tisdag 4 juni 2024

På söndag är det dags att rösta

» Strejk.

Vi har inte ofta strejker i Sverige. Vi har i allmänhet både fackliga organisationer som försöker kompromissa fram en överenskommelse med arbetsgivaren och vi har arbetsgivarorganisationer som i allmänhet försöker komma fram till en gemensam överenskommelse med de fackliga organisationerna.

Men, det händer att det inte går. Sedan en tid tillbaka har Facket tvingats till stridsåtgärder för att försöka få Elon Musk och hans Tesla att acceptera vad som gäller på den svenska arbetsmarknaden - dvs kollektivavtal. Detta är en konflikt som troligtvis kommer att pågå en tid. Elon Musk bestämmer och han har en mycket antifacklig ideologi. Han har pengarna alltså bestämmer han, tycker han. Den här situationen är den samma runt om i världen vilket gör att den svenska strejken har ett stort internationellt stöd.

Nu har vi också fått en vårdstrejk. Ca 2.000 anställda vid sjukhus runt om i landet har tagits ut i strejk sedan arbetsgivaren, SKR, vägrar att gå med på några av fackets krav på kortare arbetstid. I dag är den svenska normen om 40 timmar/vecka faktiskt längre än vad som gäller i många länder. Där har man genomfört en arbetstidsförkortning på olika sätt. I Sverige är det totalt omöjligt! Jag stöder utan några förbehåll Vårdförbundets strejk. Även om detta skulle innebära att den röntgenundersökning jag väntar på blir uppskjuten.

Sven Tycker
Jag läste förresten att piloterna hos Norwegian var på väg att gå ut i strejk nyligen. Dom krävde en löneökning med 600.000 kronor extra per år! Det blev ingen strejk, men jag har inte sett hur avtalet till slut blev. Det finns ganska många som hade blivit överlyckliga för en total årslön på 600.000!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Om ockupationsmakter.

Jag ser att USA:s president Joe Biden återigen gjort den högerextrema mobb som idag styr över Israel upprörda. Han har nämligen antytt att Israel (dvs Benjamin Netanyahu) drar ut på kriget i Gaza av inrikespolitiska skäl. När krigstillståndet är över är det stor risk för att Benjamin Netanyahu tvingas stå till svars inför domstol. Då är det bättre att fortsätta kriga och mörda palestinier!

Att Sverigedemokraterna tillhör den rasistiska mobben med sitt islamhat är ingen nyhet. Det är uppenbart att Kristdemokraterna med Ebba Busch nu också satsar på den inriktningen. I en debattartikel i Expressen går Alice Teodorescu Måwe (EU-kandidat) och Magnus Berntsson (Utrikespolitisk talesperson) ut och kritiserar erkännande av Palestina. Motivet är att det är att stödja terrororganisationer som Hamas. Istället tycker dessa islamhatande KD:are tydligen att palestinierna snällt ska förhandla med ockupationsmakten Israel som tydligt deklarerat att det är inte tal om att det ska finnas någon palestinsk stat utan man kommer från Israel att fortsätta ockupera och styra över de områden som enligt FN:s resolution ska utgöra staten Palestina. Tror verkligen Ebba, Alice och Magnus att det nuvarande styret i Israel är villiga till några sådana förhandlingar?

Det handlar istället om att göra klart för staten Israels ledare att det SKA finnas en palestinsk stat bredvid staten Israel. Genom att deklarera att man godkänner denna stat så ska man göra klart för Israel att man i brott mot internationella lagar och regler ockuperar Östra Jerusalem, Västbanken och nu även Gaza - dvs staten Palestina. Israel är en ockupationsmakt (precis som Ryssland är i Ukraina) som med militära medel ockuperar ett grannland. En ockupation som är lika vidrig som den ryska ockupationen av Krim och östra delar av Ukraina.

Fatta det kära kristdemokrater! Genom att erkänna Palestina deklarerar man det självklara, att Israel är en ockupationsmakt som måste dra tillbaka sina militära styrkor från ockuperade Palestina. NU!

Genom det vidriga mördande som Israel gör sig skyldiga till i Gaza ökar man stödet för terrorgrupper som Hamas. Den palestinska reaktionen blir att dom i varje fall försöker göra motstånd. Alltså ökar stödet.

Läs:
Biden: Netanyahu drar ut på kriget av politiska skäl. - Aftonbladet
De belönar Hamas för terrormorden. - KD på Expressen debatt
Risk att Hamas våldslinje stärks av tandlös omvärld. - Emma Bouvin i Dagens Nyheter
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
» Timbro och falsk marknadsföring.

Jag läser i Dagens ETC om hur oljebolaget Exxon köpt in sig via lobbyorganisationen Timbro för att påverka Moderaternas politik när det gäller miljöpolitik i allmänhet och petroliumindustrin i synnerhet. Exxon har skänkt pengar till Timbro för att försäkra sig om att dom ska arbeta för en politik som passar oljeindustrin och Exxon.

Det får mig att tänka på att jag såg att någon som kallar sig Slöseriombudsmannen hade granskat kommunernas handskande med skattepengar. Det låter ju verkligen seriöst och offentligt med "ombudsman". Men då ska vi ha i åtanke att de som kallar sig "Slöseriombudsmannen" egentligen bara är en del av näringslivets lobbyorganisation Timbro. Jag tycker det låter lite som "falsk marknadsföring". Ha det i åtanke nästa gång du läser om något från "Slöseriombudsmannen". Det är bara ett inlägg från näringslivets och högerns lobbyorganisation Timbro. Dom har ganska gott om slantar att "slösa" med...

Läs:
Så köpte oljejätten Exxon inflytande över Moderaternas miljöpolitik. - Dagens ETC
Slöseriombudsmannen listar skatteslöseriet i kommunerna. - Epoch Times

♥ ♥ ♥ ♥ ♥
SD = Svensk Desinformation
♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Inga kommentarer: