lördag 1 juni 2024

Mobilfria dagen

» Netanyahu punkterar nästa fredsplan.

Ett hopp tändes när Joe Biden i USA framförde att Israel skulle ha lagt fram en ny plan för fredsförhandlingar i Gaza. En plan i tre steg som började med vapenvila och att Israel drog sig tillbaka från befolkade delar av Gaza. Efter det ska Hamas frige gisslan och Israel frige palestinska fångar. I ett tredje steg skulle sedan Gaza återuppbyggas som ju har bombats sönder och samman och förvandlats till ruiner.

Planen från Joe Biden, som alltså påstods komma från Israel, mottogs positivt från många håll. Även Hamas visade positiva tecken. Men, många undrade hur det hela egentligen skulle fungera. Fast sedan punkterade naturligtvis Benjamin Netanyahu det hela med att påpeka att allra först ska det israeliska mördandet fortsätta tills Hamas är utplånat! Så det är ju alltså ingen fredsplan alls. Det israeliska mördandet kommer att fortsätta. Med den effekten att ju fler civila och oskyldiga den israeliska terrorn kan döda så ökar stödet för Hamas snarast så man kommer aldrig att kunna "utplåna" terrorgruppen.

Palestinas flagga
Kanske är det snarast så att det är ett försök från Joe Biden att förklara för Israel att nu är det nog. Det räcker! Gå med på den här planen eller vi drar in det militära stödet!

Jag vet inte vad man ska tro. Men uppenbart är att Israel är splittrat. Stora grupper, t.ex. anhöriga till gisslan, inser att ju längre den israeliska offensiven pågår, desto fler ur gisslan dör och kommer inte att kunna återvända. De israeliska bomberna dödar inte bara Hamaskrigare, dom dödar många fler helt oskyldiga civila, barn, mammor och gamla gubbar - och gisslan.

Läs:
Biden: Israel har presenterat nytt förslag om vapenvila. - Dagens Nyheter
EU-chefen: Realistiskt förslag till vapenvila. - Aftonbladet
Expert om nya planen för vapenvila: «Full av motsägelser». - Dagens Nyheter
Hamas positivt inför israeliskt förslag. - Aftonbladet
Netanyahu: Israels villkor har inte ändrats. - Aftonbladet


♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» För övrigt.

För övrigt kan vi notera att Länsstyrelsen i Stockholm konstaterat att förre moderatledaren Anna Kinberg Batras sätt att som landshövding rekrytera sina vänner till attraktiva posten inom Länsstyrelsen inte riktigt överensstämmer med de rutiner som ska gälla.

Någon som är förvånad?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: