta imorgon.

Läs:
Malmer Stenergard pekas ut som ny utrikesminister efter Billström. - Expressen
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Vilka sitter i regeringen?

Jag tittade på Rapport nu tidigt på kvällen och det var gott om regeringspresskonferenser där dom står uppställda alla fyra bakom ett eget podium med texten "Regeringen" på alla fyra. Men, visst är det så att den Brunblå regeringssörjan består av tre partier? Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna! Vilket är det fjärde regeringspartiet? Är det något jag missat?

Nu ska jag inte visa mig dummare än vad jag egentligen är. Det är naturligtvis så att den Sverigedemokratiska representant som alltid ska vara med vid regeringens presskonferenser får stå bakom ett podium med texten "Regeringen". Tänk vad stolt hen måste känna sig? Ulf Kristerssons löfte till Förintelseöverlevaren Hédi Fried är inte mycket värt. Makten, med stort M är viktigare.

Hur som helst hoppas jag att alla sverigedumokrater blir förolämpade av att jag använde ordet "hen"! Jag vet att dom inte gillar det lilla ordet.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Det får bli utdelande av en ny hedersbetygelse idag till Dagens Sverigedumokrat.

- "För mig är det likna med ett folkutbyte när man, i min mening, koloniserar till exempel Skellefteå med stora mängder utlänningar."

Stackars Elias Norgren (SD) från Västerås. Det måste kännas hemskt när det kommer så'na där hemska utlänningar till stan för att jobba.

Jag riktigt känner för dig Elias. Folkutbytet måste kännas som något fruktansvärt. Du är en värdig mottagare av titeln Dagens Sverigedumokrat

söndag 8 september 2024

Är det slut på högsommarvärmen nu?

söndag 2024-09-08
Är det slut på högsommarvärmen nu?
tyckeri nummer 9978

» Dödandet fortsätter.

På den av Israel ockuperade Västbanken har tre representanter för ockupationsarmén skjutits ihjäl vid gränsen mellan den ockuperade Västbanken och Jordanien. Tydligen var det någon som kom med lastbil från den jordanska sidan av gränsen som öppnade eld mot ockupationssoldaterna. Som svar har ockupationsmakten Israel stängt samtliga gränsövergångar mellan det av Israel ockuperade Västbanken och Jordanien.

Vi ska hålla i minnet att ett ockuperat folk har rätt att göra väpnat motstånd mot ockupationsmakten. Det gäller ukrainare i Ukraina och det gäller palestinier på Västbanken t.ex.

Skapa fred
För någon dag sedan sköt soldater från den israeliska ockupationsarmén ihjäl 26-åriga Aysenur Ezgi Eygi som var både amerikansk och turkisk medborgare. Hon sköts ihjäl av de israeliska ockupationssoldaterna i samband med en demonstration i Beita på Västbanken. Här har man demonstrerat varje vecka i tio år mot att israeliska bosättare drev bort den palestinska befolkningen från det palestinska samhället. Istället skapades en illegal judisk bosättning vid namn Evyatar. Bosättningen var från början till och med illegal enligt ockupationsstaten Israels sätt att se på det. Senare har den dock av ockupationsstaten Israel gjorts till en legal bosättning. Något som ju egentligen är omöjligt. En stat har enligt internationella lagar inte rätt att flytta in sin egen befolkning på ockuperad mark och driva bort den befolkning som redan bor på platsen. Alla bosättningar är alltså illegala. Under tio år har det varje vecka demonstrerats mot den israeliska ockupationsmakten på platsen. Ibland blir det våldsamt när israeliska soldater eller poliser öppnar eld mot demonstranterna. Totalt har under de tio åren 17 personer dödats av ockupationsmakten och flera hundra har skadats när ockupationssoldaterna försvarar de illegala israeliska ockupanterna av marken.

Att så uppenbart skjuta ihjäl en amerikanska medborgare kan skapa en ytterligare liten fnurra på tråden mellan Israel och USA. Där Joe Biden tydligt har visat att han allt mer börjar tröttna på Benjamin Netanyahus maktfullkomlighet och oresonlighet.

Vi kan notera att de båda cheferna för de brittiska och amerikanska underrättelsetjänsterna MI6 och CIA gjort ett unikt gemensamt uttalande där dom kräver vapenvila i kriget i Gaza. I ett mycket unikt gemensamt uttalande kräver CIA-chefen William Burns och MI6-chefen Richard Moore fred!

Demonstrationerna i Israel fortsätter. I går samlades en halv miljon israeler i Tel Aviv med krav på att Israel tecknar ett avtal med Hamas om slut på stridigheterna och att kvarvarande gisslan ska släppas fri. Demonstrationen uppges vara den största någonsin i Israel. Opinionsläget för Benjamin Netanyahu är ytterst kritiskt. Men experterna tror inte att något kommer att hända så länge han har stöd från de högerextrema ultraortodoxa regeringsledamöter som stödjer honom. Istället räknar man med att Benjamin Netanyahu kommer att klamra sig fast vid makten i avvaktan på att han hoppas att Donald Trump ska vinna valet i USA. Benjamin Netanyahu räknar med att Donald Trump är mer välvillig till den israeliska ockupationen och krigandet.

Läs:
Tre israeler dödade vid gränsen mellan Jordanien och Västbanken. - Sveriges Radio
Tre vakter dödade – nu stängs gränsen. - Expressen
Dödad aktivist diplomatisk kris för Israel. - Dagens Nyheter
Spionchefer manar till vapenvila i Gaza. - Epoch Times
Experter: Netanyahu kommer inte backa. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Apropå Donald Trump.

Apropå Donald Trump så ser jag att han är missnöjd med att flera olika länder inte längre vill ha dollarn som reservvaluta. Flera länder har deklarerat att dom vill försöka göra sig oberoende av dollarn. Men det skulle ju skada USA. Idag ligger 59% av världens valutareserver placerade i dollar. Euron är snart uppe i 20%. Hur som helst så blir Donald Trump tydligen förolämpad om man inte vill använda dollarn. - "Om du lämnar dollarn kommer du inte göra affärer med USA för vi kommer att införa tullar på 100 procent på era varor" deklarerade Donald Trump i dagarna. Usch ja, stackars USA!

Läs:
Trump: Strafftullar om länder överger dollarn. - Expressen
Trump: Strafftullar om länder överger dollarn. - Svenska Dagbladet

lördag 7 september 2024

Idag är det skäggets dag

» Maria Malmer Stenergard (SD/M) är en rasist.

Regelbundna läsare av Sven Tycker har nog uppmärksammat att vår Migrationsminister Maria Malmer Stenergard står mycket lågt i kurs hos mig. Till och med om man tar hänsyn till att hon ju är medlem av en Brunblå regering som redan det gör mig förtvivlad. Men Maria Malmer Stenergard sitter som Migrationsminister som moderat minister, men hennes sätt att agera gör att jag känner att hon till och med är mer sverigedemokrat än moderat.

Hon ser vårt samhälle med tydligt rasistiska ögon! Alla "icke-svenskar" är av ondo. Flyktingar och andra invandrare medför inget annat än besvär. Den kristna, rena, fina, vita ariska rasen är helt enkelt överlägsen alla andra. Människor av annan hudfärg, med annan religion, med annan kultur, med annat ursprung innebär bara problem för vårt samhälle. Vi i vårt överlägset fina Sverige klarar oss helt enkelt bättre om vi slapp belasta vårt samhälle med utbölingar. Dom kan inte tillföra oss något gott.

För att försvåra integrationen är det nu på väg att alla asylsökande som mot förmodan lyckas ta sig till Sverige ska förvisas till speciella mottagningscenter på olika platser i landet. Enligt Maria Malmer Stenergard är det viktigt att de få hemska asylsökande som trots alla försök från svenska myndigheter lyckas ta sig till Sverige inte kommer i kontakt med andra svenskar än de som kommer att vara anställda vid dessa mottagningscenter. Skulle dom komma i kontakt med det svenska samhället under asylprövningstiden så finns det ju risk för att dom börjar integreras i det svenska samhället innan man har lyckats fatta ett beslut om att inte bevilja asyl. Genom att ha dom inlåsta på speciella mottagningscenter under asylprövningen finns dom också lätt tillgängliga för att avvisas från Sverige så snabbt som man hunnit fatta beslut om att avslå deras asylansökan.

Maria Malmer Stenergard (SD/M)
Maria Malmer Stenergard (SD/M) kan helt enkelt inte se att asylsökande och andra utlänningar kan tillföra något positivt till det svenska samhället. Är det någon som någonsin hört eller sett henne säga något positivt om alla de invandrare som jobbar och sliter? Det är ju trots allt en majoritet av invandrarna som gör det. Sysselsättningsgraden är inte riktigt lika hög som för infödda svenskar, men det är en stor majoritet som jobbar. Sysselsättningsgraden är i en fullt jämförbar nivå som sysselsättningsgraden rent allmänt inom EU-länderna. Men, sådant ser inte Maria Malmer Stenergard. Hon ser bara bekymmer och kostnader.

Jag var i veckan på sjukhuset och fick min matstrupe röntgad. Röntgenläkaren som tog bilderna heter Ali! Den läkare på vårdcentralen här i Åstorp som skrev remissen heter också Ali. Båda mycket trevliga män som visat en god servicevilja, som förklarade alldeles utmärkt vad som skulle göras. Och allt på perfekt svenska! Jag har fått tandproteser, min tandläkare har av namnet att döma klart utländskt ursprung. En trevlig dam som gjort ett perfekt jobb. Överhuvudtaget träffar jag dagligen på olika sätt män och kvinnor som helt uppenbart har utländskt ursprung och som jobbar och sliter för att göra livet bra för mig och för att det svenska samhället ska fungera bra.

Men Maria Malmer Stenergard (SD/M) ser bara problem. Hon kan inte en enda gång säga något positivt om alla de invandrare som gör vårt samhälle bättre. Som vårt samhälle helt enkelt är beroende av för att det ska fungera. Det kvittar om det är hemtjänstpersonal, lokförare, kassabiträden, läkare, busschaufförer, frisörer och jag kan fortsätta uppräkningen i all evighet. Men Migrationsminister Maria Malmer Stenergard (SD/M) ser bara problem. Hon gör på uppdrag av sin uppdragsgivare, Sverigedemokraterna, allt hon kan för att bli av med så många som möjligt och förhindra så att så få som möjligt kan ta sig hit.

Maria Malmer Stenergard (SD/M) är en vidrig rasist! Jag hoppas att hon får en spark uppåt och blir utnämnd till ny Utrikesminister efter Tobias Billström. Hon kan som den rasist hon är göra svår skada som Utrikesminister men trots allt mindre skada än som Migrationsminister.

Läs:
Högre ersättning för asylsökande skolbarn. - Sveriges Radio
Malmer Stenergard är SD:s marionett. - Annie Crona i Dagens ETC
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Skäggets dag.

En gång i tiden lät jag bli att raka mig under en period. Den här bilden är tagen den 7 november 2004, alltså för snart 20 år sedan. Jag jobbade fortfarande på Försäkringskassans lokalkontor här i Åstorp. Och jag kan tänka mig att jag nog fick en del kommentarer. Hur som helst så rakades skägget av dagen efter bilden togs. Men vi kan väl fira Skäggets dag med att återuppliva ett minne.

Sven Ohlsson med skägg

fredag 6 september 2024

72 år med Sven

» Uppretad ambassadör.

Vi kan notera att Carl Bildt tydligen retat upp Israels ambassadör i Stockholm. Ziv Nevo Kulman, som han heter, uppskattade tydligen inte att Carl Bildt gjorde liknelser mellan Vladimir Putin och Benjamin Netanyahu. Själv kan jag ju hålla med Carl Bildt. Båda leder en stat som ockuperar en grannstat och för krig mot denna. Vi kan förresten notera att Tobias Billström håller med - Carl Bildt alltså. Precis som jag!

Nyligen höll Benjamin Netanyahu en presskonferens och bakom honom fanns en karta över Israel. Som påstod att Israel bestod av både Israel och de områden som enligt FN:s resolutioner och Internationella Domstolens domar ska utgöra en palestinsk stat (dvs Västbanken och östra Jerusalem). Benjamin Netanyahu markerade i och med detta att han inte respekterar Förenta Nationerna, Internationella Domstolen och de flesta demokratiska stater i världen.

Vi kan förresten notera att Carl Bildt deklarerade sin åsikt via ett twitter på Elon Musks X.

Säger man att man "twittrar" eller att man "x:ar" eller...

Läs:
Carl Bildt liknar Netanyahu vid Putin. - Svenska Dagbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Apropå Elon Musk.

Apropå Elon Musk så ser jag att Donald Trump deklarerat att han vill, om han blir president, att nämnda Elon Musk ska leda en kommission för att hitta "onödiga offentliga utgifter och regeringssatsningar".

Färdiga åsikter - helt gratis
Nu tror jag i och för sig inte att Donald Trump sade "om han blir president" utan snarast "när han bli president". Kan vi gissa att Elon Musk första förslag blir att förbjuda facklig verksamhet?

Läs:
Trump vill se Musk leda reformarbete. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Rekord slås på löpande band.

Jag såg ett inslag på TV som berättade att Kina drabbats av den värsta orkanen någonsin. Yagi heter den tydligen. Över en miljon människor har evakuerats.

För någon dag sedan sattes nytt värmerekord för september i Sverige. Vi upplever extrem värme. Jag hoppas verkligen att alla de 7.000 som ska springa Helsingborg Maraton imorgon tar det lugnt och känner av när det bli farligt i värmen.

För övrigt sätter vi värmerekord på löpande band i Europa och i världen. Och vår Brunblå sörja till regering vill gärna slå nya värmerekord och satsar miljardbelopp i statsbudgeten på att öka utsläppen i Sverige.

Läs:
Superorkanen Yagi över Kina – hundratusentals evakuerade. - SVT
Årets sommar var rekordvarm – och världen går mot nya rekord. - Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dessa amerikaner.

I onsdags inträffade ännu en i raden av skolskjutningar i USA. En 14-åring i Georgia lyckades skjuta ihjäl fyra personer. Två lärare och två skolkamrater. Ytterligare nio personer skottskadades när 14-åringen gick runt på skolan med en AR-15 automatvapen. Ett vapen 14-åring lite tidigare fått i present av sin pappa! Amerikaner är inte riktigt kloka! Hur som helst så åtalas nu pappan också i varje fall.

Läs:
Pappan till 14-årig skolskytt i USA åtalas. - SVT
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

Jag är lite splittrad idag om vem jag ska utse till Dagens Sverigedumokrat. Jag har två kandidater. En kandidat är Paul Svensson som är regionråd i Region Skåne för Sverigedemokraterna. Men jag har en annan kandidat också, Unni Björnerfors som är ledamot för Sverigedemokraterna i Regionfullmäktige i Stockholm. Under en period nyligen var hon också ersättare i Riksdagen för Sverigedemokraterna.

Paul Svensson har blivit upprörd över att läkaren Lars-Olof Tobiasson sedan 1986 har hängt upp egen konst han själv köpt på väggarna i Vårdcentralen i Sjöbo där han arbetade. Det som retade upp sverigedumokraten extra mycket var tydligen två tryck av konst från Andy Warhol föreställande Mao Zedong och Vladimir Lenin. Två välkända konstverk av Andy Warhol som till och med jag känner igen. Den som känner till Andy Warhol vet att konsten verkligen inte är hyllningar av Mao och Lenin.

Jag undrar om Paul Svensson hade blivit lika förnärmad om Andy Warhols Adolf Hitler hängt på väggen? Hur som helst ska nu Lars-Olof Tobiasson plocka ner all sin konst så får besökarna på VC i Sjöbo istället njuta av de vackra fina vita väggarna en tid.

Hur som helst så har jag ännu en kandidat till titeln Dagens Sverigedumokrat, Unni Björnerfors i Stockholm. Hon sprider med glädje anti-vaccinationslögner och allmän högersmörja. - "En långdragen död" är hennes beskrivning av Covid-vaccination. Vaccinationer rent allmänt leder till bland annat demens, MS och hjärtinfarkt. Eller i värsta fall ”turbocancer”, där man kan dö inom några få timmar. I somras lyckades hon få lite tidningsrubriker efter att ha sett glada invandrarungdomar som tagit studenten. Det resulterade i: - "Fy skam Sverige, hur är detta möjligt? Ut ut ut, detta land är i kris, stackars våra barn och ungdomar som inte kan försvara sig mot detta pack." I övrigt är hennes sociala medier fyllt av hat mot invandrare, homosexuella och det vanliga SD-hatet. Och så hyllningar av Donald Trump och de brittiska högerextremisterna Nigel Farage och Tommy Robinson.

Dagens ETC som granskat Unni Björnerfors har i flera dagar försökt få kontakt med henne för en kommentar men hon svarar inte. Hon gör i varje fall inte som "hennes meningsfrände" Rasmus Paludan som lägger på luren så fort Polisen försöker delge honom brottsmisstanke. Dagens ETC har även sökt SD i Stockholm för en kommentar utan att få kontakt.

Dom får dela utmärkelsen idag!

Läs:
Nu kastas Lenin och Mao ut från vårdcentralen i Sjöbo – efter förslag från SD. - SVT
SD-topp i regionen: Vaccinet ger ”turbocancer” och demens. - Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

torsdag 5 september 2024

I morgon fyller jag 72

» Bye bye Tobbe.

Rejält överraskande så meddelade helt plötsligt igår utrikesminister Tobias Billström att han lämnade rollen som utrikesminister i Ulf Kristerssons regering. Ja, han skulle visst lämna politiken helt och hållet om jag förstått det hela rätt. - "Det är med blandning av vemod och stolthet som jag idag har meddelat statsministern..." Informationen om detta ytterst överraskande beslut gavs i ett kort inlägg på X (fd Twitter). Undrar hur många som togs på sängen? - "Formen för den gör att man misstänker ugglor i mossen" konstaterar krisexperten Charlie Stjernberg, som dömer ut mediehanteringen.

Kan någon förresten berätta hur länge det är regel att man nästan alltid skriver just "X (fd Twitter)". Det är ju faktiskt ganska korkat att hålla på att förtydliga med det gamla namnet. Men å andra sidan känns det så otydligt och korkat att bara skriva "X".

Tobias Billström
Hur som helst så ger naturligtvis ett sådant här plötsligt besked på detta sättet upphov till mängder av spännande spekulationer om vad som egentligen ligger bakom. Det har nämnts en tjänstetillsättning på utrikesdepartementet där Ulf Kristersson lagt sig i för mycket. Det har nämnts det faktum att Ulf Kristersson själv inom sitt eget statsrådskansli skapat en mer eller mindre utrikespolitisk avdelning vid sidan om Tobias Billströms utrikesdepartement. Det har även spekulerats om oenighet när det gäller Israel/Palestina-mördandet. Tobias Billström sägs vara mer böjd åt att ta en humanitär ståndpunkt medan Ulf Kristersson mer rakt på stödjer Israel. Tobias Billström uppges också vara mycket missnöjd med att t.ex. biståndet till UNRWA slopades av Israelvännerna inom L + KD + SD + M mot Tobias Billströms önskemål. Det uppges att Tobias Billström varit mycket missnöjd med att Sverigedemokraterna genom det s.k. Samordningskansliet fått ett stort inflytande över utrikespolitiken vilket man inte ska ha enligt Tidöbibeln. Det finns säkert fler anledning som nämnts men jag glömt - eller som inte nämnts alls men som gäller som anledning. Hur som helst så har Tobias Billström stigit i mitt anseende när jag läser om dessa konflikter.

Hur som helst så är det bara att gratulera Tobias Billström. Ska han nu få en spark uppåt i hierarkin? Nu kan man väl inte komma så mycket högre än utrikesminister men den frågan lär vi få svar på inom en inte allt för lång framtid. Moderaterna tar hand om de sina! En ambassadörspost?

Hur som helst så tillhör inte Tobias Billström mina favoriter. En gång i tiden var han Migrationsminister medan jag var anställd på Migrationsverket. Tobbe vännen stod inte högt i kurs hos mig kan jag berätta. Läs gärna mina synpunkter på den mannen, som jag skrev för nästan 10 år sedan, till exempel den 28 september 2014, när Tobias Billström föreslogs som vice talman i riksdagen istället.

Hur som helst så spekuleras det ju naturligtvis omedelbart i vem som ska ta över posten som Utrikesminister. Bland de som nämnts är Maria Malmer Stenergard min favorit. Kan vi hoppas att hon gör samma karriärhopp som Tobias Billström en gång. Dvs från Migrationsminister till att senare bli Utrikesminister. Hur som helst kan Maria Malmer Stenergard inte vara en värre katastrof som Utrikesminister än hon är som Migrationsminister. I princip vem som helst vore bättre på posten som Migrationsminister! Det måste väl finnas någon moderat som inte innerst inne är sverigedemokrat?
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Mutor som förväntat.

Att Elisabeth Svantesson skulle sänka skatter blev vi väl inte förvånade över när vi fick besked om detta. Som väntat sker det genom s.k. Jobbskatteavdrag, dvs man bygger på ytterligare på den straffbeskattning av sjuka, funktionshindrade och allmänt arbetslösa som ju Jobbskatteavdraget i princip handlar om. Mer pengar ju mer man tjänar, men inget till den som råkat ut för en svår olycka, fötts med ett funktionshinder eller kanske drabbats av cancer eller liknande. Eller kanske den som blivit arbetslös sedan arbetsgivaren gått i konkurs.

Jag är ju personligen berörd. Min yngsta son är född med autism. Han har inget talspråk och har många "underliga" idéer. När man lärt känna honom så förstår man att han egentligen menar väl och vill hjälpa till. Men ingen arbetsgivare skulle anställa honom. Han lever alltså på Aktivitetsersättning. Den är inte hög, men det går att leva på den eftersom han inte har så stora behov. Men någon skattesänkning får han alltså inte. Han ska enligt den Brunblå sörjan straffbeskattas ytterligare. Men jag gissar att Tobias Billström får en rejäl sänkning av skatten på sitt avgångsvederlag?

onsdag 4 september 2024

En helt vanlig onsdag

» Var glad att du bor i lugna Sverige.

Vi har ju i vårt egentligen lugna Sverige fått en våldsam debatt om det vi kallar "gängkriminalitet". Skjutningarna har periodvis dominerat den politiska debatten. Det är därför viktigt att ha i minnet att vi har faktiskt inte någon våldsam ökning av mördandet i Sverige. Antalet går lite upp och ner, men sett på ett litet kortare perspektiv så ligger det faktiskt ganska konstant. Sett i ett längre perspektiv så har snarast risken för att bli mördad minskat ganska bra.

En vanlig svensk ska inte gå omkring och vara rädd. Det finns mycket annat som är mycket farligare. Exempelvis dör det ungefär dubbelt så många i trafiken under ett år än som mördas (dödsfall pga yttre våld...). Tillhör du inte själv någon kriminell organisation så ska du inte gå omkring och vara orolig.

Vad som däremot hänt är att olika kriminella grupper i ökad utsträckning använder skjutande (och sprängande) i konkurrensen om knarkkunderna. Och en mycket oroande utveckling är utnyttjandet av minderåriga för att utföra skitjobbet som man inte själva vågar.

Jag såg för övrigt en liten notis som berättade att enligt Polismyndighetens statistik så har det skett rekordfå skjutningar än så länge i år. Det är den lägsta siffran sedan 2017. Det kan man inte tro när man ser medias bevakning av skjutningarna...

Och, sett i ett internationellt perspektiv, är det faktiskt lugnt i Sverige. Bara idag hittade jag två små notiser om hur det går till i vårt föregångsland USA. I Chicago står en 30-årig man åtalad för att ha skjutit ihjäl fyra personer på ett tåg. Han gick på natten fram genom tåget och sköt ihjäl fyra personer i flera vagnar som satt och sov i sätet. Och sedan läser vi om åttaåringen i Utah som lämnades ensam i bilen medan mamma gick in i affären och handlade. Ja, inte helt ensam. Mammans pistol låg också i bilen. Åttaåringen sköt sig själv!

Läs:
https://sverigesradio.se/artikel/relativt-fa-skjutningar-i-ar-lagsta-nivan-sen-2017. - Sveriges Radio
Man charged after four shot dead on Chicago train. - BBC
Mamma lämnade vapen i bilen – åttaåring sköt sig. - Aftonbladet
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Det handlar om prioriteringar.

Man kan prioritera på olika sätt. Vi har en Brunblå sörja som prioriterar på sitt sätt. För att öka flygets konkurrenskraft gentemot järnvägen så ska nu den s.k. flygskatten avskaffas. Flyget är redan befriade från att betala skatt på sitt flygbränsle. Vi kan alltså räkna med att fler tar flyget och färre tar tåget. Kanske inte det bästa ur klimat- och miljösynpunkt. Men kanske bekvämare för den Brunblå sörjans uppdragsgivare inom Näringslivet.

Vi kan notera att bensinpriset tydligen just nu är det lägsta sedan 2021. Men vår Brunblå sörja satsar många tiotals miljarder på att sänka bensinpriset, det får ju inte stiga för mycket. Några åtgärder från den Brunblå sörjan för att sänka taxorna inom länstrafikens kollektivtrafik är inte skönjbara. När den Brunblå sörjan började satsa miljarder på att sänka bensinpriserna för att dom ökat för mycket så gällde att taxorna inom kollektivtrafiken hade ökat ännu mer. Nu har alltså bensinpriset sjunkit till rekordlåga nivåer. Några tecken som tyder på sänkta taxor inom kollektivtrafiken kan vi inte se. Dom stiger nog vid årsskiftet igen.

Runt om i världen vidtar man annars radikala åtgärder för att locka resenärerna att sätta bilen och ta tåget, bussen, spårvagnen, tunnelbanan osv. Städer med helt gratis kollektivtrafiken börjar bli vanliga. Och länder med olika typer av extremt billiga biljetter blir allt fler.

Men som sagt, i Sverige satsar den Brunblå sörjan på att göra det så billigt som möjligt att ta bilen så att det inte blir så trångt på tåget eller i bussen.

Läs:
Bensinpriset under 17 kronor – lägsta sedan 2021. - Expressen

tisdag 3 september 2024

Idag är jag mest förbannad

» Klimatåtgärder fortsatt nedprioriterade.

Som väntat, nu har man från den Brunblå sörjan (som brukar vilja kalla sig Tidöpartierna) deklarerat att den s.k. flygskatten ska avvecklas efter årsskiftet. För att stärka flygets konkurrenskraft gentemot mer miljövänliga sätt att resa ska det göras billigare att flyga förstår jag. Vi kan lägga till att flygbränsle redan är helt skattebefriat.

Nu är detta inga förvånande besked från den Brunblå sörjan. Sverigedemokraterna, som många gånger är de som styr, tror ju inte på klimatkrisen. Man tror inte på att de mänskliga utsläppen skapar en klimatkris. Att vetenskapen i stort sett är enig om mänsklighetens påverkan på klimatet har ingen betydelse för Sverigedemokraterna. Dom vet bättre än världens vetenskapsmän.

Det är alltså inte så konstigt att vi får regelbundna politiska beslut från den Brunblå sörja som försöker styra vårt land som innebär ökade utsläpp och mer skadliga utsläpp. Vi kommer att få leva med detta så länge vi har miljö- och klimatansvariga politiker som Ebba Busch och Romina Pourmokhtari som trivs i SD:s knä.

Vi ska ha i minne att bland de första åtgärderna som denna Brunblå regeringssörja beslutade om var att slopa stora investeringar i det svenska järnvägsnätet. Vi har nyligen sett att SJ lägger ner ett antal järnvägslinjer. SJ får inga bidrag, SJ är ålagda att vara ett kommersiellt företag som går med vinst. Som alltså ska konkurrera med ett flyg som får flygplatserna subventionerade, som inte behöver betala skatt för sitt bränsle och som alltså nu inte ens behöver betala en mindre s.k. flygskatt för att kompensera för sina utsläpp.

Läs:
Regeringen tar bort flygskatten: För att främja flygtrafiken. - Ny Teknik
Tidöpartierna slopar flygskatten. - Dagens ETC
Regeringen avskaffar flygskatten. - Tidningen Syre
Det lönar sig att bygga höghastighetsbanor. - Tidningen Syre
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Jag blir förbannad
» Think Pink.

Egentligen borde jag skriva ett långt tyckeri om Think Pink skandalen. Rättegången inleds just nu mot företaget som ligger bakom den största miljöskandalen i Sveriges historia. Ett lämpligt straff borde vara att spärra in dom på livstid i några husvagnar som placeras just där dom dumpat all sin skit.

Jag blir bara förbannad, så jag avslutar med ett FY FAN!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Dagens Sverigedumokrat.

I dag har jag valt att ge hederstiteln "Dagens Sverigedumokrat" till Robert Lindén i Blekinge. Robert Lindén är Sverigedemokraternas första regionordförande i Sverige. Han är ordförande i SD-styrda Region Blekinge. Och det har ju gått bra! Budgetunderskottet i Blekinge är nu uppe i 557 miljoner kronor. Som ett led i att få kontroll över budgeten har det genomförts ett besparingspaket på 150 miljoner för sjukvården i Blekinge och man har varslat 90 personer om uppsägning. Som ni kanske förstår ringlar vårdköerna långa.

Men Robert Lindén har sin egen lösning på vårdköerna i Blekinge. Han åker på hälsosemester till Pattaya i Thailand. Där passar han på att uppsöka det privata lyxsjukhuset för "läkarbesök, blodprover och ultraljudsundersökning". - "Det var bara en rutinkontroll som jag alltid gör när jag är här." kommenterar han det med. - "De fixar allt ifrån MR, ultraljud, provtagning och läkarkonsultation med provsvar inom ett par timmar. Behöver du opereras kan du räkna med att det också sker snabbt, i många fall samma dag om det är av allvarligare art."

Fast blekingeborna behöver ju inte samma lyxvård. Dom får snällt ställa sig i kön medan Robert Lindén kör förbi sjukhuset i sin fina jagga - och antagligen skrattar!

Jag tycker Robert Lindén är en värdig mottagare av hederstiteln "Dagens Sverigedumokrat".

Läs:
SD-topp slaktar regionens vård – men åker själv till lyxsjukhus i Thailand. - Dagens ETC
Axel Lindén: «Det är ganska jobbigt att bli den som har något att säga». - Dagens ETC
När SD för första gången tar över en region: Fossilchock väntar. - Dagens ETC

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

måndag 2 september 2024

Benjamin Netanyahu

» Demonstrationer i Israel.

Som en fortsättning på gårdagens tyckeri om antisemitism och islamofobi osv tänkte jag fundera lite mer. Där tyvärr stora grupper inte kan skilja mellan att kritisera staten Israels politik och judar som grupp och att man därför ger utlopp för direkt antisemitiska åsikter istället för att kritisera den politik som förs av de styrande i staten Israel.

Vi kan komma längre med att älska varandra
Det genomförs just nu enorma demonstrationer i Israel. Upp till kanske 500.000 israeler har genomfört en generalstrejk i protest mot Benjamin Netanyahus politik. Flera 100.000 personer har demonstrerat på gatorna i storstäderna i Israel. Benjamin Netanyahu har beordrat Högsta Domstolen att sätta stopp för generalstrejken. Och Högsta Domstolen lyder politiken! Han känner sin makt hotad! Vilket är tt av de områden där kritiken mot Benjamin Netanyahus politik som handlar om inskränkningar i demokratin varit hård. Demonstrationerna visar mycket tydligt att de som med antisemitiska åsikter lägger skulden på alla judar som grupp för staten Israels politik har helt fel.

Det är också viktigt att poängtera att man kan kritisera den israeliska ockupationen av östra Jerusalem, Västbanken, Golanhöjderna och även den "ockupation" av Gaza som just nu genomförs utan att för den saken ge stöd åt de metoder som t.ex. den palestinska gruppen Hamas använder. Men, vi ska också vara medvetna om att ett folk som är ockuperat faktiskt har rätt att göra väpnat motstånd mot ockupationen. Dvs palestinier på Västbanken, östra Jerusalem och Gaza har rätt att med våld göra motstånd mot staten Israels ockupation av deras territorium. Precis som Ukraina har rätt att göra väpnat motstånd mot den ryska ockupationen. Vad det handlar om är att man har inte rätt att använda vilka metoder som helst. Terrorbrott mot civila är INTE acceptabla.

Uppenbart är att övriga världen börjar att lite förlora tålamodet med Benjamin Netanyahus politik och staten Israels politik. Joe Biden har skärpt tonen mot Benjamin Netanyahu och Storbritannien har satt stopp för viss vapenexport till Israel. Israel har rätt att försvara sig men man har INTE rätt att annektera palestinskt område eller att fördriva palestinier från sin mark för att istället låta israeler ta över marken. DET är en rasistisk politik som inte är acceptabel. Men, man kan kritisera detta utan att vara antisemit!

söndag 1 september 2024

En helt ny fräsch månad - med höst

» Om att visa moral - eller inte.

Man kan visa moral, och man kan låta bli att visa moral. Frågan kan aktualiseras av att det avslöjats att en av Vänsterpartiets kommunfullmäktigeledamöter i Landskrona, Ali Hadrous, har visat sig ha svårt för att skilja på vad staten Israel gör och judar som grupp. Han har alltså mycket tydligt spritt klart antisemitiska åsikter. Något som naturligtvis inte är acceptabelt. Han är på väg att uteslutas ur Vänsterpartiet, förlorar sitt arbete och har uppmanats att lämna sina politiska uppdrag.

Han har, som många med kopplingar till Palestina, mycket svårt för att skilja på vad den judiska staten Israel gör och judar som grupp. Alltså får judar som grupp skulden för allt som staten Israel gör. Man fastnar i en tydlig antisemitism. Motståndet mot den israeliska ockupationen förvandlas till hat mot alla judar som grupp.

Det är alltså viktigt att poängtera att alla judar i Israel (och runt om i världen) stödjer INTE den antipalestinska politik som förs av staten Israel. Den rasistiska ockupationspolitik som förs av de styrande i Israel. Det handlar om en sionistisk syn som tror på ett Storisrael där staten Israel som judisk stat ska styra över hela det palestinska området, vilket innefattar inte bara dagens Israel utan Västbanken, hela staden Jerusalem, Gaza osv. Men, detta är inte en syn som omfattas av alla som bor i Israel, av alla judar i världen. Det är därför inte acceptabelt att inte kunna skilja på staten Israel och judar som grupp och ge utlopp för klart antisemitiska fördomar. Då kan man inte samtidigt representera ett demokratiskt svenskt politisk parti.

Men, ovannämnda resonemang gäller även för att ge alla muslimer skulden för vad extrema islamister gör. Vad palestinska terrorgrupper gör. Att ge utlopp för muslimhat, islamofobi är lika avskyvärt. Personer som ger utlopp för denna typen av åsikter hör inte heller hemma i ett demokratisk svenskt politiskt parti.

Och dit hör helt uppenbart inte Sverigedemokraterna. Inom SD är det fullt acceptabelt att ge utlopp för rasistiska och islamofobiska åsikter, man riskerar inte kritik eller uteslutning. I motsats till Vänsterpartiet som inte accepterar antisemitism så är det uppenbart att muslimhat och andra rasistiska åsikter är fullt acceptabla inom Sverigedemokraterna.

DET är något som skiljer ett demokratiskt parti från ett populistiskt och rasistiskt parti.

Coexist - ingen rasism

Vi kan notera att den f.d. sverigedemokraten Tony Gustafsson som 2021 fick i uppdrag av Sverigedemokraterna att skriva en vitbok om partiets historia nu är färdig med sitt manus. Det var redan 2017 som SD först utlovade en vitbok om partiets historia. Men det tog lång tid, till 2021, innan man kom till kritan och hade hittat någon som var villig att skriva vitboken - och som kunde accepteras av Sverigedemokraterna. Nu har alltså Tony Gustafsson lämnat in sitt manus till Sverigedemokraterna. Nu ska enligt SD-toppen Martin Kinnunen SD:s verkställande utskott säga sitt. Dom ska väl kontrollera så att det inte avslöjas allt för mycket hemligheter och otrevligheter.

- "Nu är det partistyrelsen eller verkställande utskottet som kör tåget" säger Tony Gustafsson. Det ska bli spännande att se när man vågar släppa materialet till allmänheten. Och om det är i obearbetad form...

Hur som helst, det är inte acceptabelt att ge judar som grupp skulden för vad staten Israel gör. Lika lite som det är acceptabelt att ju muslimer som grupp skulden för vad extrema islamister och terrorgrupper gör. Det gläder mig att Vänsterpartiet håller med, i motsats till Sverigedemokraterna och allt fler inom Moderaterna och Kristdemokraterna också tyvärr.

Ta avstånd från ALLA former av rasism!

Lite lästips:

V-politiker sprider judehat och hyllar terrorister. - Helsingborgs Dagblad
V om antisemitismen: Fördömer, men utesluter inte. - Helsingborgs Dagblad
V-politikern stängs av från sin lärartjänst – hyllar terrorister. - Helsingborgs Dagblad
Dadgostar kan inte gömma sig längre. - Moa Berglöf i Helsingborgs Dagblad
Hadrous (V) backar från löfte att lämna sina uppdrag. - Helsingborgs Dagblad
V-ledamot i Landskrona lämnar inte politiken: Ångrat mig. - Flamman
Svenska judar är inte israeliska ockupanter. - Isak Gerson i Arbetaren
SD:s vitbok klar – men partiet väntar med att visa resultaten. - Aftonbladet
SD:s vitboksförfattare var medlem i partiet. - Aftonbladet
Invandringen ska gynna Sverige. - Ulf Kristersson (M) och Maria Malmer Stenergard (SD/M) på SvD debatt

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥